Results 1 to 6 of 6

Thread: Četvrta trudnoća za vrijeme trajanja porodnog s trećim djete

Default Četvrta trudnoća za vrijeme trajanja porodnog s trećim djete

Molim vas odgovor. Ja sam mama troje djece. Sad sam na porodnom još devet mijeseci s trećim djetetom. Koristim do 3 godine i primam 1663 kune. Ako ovih mijeseci zatrudnim s četvrtim dali će mi naknada za sve 3 godine porodnog s četvrtim biti prosjek tih 1663 kuna? Ili se gleda prosjek kad se radilo (2005.)? Kad sam ostala trudna s trečom curicom naknada mi je bila 4250 kuna do 6 mjeseci. Onda 2500 dok nije napunila jednu godinu. I od tada samo 1663 kune. Mene sad zanima dali če mi naknada biti 4250 kuna ili 1663 kune ako nema povratka na posao nego nastavim porodni. Dali se to može? Ili moram na posao trudna, pa se zaraziti? Radim u bolnici gdje dolazim u kontakt sa zarazama. Molim vas odgovor. Hvala. Silvana.

Osoblje foruma rahela's Avatar

nažalost, mislim da ti uzimaju prosjek ovih 1663kn

Marsupilami's Avatar

Ja sam sada isla s porodiljnog na porodiljni i uzeli su mi u obzir stari prosjek ali ti si sada na porodiljnom jos 6 mjeseci a nisi ni trudna, dakle ta opcija ti ne ulazi u obzir jer kada ti ovaj porodiljni zavrsi ti ces biti tek na pola puta :/
    S obzirom na prirodu posla vjerovatno bi trebala ici na komplikacije (vjerujem da je to tvoje pitanje), dakle da li ce ti naknada za komplikacije biti prosjek ili minimalac?

Bojim se da je onda ovako kako rahela kaze

litala's Avatar

ja sam zatrudnila cetvrti put dok sam koristila porodiljni za trece dijete. u tom trenutku sam sam primala naknadu od 1663kn. prekinula sam porodiljni, vratila se na posao, radila tri mjeseca, iskoristila puni godisnji i otvorila direkt porodiljni za cetvrto dijete (bez komplikacija). da nisam to napravila, porodiljni bi mi iduce tri godine bio 1663kn. ovako sam prvih sest mjeseci dobivala 4250, i ostalo kako vec ide...

Čl. 57 Zakona o radu kaže:

Članak 57.

(1) Odredbe članka 56. ovoga Zakona ne sprečavaju privremeni premještaj trudnice ili žene koja doji dijete, na druge poslove na temelju njezina osobnoga zahtjeva ili po odluci poslodavca, ako to zahtijeva njezino zdravstveno stanje, koje je utvrdio ovlašteni liječnik.

(2) Ako žena iz stavka 1. ovoga članka radi na poslovima koji ugrožavaju njezin život ili zdravlje, odnosno djetetov život ili zdravlje, poslodavac je mora premjestiti na druge odgovarajuće poslove.
    I dalje, točke 6 i 7 istog članka:

(7) Privremeni premještaj iz stavka 1. ovoga članka ne smije imati za posljedicu smanjenje plaće radnice.

(8 ) Radnicu iz stavka 1. ovoga članka može se premjestiti u drugo mjesto rada samo uz njezin pristanak.
    Iskoristi zakonsko pravo i traži da te premjeste negdje gdje nema opasnosti od zaraze.

Sori, tipfeler, točke 7 i 8, a ne 6 i 7