Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: U kojem polozaju spavaju (malo starija dojencad)?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno U kojem polozaju spavaju (malo starija dojencad)?

NAmjerno kazem "malo starija" jer dok moja M nije bila toliko pokretna, spavala je ili bocno (zbog bljuckanja) ili na ledjima (taj mi je bio omiljeni zbog kukova i kao prevencija onog uzasa...).
    E sad, od kako je propuzala spava svakako:
    zapocne vecer na ledjima i vrlo brzo rotira s jednog boka na drugi da bi se onda okrenula na trbuh. Nisam s tim najsretnija, ali ako je vratim na ledja, buni se. Onda u neko doba sjedne i spava na sjedeci i ja je vratim u horizontalu. Pa podvuce nogice pod guzu i spava s guzom u zraku A pred jutro spava okomito u krevetu s nogama na mojoj glavi
    Ima je posvuda i vec me frka da ne padne s kreveta.
    Pitam se kako bebe koje su u kindacu, one ne mogu tako putovat.
    Da cujem vas

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uf, i Iva spava svakako jedino još ne na sjedečki.
    Ona zauzme jednu polovicu a MM i ja drugu... .
    Isto se vrti na sve strane, noge mi na glavu stavi, pa malo na zid, pa isto digne guzu u zrak....
    A kaj radi navečer dok ju uspavljujem.
    Legne na trbuh, cica naravno u ustima, a ona se diže u toj pozi na stopala. . Pa se penje po meni, pa ja kažem "Spavaj Iva", a ona zabije glavu u krevet i smije mi se. Pa pokreće glavu s jedne strane na drugu i uzdiše, pa se posjeda (to je tek svladala pa joj je sada fora). Ma ludnica.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja spava kao i tvoja - osim sjedeći. s time da joj valjda najviše paše na trbuhu ili na boku jer uglavnom veći dio noći tako spava. i obavezno, gdje god je stavim, doputuje skroz do mene. pa se ja maknem, ali eto ti nje opet. i tako se cijelu noć prevrćemo po krevetu. onda se pred jutro ugura i juraj. jedino mm spava u drugoj sobi jer mu je to previše društvenih noćnih aktivnosti (ustvari - ovisi s kojeg kuta gledaš - previše ili...premalo )

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    i obavezno, gdje god je stavim, doputuje skroz do mene. pa se ja maknem, ali eto ti nje opet.
    Ovo se i meni događa. Uvijek se priljubi uz mene. Već sam mislila da imam neke magnete po sebi.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

E da. Kad se počela okretati, počela je spavati pretežno na trbuhu. Nogice ispod guze a guza u zraku - omiljena poza.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Uf, i Iva spava svakako jedino još ne na sjedečki.
    Još malo pa ćete i do tog položaja doći.Moja se usred noći zmisli da joj je dosta spavati ležečki pa se sjedne,stavi dudu u usta,malo se okrene oko sebe da vidi koga sve ima u krevetu i nastavi spavati.ali sjedečki.I tako to traje možda pola minute i onda se samo hiti na krevet u neki čudni položaj i nastavi spavati.
    A i voli puzati dok spava pa je svako malo moram spuštati na sredinu kreveta.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A zakaj terate muževe iz kreveta?
    Ili su se sami otjerali?
    Ja svog nedam!
    I kada nam se Janku ponekad ugura u krevet, ne ide nikam!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ili su se sami otjerali?
    Ja svog nedam!
    I kada nam se Janku ponekad ugura u krevet, ne ide nikam!
    zato što smo, prije djece, naivno kupili krevet 160 cm širok - jer nam, kao, širi ne treba. pa sad ti zamisli jedan noćni šetač po krevetu + jedan predjutarnji šetač po krevetu + ja
    ali, nema veze - to nam dobro dođe da ne upadnemo u rutinu, ipak moraš imati mašte za...jelte... 8)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: U kojem polozaju spavaju (malo starija dojencad)?

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    NAmjerno kazem "malo starija" jer dok moja M nije bila toliko pokretna, spavala je ili bocno (zbog bljuckanja) ili na ledjima (taj mi je bio omiljeni zbog kukova i kao prevencija onog uzasa...).
    E sad, od kako je propuzala spava svakako:
    zapocne vecer na ledjima i vrlo brzo rotira s jednog boka na drugi da bi se onda okrenula na trbuh. Nisam s tim najsretnija, ali ako je vratim na ledja, buni se. Onda u neko doba sjedne i spava na sjedeci i ja je vratim u horizontalu. Pa podvuce nogice pod guzu i spava s guzom u zraku A pred jutro spava okomito u krevetu s nogama na mojoj glavi
    Ima je posvuda i vec me frka da ne padne s kreveta.
    Pitam se kako bebe koje su u kindacu, one ne mogu tako putovat.
    Da cujem vas
    Naša djevojčica spava u svom krevetiću, ali je identična priča. Sat vremena nakon što ju stavimo spavati počinje tulum: sjedi, pa ju spustim, stoji, pa ju spustim, pa ispala duda, pa ju dodam, pa na trbuh sa dignutom guzom - znam da će se uskoro dići, pa ju nađem okomito na krevetić, pa tamo gdje su bile noge, sad je glava... To traje, ako imamo sreće do 1h, pa se nekako smiri. A onda oko 6 ponovo.
    Lakše je što ne brinem da će pasti, ali zato se moram dizati iz našeg kreveta (iako je krevetić blizu) i spuštati ju, pokrivati, dodavati dudu, pa se naspavam (neki puta zaspim naslonjena na ogradu od krevetića )

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

zato što smo, prije djece, naivno kupili krevet 160 cm širok - jer nam, kao, širi ne treba.
    he he ja san cili zivot cosleeperica pa san navrijeme uzela veeeliki krevet i sad mm napokon kuzi o cemu san mu pilila kad smo se odlucivali za mjere. :D

Legne na trbuh, cica naravno u ustima, a ona se diže u toj pozi na stopala.
    i zabac ovo readi vec neko vrime samo me strah da me ne gricne jer mu polete zubici kad se ide istekat. al dobro, nije bilo ozljeda do sada.

inace ako zaspe dojeci onda je to na boku, pa se okrene na ledja, pa potrbuske i to tako da mu rukice ostanu ispod njega ko da je jos u pozi na bok ali mu je trup okrenut potrbuske ako spava na ledjima ili na boku onda su mu nogice u mom stomaku i kad hoce provjerit di sam lipo se upre nogicama kad skuzi da san tu onda se umiri.

jedino sta me vec pocelo malo i brinut je sta cesto kad spava na boku zabaci glavu prema nazad, onako ko da se izvije i tako spava. rade li to vasi klinci?

inace se meskolji i okrece al ne bas previse. spavala san ja i sa gorima

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja spava uglavnom na boku pa se kasnije sama prebaci na leđa pa na drugi bok.Onda se počne rotirati po krevetiću i glava i noge joj budu na bočnim stranama krevetića.Zatim se otkrije pa se meškolji a kad tokom noći završi s nama u krevetu, pred jutro se opet počne meškoljiti pa me boksa nogama u trbuh i tako redom...tulum

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="zhabica"]
    jedino sta me vec pocelo malo i brinut je sta cesto kad spava na boku zabaci glavu prema nazad, onako ko da se izvije i tako spava. rade li to vasi klinci?
    moja isto tako - i mene malo brine. željno očekujem odgovore.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da da da
    i moja zabaci
    kaze ft da nema veze, da je ona oke i da to nije patologija

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala - tebe sam i očekivala za odgovor.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala - tebe sam i očekivala za odgovor.
    x

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ovo kaj ana.m veli za smijanje LOOOOL
    Moja M prije nrgo konacno zaspi glasno se smije mojim pjesmicama i dodiruje mi lice
    To joj je nova fora
    Danju je moram jos uspavljivati, nekad samo na krevetu legnem uz nju i tiho pjevam, a nekad moram hopsat na lopti Poludim od vrucine.
    I onda se tako grohotno smije i kad je spustim na krevet krecu akrobacije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ili su se sami otjerali?
    Ja svog nedam!
    Mi imamo veliki krevet ali je kvaka u madracima.2 su madraca i uvijek bi mene zadesilo da spavam na toj sredini i bila bi sva koma.Onda je MM sporazumno otišao u drugu sobu ali više zato što je ona cijele noći tulumarila pa se nije uspio naspavati za posao.A sad kad ona prespava cijelu noć.....Ne znam,navikli smo se da je tako.Nas dvije u velikom krevetu u velikoj sobi a on u malom krevetu u maloj sobi 8) .
    bračne dužnosti obavljamo u maloj sobi

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi isto imamo 160cm, ali svi 4 stanemo kad je bio Ian beba imali smo neki kauč jer smo bili podstranari, nešto preko metra je bio i sve 5
    navikla sam spavatri na boku,a muž je palac držao zakačen za rub bokserica da mu ruka ne pada s kreveta

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nas krevet je sirok 2 metra. ja i mm svaki sa svoje strane na samom rubu kreveta, a dorian ide po krevetu uzduz i poprijeko, i pokusava nas izgurati preko ruba

najvise me brine kod preselenja u njegov krevet to njegovo putovanje po krevetu, imam osjecaj da ce se stalno buditi jer je dosao do nekakvog ruba :?

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    najvise me brine kod preselenja u njegov krevet to njegovo putovanje po krevetu, imam osjecaj da ce se stalno buditi jer je dosao do nekakvog ruba :?
    ja mislim da nece. samo bi mogao padat sa kreveta pa pripazite na to.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I nas novi krevet ce biti 2 metra :D al ja njusim da joj ni to ne bu dovoljno za sve akrobacije

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Laura spava s guzom visoko u zraku.

Do zida, na krevetu širine 2m. Do nje mm, do njega ja.
    Ujutro promijenimo priču, pa stavimo Lauru između nas.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa
    Citiraj meda prvotno napisa
    ja mislim da nece. samo bi mogao padat sa kreveta pa pripazite na to.
    kupit cemo krevet s ograqdom, tako da nema brige. al standardni kreveti su 90 cm sirine, to mi se cini definitivno premalo, pogotovo ako ja legnem s njim da ga uspavam

i dorian je jedno vrijeme spavao s guzom u zraku, sad mu to vise nije fora

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam mislila da samo moj spava s guzom u zraku. To mi je tako smijesno! On se ustvari povlaci potrbuske u snu po krevetu i kad dode do coska, zagnjuri glavu, gornja polovica tijela je na boku, noge podvucene ispod trbuha i guza gore. Uopce neznam zasto mu je to tak udobno. Ako ne tako onda je na boku, na ledima jako rijetko.
    Par noci se i na trbuh okretao ali ga je uvijek probudilo kad se htio okrenut na bok a valjda u snu nije znao kako pa se ljutio.
    Sjedne svako malo u polusnu, pa ga ja opet polegnem i mazim dok ne ucvrsti san. Vecinu noci spava u svom kreveticu ali pred jutro, kad se precesto pocne posjedat i kad ja izgubim zivce, uzmem ga k sebi.
    Nova fora za uspavljivanje, i po danu i po noci, je da ja sjednem u turski sjed, naslonjena na jastuke, on u polusjedecem polozaju izvaljen na meni pa mu pjevam i lagano ga ljuljuskam.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I Sara spava i rotira se u svim mogućim pozama, čak i u svom krevetiću, pa joj često vire nogice kroz rešetkice (iako ima ogradica). Kad se prvi put probudi prebacimo je nama u krevet i tamo ostane. I naš je krevet širok 160 i stanemo svo 4.
    Što se tiće padanja sa kreveta, tješi me što nam je krevet ful nizak. Jednom se Sara probudila i došla do ruba kreveta, ali nije išla dalje nego je zvala. jedino je problem da se ne odrotira u snu, :/ srećom još nije..

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj F ima gotovo 5 mj i u điru su rotacije. Brine me što ne uspije uvijek oslobodit rukicu pa se nasadi na nos. Jutros sam ga zatekla na trbuhu pa me to bacilo u razmišljanje...
    sretna sam što dobro napreduje motorički i okreće se no ne sviđaju mi senoćna okretanja

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    no ne sviđaju mi senoćna okretanja
    navikni se - tek je poceo

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam damu (7 mj.) prošli tjedan prebacila u kinderbet (skinula stranicu i spojila s krevetom), a visinu mu iskemijala takvu da je za 2 cm niža od kreveta, pa ne može više tako lako u skitnju.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moja miškica obožava spavati na trbuhu, kako ju ja god stavim spavati (na leđa, na bok) uvijek završi na trbuhu a tek su joj 3 mjeseca

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja M uspije prepuzati i presetati nas dvometarski krevet, svaku noc. Za sad to jos drzim pod kontrolom, nije jos opala, ali nije mi svejedno

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja E. vecinom spava na ledima,rasiri se prko cijelog krevetica.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uvijek na trbuhu. Kako god ju stavim, ne zaspi dok se ne okrene na trbuh. Prije je spavala na boku (tako sam ju stavljala jer nije nikad htjela na leđa), sad se sama okreće kak joj paše.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moj K spava na leđima, a često i na boku jer sam ga tako i postavljala na početku.

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kada se uspavljivamo na sisi ostane na bracnom krevetu i tamo spava mirna ko bubica a kada ju prebacim u krevetim isto pocinje ludnica ima je po svuda... najbolje je kada idem po noci na wc pa ju pogledam a nje nema a ona sucucurena u nekom kutu krevetica i spokojno spava

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kombinira trbuh i bok.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja spava u svim mogucim pozama i stalno putuje po krevetu
    sad smo na moru kod mojih i sinoc kad sam se probudila ona je stajala pokraj kreveta i gledala me. nemam pojma kako se nasla dolje :shock: valjda bi je cula da je pala ako cujem kad se meskolji u snu i trazi cicu

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

na leđima, raširenih ruku i nogu ko žabac

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj cuckalica prvotno napisa
    stalno putuje po krevetu
    I moj D cijeli krevet obiđe. Najsmješniji mi je kad se namisti onako okomito pa mu nogice vire van krevetića. Ali je uvijek ili na boku ili na leđima.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ivan uglavnom spava na boku i povremeno na leđima ali cijelu noć putuje kinderbetom tako da ga nađem okrenutog suprotno od onoga kako sam ga stavila ili zaljepljenog uz stranicu krevetića i sl. Na našem krevetu više ne spava odkako je prešao preko svih prepraka koje sam naslagala i pao na pod, katastrofa

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    na leđima, raširenih ruku i nogu ko žabac

zhabac jos uvijek ima istu pozu, na boku sa rukicama ispred sebe ... cak ni na ove vrucine se ne vrpolji vise nego inace

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ispravak - na boku ili na trbuhu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Spavanje na trbuhu nije opasno za stariju dojnčad kao za tek rođene?

pink avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    Spavanje na trbuhu nije opasno za stariju dojnčad kao za tek rođene?
    Mislim da ne jer su im vratni mišići dovoljno jaki da bez problema odižu glavicu.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

svako spava u svom krevetu a spavaju svakako, znali su cak i sjedeci zaspat i tako spavat dok ih ja ne pomaknem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •