Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Dobar psiholoh/psihijatar

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Dobar psiholoh/psihijatar

Znate li koga?

treba za frendicu koja je veliki hipohondar, ali sad joj je to već počelo praviti i veće probleme.
    Njena doktorica je samo šalje na pretrage koje ona sama traži, ali i sama je svjesna otkud potječe problem i da ga ne može sama riješiti

Ja mislim, a i ona se slaže, da je psiha gadna stvar pomoću koje si stvarno možeš navući nešto na sebe. (znam jedan primjer)

Ona je svega toga svjesna i realno gleda na to, otvorena je i stalno traži razgovor s nekim, ali je svjesna da si sama, bez stručne pomoći neće moći pomoći

A znam da je još gora stvar ako dospije u ruke nekog nekompetentnog.

pa ako znate nekog kvalitetnog, molila bih da mi kažete

Hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a gdje?
    ja znam jednu u Čakovcu koja je fantastična,traži 200 kn po satu.
    i ja sam bila veliki hipohondar,uvjerena da nema bolesti koju nemam
    pijem seroxat sad već šesti mjesec i osjećam se super :D....ni ne pomišljam više na neki rak bogte pitaj gdje,a imala sam neki trčeći koji je svaki čas bio na drugom mjestu

neka potraži stručnu pomoć,znam koliko je teško boriti se protiv svojih misli...i na dobrom je putu pošto je svjesna toga da ima problem i pošto je sposobna o njemu razgovarati kao o običnoj gripi.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako je u Zg mozes je poslati meni, ako se ne dogovorimo za termine ili nacin rada (ja radim gestalt psihoterapiju), mogu joj preporuciti nekog drugog. Znam i ljude u Splitu, Zadru, Rijeci, Porecu i Varazdinu-javi na pp gdje zivi, pa ti posaljem kontakt.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

tanjads, sta je to gestalt psihoterapija?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vrsta dubinske psihoterapije. Uključuje dosta rada na emocijama, opći cilj je povećanje svjesnosti osobe, mogućnosti kontakta sa sobom i s drugim ljudima, bolje razumijevanje i prihvaćanje sebe (iz čega, paradoksalno, obično dolazi promjena). Za razliku od psihoanalize, ovo je više humanistički, manje klinički pristup, nema istih rješenja za sve, rijetko terapeut tumači klijentu što mu je, više ga potiče da to sam otkrije, svaki je klijent jedinstven i on sam uz terapeutovo usmjeravanje i podršku traži svoje jedinstvene odgovore. Važan je i pristup "ovdje i sada"-pa se često umjesto prepričavanja događaja iz prošlosti i sl. radi na onome što je sad prisutno u svijesti i s tim radi. Koristi se dosta kreativnih tehnika koje pomažu da se nesvjesno dovede u svijest kao i da se s racionalne razine ide u emocije i nazad-tako da se problem riješava na onoj razini na kojoj i jest kao i poveže sa racionalnim i zrelim dijelovima osobnosti.
    Ako te zanima više, evo link:www.gestalt drustvo.hr/docs/Kratak_uvod.pdf

Obzirom da je upit bio o hipohondriji, moguća varijanta za nekog tko se ne želi dubinski baviti sobom, previše kopati i razmišljati o uzrocima u pozadini, a ima ove simptome, je i KBT (kognitivno bihavior terapija) koja je usmjerena na promjenu ponašanja i neracionalnih ideja.

[/url]

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nešto zeznuh s linkom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije me bilo na netu nekoliko dana. Hvala na info. Područje zg okolice. Tanja, hvala, javit ću joj

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je u Zg mozes je poslati meni, ako se ne dogovorimo za termine ili nacin rada (ja radim gestalt psihoterapiju), mogu joj preporuciti nekog drugog. Znam i ljude u Splitu, Zadru, Rijeci, Porecu i Varazdinu-javi na pp gdje zivi, pa ti posaljem kontakt.
    Može meni preporuka za split. Hvala

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tonka palonka prvotno napisa Vidi poruku
    Može meni preporuka za split. Hvala
    U Splitu toplo preporučujem Slobodana Jovića - psiholog, kontakt se može naći na netu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •