mene su danas zvale dvije mame , i super da su zvale![]()
i pišu mi sms i mailove, dok se sastanemo u školi na informacijama ili roditeljskom......................ode vlak
mene su danas zvale dvije mame , i super da su zvale![]()
i pišu mi sms i mailove, dok se sastanemo u školi na informacijama ili roditeljskom......................ode vlak
Na primjer, kad učenik markira, ja isti dan zovem roditelja da ga obavijestim o tome. Vjerujte, to itekako pomaže.![]()
A da pitas kad ce biti? Mislim mene sto zanima ja pitam.marival prvotno napisa
meni pada na pamet puno razlogacvijeta73 prvotno napisa
. i uvijek sam ih koristila, i koristit ću...
![]()
evo mene sa prvog roditeljskog![]()
dnevni red:
- uspjeh od prošle godine ( usporedbe sa ostala 4 peta razreda - drugi smo![]()
)
- praznici, informacije, potpisivanje da smo primili knjige ( makar nismo sve )
- obavijest o školi u prirodi ( zvjezdarnica i gornji grad ( treći put u 5 godina :? ) i u mc`donalds :shock: )
- obavijest da je novi pravilnik o pedagoškim mjerama
- zabrana mobitela djeci, zabrana odlaska u dučan
niš posebno ... niš novo ... niš interesantno
pitala sam:
- kada će djeca dobiti wc papir i sapun za pranje ruku ( neće dobiti )
- da li će se održavati dopunska i dodatna nastava ( neće se održati )
- da li možemo dobiti broj moba od nje i profaća![]()
nismo dobili broj mobitela od razrednice niti od ostalih profesora .,.. samo info da nazovemo informacije i tajnici škole ostavimo poruku ako trebamo kojeg profesora i ona će im prenjeti poruku![]()
( a ja baš sad želim nazvati rasku i malo pročavrljati)
ajme majko mila pa gdje bih ja došla da me poruke čekaju po par dana dok ne dođem u tu školu ......
mene svi zovu, i pišu sms i pišu mailove
učenici da mi se jave da su bolesni i da ne mogu doć na malu provjeru znanja, ali da će brzo ozdraviti i da im pripremim zadatke za drugi tjedan
( ockej ovo je malo bizarno ,ali ima i takvih)
moji iz razreda da me obavijeste o svemu što se taj dan izdešavalo u školi a ja nisam bila u školi ,
"moji" roditelji da me obavijeste o svemu što smatraju da ja trebam znati
istina, ima dosta informacija, ali da ne znam sve te stvari , svaki put bi ovak hodala po školi :shock:
ja za sad nemam potrebu mailati ili zvati razrednicu, ali do sad nije bilo problema.
Ono sto mi je vazno, je da redovito koriste informativku. Pogotovo kad se nesto dogadja sto ukljucuje roditeljski angazman (priredbe, izleti, DZ za roditelje...). S uciteljicom iz boravka imamo problema oko toga, mada sam joj ja vec nekoliko puta na to skrenula paznju.
Naime, dijete mi slabo pamti. A koliko pratim, nije jedini u razredu.
Nisam razredica.... ali nisam dobila službeni mobitel. A bome ni obavezu da ga držim uključenog i da se javljam na napoznate brojeve. Teta iz vrtića ostavlja poruku tajnici (ne držim mobitel uključen na nastavi) pa zašto ne bi i roditelj?marival prvotno napisa
Protiv komunikacije e-mailom nemam ama baš ništa.
Nisam razrednik, ali mislim da je davanje privatnog broja mobitela profesora roditeljima notorna glupostImam i ja pravo na svoje slobodno vrijeme i da se u miru bavim SVOJIM djetetom. Vjerujem da će većina roditelja koristiti tu privilegiju samo u iznimnim slučajevima, ali ima i onih drugih. Jednom je moja bivša ravnateljica dala br nekim roditeljima pa su me pojedini zvali za svakojake gluposti. Uostalom, ja sam svaki dan u školi i mogu me dobiti na školski telefon kad god požele.
ajde, baš navedi neke od tih razloga. možda je juraj tek prvašić, ali stvarno mi ništa ne pada na pamet da je toliko hitno, a da ne može pričekati par sati ili drugi dan.sorciere prvotno napisa
mail mi je super način komunikacije, ali privatni mobitel :?
Ja baš mislim da je to super.
Jer ako me netko hoće maltretirati na telefon naći će moj broj .
Imala stravično iskustvo od prije 5 godina ,nevezano za posao.
Ne volim pričati na školski telefon. Jedan od razloga je i taj da me sluša minimalno 2-4- ljudi.
a onda dobro.maria71 prvotno napisa
u svakom slučaju, mislim da treba poštivati želje učitelja/profesora vezane uz privatni mobitel. potpuno razumijem one kojima to nije u redu dijeliti roditeljima. i ne bih od nikoga to niti tražila.
a oni drugi, koji s tim nemaju problema, će i samoinicijativno podijeliti svoj broj moba.
Nema to veze sa uznemiravanjem. Ne vidim zašto bi mene neki roditelj trebao zvati na mobitel? Ukoliko postoji potreba za to bilo bi lijepo da dođe u školu, predstavi se i da razgovaramo oči u oči.
U moj pogled na svijet ne uklapaju se mobiteli profesora (osim u slučaju da je to službeni mobitel uključen samo u određeno vrijeme).
Više puta sam pokušala dobiti profesore na telefon u zbornici, uglavnom nisam uspjela, a poruke nisu bile prenešene.
Dolaziti u školu mi baš nije usput ni zgodno, a pogotovo odkad ih imam u tri različite škole.
E-pošta bi za mene bilo idealno riješenje. Za sada samo jedna pedagogica i ravnateljica (moje djece) imaju adresu e-pošte, i dale su je roditeljima.
evo još malo mojih očekivanje
raspored imaju,ok
ali mi nikako nije jasno zašto im skraćuje sat i onda tih 10min djeca trče po hodniku i uznemiravaju druge
mislim ako smatra da je za njih sat predug neka tih zadnjih 10min rade nešto drugo a ne ona ode u zbornicu a vi djeco ajdete van
pa su oni malo oko škole malo u školi
meni to nije uredu,vama?
Ako je učiteljima, osim sati provedenih u nastavi, u plaću uračunato i vrijeme rada izvan nastave, onda očekujem da mi učitelj kaže koje je to točno vrijeme svaki dan (osim subote i nedjelje) kad ga mogu kontaktirati. Ovakav kruti stav primjenjujem isključivio na one koji se služe krutim stavovima prema meni kao roditelju.
Inače - zna se kako se može lijepa i nenametljiva komunikacija ostvariti kad je stav učitelja kakav ima Maria71 i slični učitelji.![]()
Niti meni nije jasno zašto se to događa. Koliko često se to događa? U redovnim intervalima?Arwen prvotno napisa
Možda bi bilo dobro porazgovarati s učiteljicom o ovom problemu.
Ako je to bilo jednom ili dvaput, a vezano je za nešto hitno (djevojčica povraća pa je učiteljica otišla zvati roditelje...) ... ali ako je redovito :/
ma kakviTratinčicemoje prvotno napisa
učiteljici je izgleda dosadilo i otišla je popiti kavu
kad su protrčali hodnikom deruči se izletile su iz učionica ostale učiteljice gledajući u čudu šta se događa
pa je i ona izašla iz zbornice i izderala se da nek idu van
ovo mi je ispričala mama koja je u hodniku čekala učiteljicu(ne našu drugu)
i kažu ostale učiteljice da joj budu neposlušni pa se iznervira i izađe iz razreda![]()
mislim u razredu ih ima čak 15
i nekažem da su predivni ali tih istih 15 +još 9koji su u područnim školama sada su bili zajedno 3g u vrtiću i nikad nisu bili tako "divlji"
mene uopće ne smeta kad me netko od roditelja nazove doma, dapače rekla sam im i točno kad...osobito kad sam ovaj tjedan na bolovanju a oni me trebaju
naravno oni redovito dolaze i u školu ....
puno mi je gore kad zovu u školu ,pa ih ništa ne čujem od buke, pa telefon pišti jer ima 2 ili 3 poziva na čekanju i tako.........
Ajmo razlikovati razrednike od ostalih profesora/nastavnika!
I dalje držim da me nitko ne mora zvati doma.
ni ja, kao roditelj, ne bih nikoga zvala doma.
kao što ne zovem ni liječnika.
ni tetu u vrtiću.
i oni imaju svoje radno vrijeme i to treba poštovati.
inače badava one priče na Izazovima roditeljstva gdje govorimo kako nam je cilj posao i sve ostalo podrediti obitelji.
ok, nama su naša djeca važna, ali i tim nastavnicima su njihova.
pa čak i ako su razrednici.
Osobito sada kada sam na bolovanju!Janoccka prvotno napisa
Ali to nas valjda razlikuje...
sigurno je važno roditeljima reći svoje osobno pravilo i sigurna sam kako će roditelji to i poštovati...![]()
Potpis.apricot prvotno napisa
I njihovu privatnost treba poštovati. Imam učiteljicin broj mobitela, ali ga do sada nisam koristila. Nekako smo sve uspijevali riješiti bez velike hitnje!
Ja isto tako ne vidim problem u tome da me roditelj nazove doma....Pa razgovor ne traje pol sata
Ja ne volim da me zaustavljaju po vani![]()
U biti , ja sam jako čudna biljka, neki dan dođe moj razred da pita jel bi oni pobjegli sa 5 sata :shock:![]()
kao za onaj prosvjed, kojeg btw u klc nije ni bilo ....i oni bi krenuli
i ja velim da će gore proć nego da ih prava mafija naganja ako pobjegnu![]()
i ostali su u školi
eto , takva sam
zločesta, šefujem, i volim kad me se nazove doma
:D
maria, meni je drago što vas ima kojima to nije problem.
ali, koji je to hitan razlog da bih trebala zvati nastavnika u, recimo, poslijepodnevnim satima?
ili vikendom?
Ja sam učiteljicu u popodnevnim satima zvala 2 puta. Jednom jer je Sonja dobila nalaz brisa gdje je potvrđeno da se radi o šarlahu a drugi put kad sam joj našla uši u kosi. Nekako sam si mislila da je ok zvati i javiti joj za to dvoje jer naravno slijedeći dan nismo išle u školu, a opet znam da nije u redu zvati za vrijeme trajanja nastave. Nija zamjerila, dapače zahvalila je što sam joj javila.apricot prvotno napisa
pa svašta 8)
da je dijete bolesno, da je u bolnici, da mora ići na snimanje za HRT u Zagreb, da mi objasni koje su specifičnosti djetetova kronične bolesti za koju ne želi da svi znaju i tako....
gle, kad sam prvi put dobila u životu priliku da nazovem asistenticu na kućni telefon daleko 89 ja sam ovak ostala :shock:
nisam zvala, ali sama mogućnost da sam je mogla nazvati mi je davala sigurnost...
i htjela sam taj svoj osjećaj podiejliti s drugima
Maria to je tvoj razred! I normalno da ćete se ćuti.
Ali ne mora svih 200 učenika kojima predajem i njihovih roditelja imati moj broj telefona.
ne mora ofkors, zato postoji poseban sat informacija u školi za predmetnog nastavnika
Na koji meni još nitko nikad nije došao.maria71 prvotno napisa
Da se zna, ni ja nisam za zvanje doma. Kad nam podijele službene mobitele, onda ću i dati broj svim roditeljima. Na kraju krajeva, i naš ravnatelj gasi službeni mobitel izvan radnog vremena.
ocekujem da ima ljubavi prema svom poslu
ljubavi prema djeci
da se zastitnicki ponasa prema njima kao razredu
da pokaze inicijativu za rjesavanje problema na nivou razreda-skole
to je ono sto mi fali kod sadasnje eugenove razrednice.
Sve je to točno. I tako treba biti u VEĆINI slučajeva, no ipak ima i iznimki. Naša učiteljica zvala nas je doma jedan jedini put kad je dijete iz razreda dobilo meningokoknu sepsu, pa su svi ostali iz razreda morali dobiti nekakav lijek kao preventivu. Bila je subota, ali 80% razreda našlo se u roku od sat vremena u ambulanti. I zahvalni smo učiteljici na tome - svi!enela prvotno napisa
Mi imamo broj telefona naše učiteljice, aliiii do sada mi nije niti jednom trebao. Znam da je mogu nazvati, ali to ne znači da ću je zvati da potračamo. To služi za slučaj krajnje nužde. Isto tako smo komunicirali s odgajateljicama u vrtiću (uglavnom sms - ako je kakva frka) i sve je štimalo. Niti jedna nije imala službeni telefon, ali niti jedna ga nije gasila izvan radnog vremena. Nismo ih zvali, ali su kojiput one nazvale nasako je trebalo...
Ja sam dijete uciteljice u razrednoj nastavi. Bivse naravno, dugo je vec u penziji. Ali i dan danas mi se dogodi na potpuno suludim mjestima i situacijama da mi pridju ljudi sa ljubaznim osmjehom, znaju mi ime, ja naravno nemam pojma ko je to... pa kako ne bi znao/la - pa ti si kcer moje uciteljice Katarine... kako ti je mama, pozdravi ju puno... uvijek presretni sto me vide - ne zbog mene nego zbog mame, pa imaju i info o njoj...
Takvu bi ja uciteljicu za svoju djecu 8)
Oduvijek (od kada imam mobitel) roditelji imaju moj broj, mail adresu i nikada osim kad je jako HITNO i važno to nisu zloupotrijebili.
Pa, pola roditelja radi u mojoj smjeni i da nema tog načina komunikacije ne bih ni vidjela, ni čula 4 godine.
Baš smo trenutno u jednom projektu koji više od pola odrađujemo elektronski i ne vidim zašto i mi ne bismo išli ukorak s našom djecom.
***Da ne pričam o zadaćama bolesnoj djeci, obavijestima, i na kraju foto albumu njihovih lik.radova koji mi se nalazi i u potpisu.
Upravo se to desilo ove godine kad se "prava" razrednica vratila s porodiljskog.egemama prvotno napisa
Hladna, distancirana, neadekvatna komunikacija s djecom i roditeljima. :/
Djeca prvi put, sada u 6. razredu, mrze razrednicu i mrze hrvatski.
Dali smo joj vremena cijelo prvo polugodiste, racunali da joj treba malo da se privikne na djecu i ona na njih - ali nista se nije promijenilo.
Na zadnjim informacijama je bilo nas 5 roditelja, i cini se da smo svi imali potrebu ukazati joj na to sto vidimo.
Cekam sljedeci roditeljski.
xegemama prvotno napisa
trenutno nemaju razrednice - ova koja je bila do sada (a i ta je bila na zamjeni zamjene) bila je ok koliko sam je upoznala - no nije mi se svidjelo što bi na svakom sastanku non-stop govorila o prosjeku cijelog razreda iz matematike, iz hrvatskog, iz nadalje svih predmeta, pa zatim oni su po toj statistici 3, odmah iza 5c, pa su 4 po redu....
to mi je bezveze - mislim da to ni jednog roditelja ne zanima baš previše.
valjda se to tak mora, ne znam.
sad čekaju novu razrednicu (iz matematike) - uglavnom jako je puno đaka u maloj školi i nedostaju učitelji iz matke.
I u takvim neprilikama teško je od njih puno tražiti, no mislim da je jako važno da voli djecu i da ne pravi razlike - što je isto teško - razumljivo da je teško s onima koji su bezobrazni, psuju, markiraju i ne trude se, no isto tako ponekad mi se čini da se takvi jako zanemaruju i samo ističu oni uzorni učenici i na taj se način po meni stvara jaz i oni loši budu još i lošiji - em što doma ne dobiju ljubav ni pažnju pa onda još i u školi ih se isključuje. meni ih žao ali opet - razumijem i učitelje - s takvima je teško.
ovo potpisujem u cijelosti.apricot prvotno napisa
nakon punih devet godina nisam razrednica i najiskrenije priznajem da sam presretna zbog toga. u vrijeme dok sam bila razrednica, broj mojeg (privatnog, jer sluzbenog nemamo) mobitela imali su svi "moji" roditelji...e, al' onda su do njega dosla i "moja" djeca i djeca drugih razreda, pa su ga vrlo brzo imali svi. i onda su uslijedili pozivi usred noci, u rano jutro...eto, pozeljela sa djecica zabaviti. zavrsilo je ukorom ravnatelja jednoj ucenici.
broj vise NIKADA ne dajem NIKOME! i ne, nisam nikakva ostrokondza, luda baba i davez. bas iz te potrebe da budem dostupna roditeljima kad god zatreba, ucinila sam tu glupost.
i zato ovo "moja" u navodnicima. ja imam samo jedno dijete. svoje.
opekla sam se na jako ruzan nacin, mada mislim da svatko ima pravo odluciti se za ono sto smatra ispravnim.
Učiteljice moje djece dale su nam brojeve svojih mobitela. Nikad nisam to zloupotrijebila. Nekoliko puta sam poslala SMS kad je bilo nešto zbilja važno, a isto tako i učiteljice meni. One su mene nekoliko puta nazvale, ja njih ne. Znam da ima roditelja koji ih nazivaju doma i to najčešće po poslu tužakanja tuđe djece. Mislim da to nije u redu, a to što imam broj učiteljica mi je drago i ulijeva mi sigurnost.
Isto kao Zdenka2.
Naravno da nemam njen broj mobitela, isto kao niti one iz 5. razreda (za razliku od dvije razrednice od 1-4. razreda, koje sam nazvala sve skupa 3 puta kad je bilo neophodno i onda kad smo dogovarale neke projekte).
Nije da ga želim, čak mi se čini da što je starija to mi manje treba.
Dan nakon informacija na kojima je 5 roditelja ukazalo na probleme u komunikaciji i njihovom međusobnom odnosu - učiteljica je u djeci u razredu rekla da ako imaju nekih pirmjedbi ili nešto što treba raspravaiti - da joj to ne rade iza leđa (smatrajući, vjerojatno, da je razgovor djece s vlastitim roditeljima razgovor njoj iza leđa :? )
ja nema br mob, da imam poslala bi poruku kad je nešto važno, što se tiče tužakanja tuđe djece to mi je koma, kao i potkopavanja učiteljičinog autoriteta - a to se radi kolko vidim (obično mame brane dječicu nevinu a pritom tek i stradaju ta djeca jer im poslije nik niš ne može).
meni bi bilo super da se može komunicirati i putem maila, kad sam to pitala svi su blijedo gledali (Zbornica) jer toga nikad nije bilo.....
ostaju roditeljski i informacije.....
ja ću uvijek i biti razrednica zbog predmeta koji predajem(sve četiri godine), a broj mob. ne dajem roditeljima i to se uglavnom poštuje. prije nekoliko godina jedan tata me maltretirao danima telefonom jer sam ja bila kriva što mu kćer nije htjela u školu, tj. došla bi do vrata pa hop- na kavu obližnji kafić. ja sam ga zvala, slala pozive,ali uzalud.
da, iznimku sam napravila
kad smo bili na maturalcu jer sam bila tako sigurnija,a i one.
Odradih ja svoju razredničku godinu u gimnaziji.
Imam najbolji razred od svih trećih po uspjehu, ponašanju ( nema niti jedne opomene niti jednog ukora ) i izostancima - najviše učenika sa 0 ili manje od 20 sati izostanka tijekom cijele šk. godine![]()
![]()
i nije mi pala kruna s glave zbog komunikacije mailo, sms-om, telefonom i fb-om.
a gle, negdje ti mora ići sve po špagi.
meni je to na poslu .![]()
svemir bi bio fakat nepravedan kad bi me i tu pratila s...a
:shock: :shock: :shock:
mare????????????????????
![]()
![]()
![]()
I ja sam ostala :shock: kad sam vidjela nick.
Nek' si se ti nama vratila.
Neka epidemija povratka otpisanih na ovom forumu![]()
Mare-nice to see you![]()
ahh Mare blago tvojim učenicima![]()
naša učiteljica je stereotip učiteljice iz malog mista
a jadan onaj mali vidi kako mu je teško evo ti veća ocjena
a vidi onog šta non-stop ispituje i nemiran je(moj) evo ti manja ocjena
a onaj je od .................... pa evo ..................
a ovaj je .............. pa .............
bljak
idemo dalje