Citiraj Deaedi prvotno napisa
Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
Ne, ne možeš tamo platiti i preuzeti paket nego će ti ga oni poslati u tvoju poštu gdje ga možeš preuzeti. I naplatit će ti poštarinu do te pošte. I naplatit će ti poštarinu za račun, koji naravno šalju odvojeno od paketa. I naplatit će ti otvaranje paketa, a to je mene npr. koštalo 47,50 kn (a mogla sam im je ja džabe otvoriti). Tako da su ti carina i PDV (koje pl,aćaš i na poštarinu) samo jedna stavka u ukupnom računu, a ostalo je državni lopovluk.
Pa preuzela sam paket i platila sve tamo. Prvo ideš na razgovor kod carinika, a onda na šalter gdje ti donesu paket i sve platiš na licu mjesta.
Ma da. A meni na carini rekli da ne mogu dobit paket nego će mi ga oni poslat poštom. Isto sam im išla odnijet račun (i jedva čekala vidjet cipelice, zato sam i pitala )
I da, na ljetne Preschoolians cipelice su mi zaračunali carinu od 10%, a ne 8% (najniža stopa, za dječje stvari) jer kao gleda se đon, materijal, izrada itd. na osnovu čega se određuje carina. A oni na njima našli i malo kože među tkaninom i gumom i puf - 10%.