Pokazuje rezultate 1 do 50 od 368

Tema: ebay

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa Vidi poruku
    ne bi, zašto bi? možeš unijeti robe u vrijednosti 1000 kn, oni to šalju kao da ti sada odeš u hp i pošalješ kutijicu, kovertu nešto, platiš dostavu i bok. moj zadnji paketić je bio 45 $ + dostava 10$, dakle 55 $ sveukupono, ništa platila nisam, a inače mi ništa nije ispod 40 $ minimalno-
    Joj, joj. Na pakete se plaća carina ako je iznos veći od 160 kn i naletiš na zlovoljnog carinika. Ako naletiš na još zlovoljnijeg, platit ćeš i za manje. Ako imaš sreće i tvoj paket im promakne, nećeš platiti ništa.
    Posljednje uređivanje od TeddyBearz : 15.07.2010. at 17:30

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

savjeti za izbjeći carinu:
    -neka ni slučajno seller ne piše gift na paket , na takve su carinici posebno osjetljivi
    - ako je ikako moguće nek se proizvod šalje bez ambalaže, što je manji paket manja je mogućnost da će ga otvoriti
    - u poštanskom prometu se ne carine stvari do 160 kn vrijednosti robe , ali to je sama vrijednost robe , bez s(kršitelj koda)inga.
    Ukoliko ipak bude paket ocarinjen, carini se i oporezuje vrijednost robe i s(kršitelj koda)inga.
    Ako na proizvodu nema cijene , carinici mogu tražiti nekakav dokaz o plaćanju ili tracking number , u protivnom će cariniti prema vlastitom nahođenju.
    To mi je ispričao jedan carinik , eto , možda kome bude od pomoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •