Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Jedna tužna priča

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Jedna tužna priča

Ne želim imenovati mjesto radi otkrivanja identiteta djeteta, ali eto radi se o maloj sredini s očigledno nedostatkom tolerancije, morala i građanske svijesti.
    Dijete ima blaži oblik epilepsije i troši lijekove koji stabiliziraju napade, ali usporavaju dijete pri usvajanju gradiva što ga odmah definira i u razredu nije prihvaćeno.
    Učiteljica ovdje ne pomaže, već dapače nastoji dijete prebaciti u specijalnu školu kako bi riješila nastale probleme.
    A to su:sustavno maltretiranje koje nije sakcionirano te je završilo premlaćivanjem djeteta unutar škole i prijavom malih zlostavljača policiji.
    Na kraju je uslijedila osuda žrtve i žrtvinih roditelja, pribijanjem istih na stup srama na roditeljskom sastanku kojem je prisustvovao i ravnatelj dotične škole.
    Nije ni ovdje kraj ove kalvarije koju prolazi ova obitelj-ravnatelj pred cijelim skupom izjavljuje bestidnu laž o silovanju djeteta žrtve još u vrtiću.
    Rezultat će vjerojatno biti preseljenje cijele obitelji i školovanje djeteta u novoj sredini-no traume će vjerojatno biti doživotne.
    Sve ovo komentiram u nevjerici da se ovakve stvari još uvijek događaju u civiliziranom svijetu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

isuse kao da je riječ o mojim rođacima! Mali ima epilepsiju i još neke poremećaje,totalno je neprilagođen, krenuo u prvi razred ove godine,katastrofa!Učiteljica zove roditelje skoro svaki dan da dođu po njega, jer radi gluposti itd.Djeca kao djeca, rugaju mu se, i sve što ide s tim. Moj rođak poludio, otišao kod psihologa, pedagoga, ravnatelja,učiteljice-ništa!Ludi su od brige.IQ mu je visok, ali...Naravno da nije ni za kakvu specijalnu školu,a u "normalnu" ne može.
    NJemu treba posebna pažnja što učiteljica s njih 30 naravno ne može,ma,trauma na traumi. A onda se sjetili da kod nas postoji i privatna osnovna škola,7 ih je u razredu,pa su ga prebacili tamo.Kako će biti,ne znam, nadam se da će biti bolje.Eto,toliko.
    A od ljekova se toliko trese, da ja ne mogu od žalosti niti gledati

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo je za prosvjetnu inspekciju.

Prva pogreška je roditeljski sastanak. Na roditeljskim sastancima nikad se ne raspravlja o jednom djetetu bez obzira je li roditelj "problematičnog" djeteta na sastanku ili nije. Pogotovo s iznošenjem nekih činjenica koje nisu provjerene i vrijeđaju dostojanstvo roditelja, a ponajviše djeteta.

To se obavlja na individualnim razgovorima, razrednik, učitelj, roditelj, pedagog, ravnatelj.

Imala sam učenika s epilepsijom. Zašto bi to dijete bilo za specijalnu školu?! Bio je odličan učenik.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sa mnom u osnovnu je išla jedna curica s epiepsijom, nije bila ni odlikaš, niti loš učenik, prosječna i prosječno omiljena.
    Ja sam imala 2 epileptična napadaja, nisu mi dijagnosticirali e. ali sam pila ljekove i bila predsjednica razreda (znam kako ovo zvuči glupo ali kužite šta hoću... ).
    Ne shvaćam uopće zašto, možda je ovo krajnji slučaj....a možda su djeca stvarno lošije odgajana danas, bez obzira na naše zgražanje nad starim metodama, ne znam....jako tužno, ja bih pisala prijavu protiv ravnatelja zbog te izjave (uopće nije bitno je li istinita) i odgovornih svakako ne bi trebao obnašati te dužnosti ako je tako postupio (post iznad govori valjda što je trebalo i kako, a pitanje je zašto nije bilo tako)

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

epilepsijom-skužajte zbog tipfelera, u gužvi sam

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam se jednom davno kao dijete narugala jedn oj curici. Bila nas je cijela ekipa. Učiteljica je to saznala sazvala rodit. I nikada mi više takvo nešto nije palo na pamet (pogađate, mama me je prebila). Ali imam super roditelje kakvi bi u današnjem svijetu i trebali biti, ne mislim na batine to nikako, nego mi je kasnije objasnila kako smo povrijedili tu djevojčicu i koliko je njoj teško jer je bolesna i jer se mi taki ponašamo. Danas mi je ta djevojčica jedna od najboljih prijateljica, i u 2 mj. rodila je mojo L. krasnu malu prijateljicu.
    Danas ne mogu niti zamisliti da sam takvo nešto napravila. Ali ako djeca nemaju kvalitetan odgoj sa roditeljima koji su jednako samokritični prema vlastitoj djeci koliko i kritični prema tuđoj...
    Spomenutoj obitelji želim sve najbolje u novoj sredini i iako to sada možda ne zvuči kao najbolje rješenje, možda je preseljenje put u sretniji život umjesto da gube energiju na borbu sa vjetrenjačama.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

postoje različite učiteljice i različite škole. da je moje dijete u pitanju, dobro bih razmislila kamo bih ga upisala (iskustva škole sa djecom sa posebnim potrebama, iskustvo učiteljice, kvaliteta stručne službe).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čovječe, kakva je to škola... :shock:
    Pa zar ih se neće tužiti sve redom?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prestrašno!

Doista neki nisu zaslužili biti nastavnici! Ne razumijem takvu malograđanštinu! Doista, ovo je za prosvjetnu inspekciju.

Mi smo u osnovnoj školi u razredu imali učenika s blagom retardacijom, tj.smanjene inteligencije, i mama mu izborila da nastavu pohađa s nama. Naša nastavnica nas je od prvog razreda vrlo pažljivo senzibilizirala u odnosu prema njemu, recimo poslala bi ga da opere spužvu, a onda bi s nama razgovarala o važnosti pažljivog odnosa s njime itd. Rezučtat je bio da kad smo došli u više razrede, svi smo ga branili kad bi mu netko od drugih učenika iz starijih razreda pokušao nauditi bilo verbalno, bilo fizički. Mislim da smo kao djeca puno dobili što smo ga imali u životu razreda.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

evo samo da se uljucim sa pohvalom....sada kada citam kakvih ima po nasim skolama stvarno moram skinut kapu mojoj mami...naime ona vec drugu gen. vodi djecu u razr.nastavi u skoli u rijeci...prosla gen je bila 10 ucenika od kojih 5 sto su bili autisti i hiperaktivci...svi su dignuli ruke od njih i htjeli jos pokusat tu a moja ih je mama slozila ko malu obitelj punu razumijevanja i brige jedni o drugima.sada kad su u 5 razr.gdje su i jos njih 20 tak iz drugih skola ..oni se i dalje bore i brinu za svoje ...ovi sa pos.potrebama su napredovali tako da ljudi iz struke i roditelji nisu mogli vjerovat.......a ove god ima istu stvar....svaka joj cast i da je barem vise takvih.....evo samo toliko....nadam se da nisam udavila ...ali morala sam .....

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

lrs, lijepo

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala hvala....cak su dopeljali roditelji dijete iz zg i iz novog vinodolskog u rijeku bas kod nje...a od nasih malih roma sta je napravila .....

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Eto da se ponovno malo uključim-puno je vas pozitivno odgovorilo na ovu temu. Situacija s djetetom s početka priče je više nego zabrinjavajuća. Pokrenuta je prosvjetna inspekcija i uostalom sve službe nadležne za slučaj. Dijete i dalje ide u istu školu i u isti razred, a posljednji incident govori u prilog da to i nije najbolje rješenje. Na putu do kuće gurnuta je pod autobus na sreću bez težih posljedica, ali je nakon pune dvije godine dobila napadaj.
    Mislim da ovo zvuči prestrašno da bi bilo istinito-ali na žalost nisu sve škole jednako senzibilne kao iz vaših postova.
    Postoji još jako puno sredina koje funkcioniraju na razini poludivljaštva.
    Svejedno hvala na potpori u ime ove obitelji.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Strašno

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Strašno!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lrs prvotno napisa
    evo samo da se uljucim sa pohvalom....sada kada citam kakvih ima po nasim skolama stvarno moram skinut kapu mojoj mami...naime ona vec drugu gen. vodi djecu u razr.nastavi u skoli u rijeci...prosla gen je bila 10 ucenika od kojih 5 sto su bili autisti i hiperaktivci...svi su dignuli ruke od njih i htjeli jos pokusat tu a moja ih je mama slozila ko malu obitelj punu razumijevanja i brige jedni o drugima.sada kad su u 5 razr.gdje su i jos njih 20 tak iz drugih skola ..oni se i dalje bore i brinu za svoje ...ovi sa pos.potrebama su napredovali tako da ljudi iz struke i roditelji nisu mogli vjerovat.......a ove god ima istu stvar....svaka joj cast i da je barem vise takvih.....evo samo toliko....nadam se da nisam udavila ...ali morala sam .....
    i ja sam tičerica u jednoj rijeckoj osnovnoj skoli i jako dobro razumijem o cemu pises, jer i sama imam odjeljenja poput tvoje mame. radim u maloj skoli u centru grada, sa max. 13 ucenika u razredu. u predmetnoj sam nastavi i imam 5 prilagodjenih programa. a to je, vjerujte, jako puno. od toga 3 autista.
    inace se Rijeka navodi kao jedan (mozda i jedini) svjetli primjer savrsene integracije djece s posebnim potrebama u redovite skole.

ovo mi je prva informacija da je dijete s epilepsijom "problematicno" :? :?

maribel, jako mi je zao zbog vase situacije...ne znam sto reci. ocito da tim seoskim serifima ipak nije tako lako stati na kraj.
    jeste li se obratili kome a da se napravilo nesto konkretno?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a koja skola ako smijem pitat........

maribel avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam se dugo javljala, jer su stvari bile u fazi rješavanja pa nisam znala kakav će biti ishod.
    Naime, prosvjetna inspekcija uočila je nepravilnosti u postupanju učitelja i ravnatelja pa su dotični kažnjeni upozorenjem.
    Dijete je dobilo asistenta na nastavi, ali se po dijete mora dolaziti u učionicu i u istu ga dovoditi.
    Sad je nekako sve krenulo smirivanju tenzija, ali sve u svemu bojim se da će uvijek biti problema-kaznene prijave za djecu u 2. osnovne su tu, traume žrtve....
    Da li stvarno ne može drugačije?

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

isuse bože. :shock: želudac mi se stegao.da mi netko gurne dijete pod autobus(+sve navedeno) mislim da bi napravila genocid. šaljem puno dobrih misli da sve prođe OK i bez većih posljedica po dijete.

u.ž.a.s.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prestrašno! Koje ponašanje i odraslih i malih (što su i opet krivi odrasli)! Dobre vibre za dijete i familiju da to savladaju ~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •