Nema na cemu.
I happy bidding!![]()
pitanje
kupila sam nesto, platila i sad mi prodavatelj javlja, 24h nakon kupnje i placanje, nakon sto je istekao datum prodaje, da nema ono sto sam kupila, da mi nudi tocno odredjenu stvar umjesto ili povrat novca.
sta se to moze dogoditi?
prodavatelj inace ima 100% positive feetback.
Leonisa, ako ima 100% feedback, onda je vrlo vjerojatno da je posten i u redu, pa mislim da su ti obje opcije OK.
Ako kazes da ti posalje - pozitivno je to sto ne moras placati ponovo. Obvezi ga da ti javi da je predmet poslan.
Ako trazis povrat novca - reci da ces feedback poslati kad ti novac sjedne na racun.
Da malo pobrišem prašinu sa teme... da li je netko možda kupovao dječija kolica preko e-baya? Koliko bi mi se i da li bi mi se to uopće isplatilo??
I bilo je sve ok onakva kakva si vidila si i dobila? Koliko si još dala za carinu i pdv? Please pošto nisam nikako kupovala preko e-baya reci mi što je to trosak s(kršitelj koda)ing-a? Tnx na odgovorima![]()
S h i pp ing - postarina
ne sjecam se koliko sam platila carinu, ali tebi to sada nije bitno ako narucujes iz eu- npr. iz uk
Super, ipak mislim da ću se onda i ja odlučiti na e-bay vidno su povoljnija kolicaako negdi zapnem javim ti se
![]()
Uspješno i ja obavila prvu transakciju.
Ako želim prodavača priupitati za dodatnu info u vezi predmeta prije kupnje, kako ga mogu kontaktirati? Ispod nekih proizvoda postoji hiperlink "contact seller" ili tako nekako, a negdje nema, kako da onda te nepostojeće ulovim?
Kliknes na prodavatelja i onda sa lijeve strane u kvadraticu imas Contact member.
A mislim da većina oglasa ima negdje Ask a question gdje ti prvo ponudi neke odgovore na standardna pitanja, pa ako tu ne nades odgovor, ponudi ti obrazac za mail prodavatelju.
Nadam se da sam ti tocno napisala, ja to vec sve pronalazim odredenim automatizmom pa i nisam bas sigurna gdje i kako, ali znam da je lako ( pala i rima :-p).
ima li netko iskustva s prodajom na ebayu i eventualnim uplatama na PayPal?
Zanima me kupnja ovoga preko e baya a nikada nisam kupovala. Kako, što, na što paziti i kako znati šalju li u Hrvatsku?
http://www.ebay.com/itm/New-Martha-S...-/400593753741
Možda netko zna gdje baš to kupiti u HR?
Ako ne piše poštarina možeš poslati poruku selleru i pitati kolika bi poštarina bila.
Evo recimo ovdje piše http://www.ebay.com/itm/Lion-Brand-M...item25875711bf
Ali u principu je pt iz USA dosta skupa, a u zadnje vrijeme ni iz UK nije baš povoljno ko što je nekad bilo.
A preko Amazon-a. Recimo da ima neka fora da ako naručiš preko 35 dolara da je free s(kršitelj koda)ing, a sama stvar košta 26 dolara. Našlo bi se još nešto ili uzmem dva kom.
Može jedno objašnjenje za mene zbunjenu ebay početnicu.![]()
Biddala sam nešto, dobila bid, moja najviši bid je bio 10 gbp, a na kraju platila 6,51.
Drugi item ista stvar, najviši bid 5 gbp, platila 4,51.
Treći item ista stvar... i četvrti... i peti...
U čemu je stvar?
Yep. Ti postavljas maximalnu cijenu do koje mislis ici, biddanje ide automatski, a ukoliko te netko outbidda Ebay ti javlja i pita zelis li povisiti svoj maximum bidd. Ukoliko nemas konkurenata cijena ostane na onoj koju je prodavatelj postavio kao minimum.
Trebam pomoć. Našla sam na ebayu nešto savršeno za jednu osobu a nemam karticu koja može na paypal.
Uopće ne znam kako funkcionira ebay pa sam mislila ako bi mi netko mogao to kupiti, a ja uplatim novce na račun? Ne znam dal mora ići njemu na adresu ili se može i meni doma direkt poslati?
ako imas poznate/bliske osobe koje ce ti platiti karticom, onda naruci preko njih
ali psc je super jednostavan sistem, znam jer djeca narucuju preko interneta tako stvari, a da im roditelji pojma nemaju (svasta saznam od svojeg <3)
dakle, na kiosku tiska kupis psc na iznos koji ti treba i racunajuci proviziju koju uzimaju po kupovini
https://www.paysafecard.com/hr-hr/
Apsu mogu ti ja kupiti preko ebaya ako zelis. Mogu i staviti da dode na tvoju adresu![]()
Nestao mi je s liste naručeni predmet, da li to znači da niti ne bude isporučen ili? Nije još rok za dostavu istekao.
Hvala!
zna li netko kako promijeniti valutu u kojoj se prikazuju cijene na ebayu?
znam da sam to negdje vidjela i sad ne mogu naći![]()
Mogu li ikako zaustaviti narudzbu koju sam upravo napravila? Nisam ukucala kod za popust :ubit cu se:
Prodavatelj mi je odgovorio da je vec placeno pa da nemoze nista. Placala sam paypalom. Zalila sam mu se pa cu vidjeti sta ce rec. Mogu li ikako stornirati preko ebay-a?
Ja sam znala krivo nešto naručiti tj uplatiti i zamolila povrat novaca, čovjek je bio ok i uplatio.
Da ali izgleda da nezeli. Cekam jos odgovor ali se ipak nadam da ce popustit.
Postoji negdje opcija da ebay to riješava i vrati novce probaj naći...
Ja ne kužim. Hoću postaviti predmet za prodaju. Kako odrediti servis za slanje? Kako izračunati. Čitam tamo neke nesuvisle cijene pošiljaka. Ima li netko da bi mi mogao pomoći? Netko tko je maher na ebay-u.
ima li netko iskustva sa Paysafecardom kao načinom plaćanja na eBay-u?
ivarica ga je prethodno spomenula, pa sam ga preporučila prijateljici koja još nema PayPal račun,
ali čitam da se najviše spominje plaćanje kladionicama, online igrice, kupovanje muzike i slična online zabava,
a gotovo ništa ne mogu naći o plaćanju kupovine na eBay-u.
cure, da li je netko preko ebaya naručivao dječju opremu? Mislim na kineske sellere. Duplo je jeftinije nego kod nas u trgovinama, a iskreno ne vjerujem da se kod nas prodaje roba koja nije proizvedena u Kini. Naručila bih, ali se bojim što ću dobiti...
Gledam npr ovo: http://www.ebay.com/itm/401019354425...%3AMEBIDX%3AIT ili http://www.ebay.com/itm/New-Tiny-Lov...8AAOSwl9BWGrGz
Možeš se oslonit na pozitivne ocjene koje su dobili od svojih kupaca.
ne kužim koja je razlika između tvog mobila i http://www.ebay.com/itm/New-Tiny-Lov...3D391308888291
jelena, ovaj koji si stavila se ne može kupiti odmah (buy it now), već se mora za njega bidati - nešto poput aukcije. Zato je i razlika u cijeni.
zutaminuta, ma svi više-manje imaju pozitivne ocjene, ali to mi iskreno nije neki pokazatelj jer ne vidim za koje iteme je ta ocjena. na nekim stranicama je npr super što za svaki artikl možeš vidjeti mišljenje kupaca, a ovako imaš samo ocjene prodavatelja...
Dakle, jel netko naručio baš nešto od opreme i da li je kao u opisu ili je ipak neka jeftina kineska varijanta??
Ne znam za dječju opremu, ali što se tiče proizvoda poput tenisica, crocsi, toplomjera itd., sve što je po puno nižim cijenama od standardnih a dolazi iz Kine uglavnom su kopije lošije kvalitete... To je po mom iskustvu... Npr. kupili smo toplomjer koji ne mjeri dobro temperatiru, ili baby monitor koji malo radi malo ne radi a i materijali se čine loše kvalitete.
da,toga se i bojim...nije nije 2oak dolara malo za nesto što nece raditi
Kako je moguce da mi odjednom postar uzima po 5kn po paketicu..niti ne ostavi nikakav papiric ali kaze baka da je morala potpisati i platiti 1okn, 5kn kako kada??
Dostava tih paketica je 5 kn po komadu. Ako ne zelis platiti dostavu moras u postu po njih.
Sent from my Nokia_X using Tapatalk
Nije 5 kuna, nego 4,5.
Reci baki da poštara traži račun.
Besplatno je ako veliš da ne želiš platiti dostavu, pa ti ostavi žuti papirić i podigneš paket na pošti.
Plaćaju se paketi koji su oznaćeni sa Small Packet, oni koji su Letter, poštar ga besplatno donese.
cure, trebam pomoć nekoga tko se dobro razumije u ebay i pay pal. naime, dobila sam povrat od ebaya jer me seller prevatio, odnosno nikada nije poslao item. e sad, mene zanima gdje su te pare??! na pay pal računu, pa će recimo kod iduće kupnje biti skinute s pay pala, a ne s kreditne kartice ili se iznos prebacuje automatski na kreditnu?? inalče na pp accountu vidim da su vraćene...
Posljednje uređivanje od kudri : 12.11.2015. at 10:26
Tamo su odakle su i "potekle".
(istovremeno smo pisale)
Posljednje uređivanje od Maruška : 12.11.2015. at 10:43
zapravo, ako sjedaju na kreditnu, znači da će se ukupna moj troška na kretinoj smanjiti za taj iznos? jesam dobro shvatila? jer kreditna nema sredstva, već se to zapravo s tekućeg skida...