TeddyBearz prvotno napisa
To znači da moj nije imao i da je vjerovatno promijenio račun i otišao s mojom lovom...
TeddyBearz prvotno napisa
To znači da moj nije imao i da je vjerovatno promijenio račun i otišao s mojom lovom...
Nama za zadnji paket koji nije stigao prodavač iz nekog razloga nije mogao vratiti novce pa nam je isti uplatio PP i on će se naknadno naplatiti od prodavača
Mogu li sada Paypalom platiti koristeći Visa Electron iz Zagrebačke banke? (točnije onom VISA Avenue Mall karticom)
u kojem roku trebam prijaviti da mi paketic nije stigao?
placen je 25.2.
prosao je onja rok od 45 dana, zaboravila na njega :/
pisala sam prodavatelju prije 5 dana da mi paketic nije stigao, da mi posalje tn, nije mi ni slovca odgovorio
pretpostavljam da je vrijeme da se oprostim s bakuganom i novcima?
Ako ostavi ružan reply pod pozitivnom ocjenom, jer ti negativnu ne može ostaviti, kontaktiraš eBay da to maknu, jer komentar nije u skladu sa pozitivnom ocjenom. To sam ja jednom morala napraviti i maknuli su.![]()
Ja pak nisam nikad imala negativnih iskustava a dosta koristim ebay. Dva puta su mi vratili lovu jer paket nije stigao i to bez posebnog dopisivanja... Al treba se i na tu mogucnost pripremit...
nije vrijeme![]()
osim preko ebaya, možeš se žaliti direktno PayPal-u (ako si platila preko njih, a pretpostavljam da jesi). PayPal će tražiti prodavatelja dokaz da ti je isporučio kupljeni artikl i u slučaju da dokaza nema, vratit će ti novac na račun.
"PayPal Buyer Protection Buyers who make a purchase on eBay.com using PayPal may still file a dispute using PayPal Buyer Protection. If a buyer chooses to resolve the dispute through PayPal, then the eBay Buyer Protection Policy will not apply (instead, PayPal Buyer Protection will apply). If resolution on a case is reached by eBay, then PayPal will close future claims regarding the same transaction that are made through PayPal Buyer Protection."
(svakako im napiši cijelu situaciju; koji artikl i kada je kupljen, da ti seller ne odgovara na žalbu i priloži kopiju maila)
baš gledam statistiku, do sad sam 68x kupovala preko e-baya i nikad nisam imala problema, iako su neki paketi putovali čak 9 tjedana (iz Kine). događalo mi se i iz UK-a da putuju po 6-7 tjedana ako zapnu na carini. od 68 paketa do sada su samo 2 izgubljena, a njih su mi selleri ponovno poslali...uglavnom su selleri super i jako se trude da dobiju dobre ocjene, ali se tu i tamo nađe neki poput ovog - najbolje ćeš mu vratiti negativnom ocjenom![]()
Posljednje uređivanje od kavofob : 22.04.2010. at 14:52 Razlog: tipfeler
što mislite bi li za 2 artikla naručena preko e-baya platila carinu, pdv i špediciju?
dva odjevna predmeta nova s etiketama: jedan 5$, a drugi 10 $ i poštarina 10$
molim savjet iskuske e-bayke![]()
ne bi, zašto bi? možeš unijeti robe u vrijednosti 1000 kn, oni to šalju kao da ti sada odeš u hp i pošalješ kutijicu, kovertu nešto, platiš dostavu i bok. moj zadnji paketić je bio 45 $ + dostava 10$, dakle 55 $ sveukupono, ništa platila nisam, a inače mi ništa nije ispod 40 $ minimalno-![]()
savjeti za izbjeći carinu:
-neka ni slučajno seller ne piše gift na paket , na takve su carinici posebno osjetljivi
- ako je ikako moguće nek se proizvod šalje bez ambalaže, što je manji paket manja je mogućnost da će ga otvoriti
- u poštanskom prometu se ne carine stvari do 160 kn vrijednosti robe , ali to je sama vrijednost robe , bez s(kršitelj koda)inga.
Ukoliko ipak bude paket ocarinjen, carini se i oporezuje vrijednost robe i s(kršitelj koda)inga.
Ako na proizvodu nema cijene , carinici mogu tražiti nekakav dokaz o plaćanju ili tracking number , u protivnom će cariniti prema vlastitom nahođenju.
To mi je ispričao jedan carinik , eto , možda kome bude od pomoći.![]()
a ako carine plaćam 33% na robu i s(kršitelj koda)ing?
ima još kakvih troškova?
da , oko 50 kn za manipulativne poštanske troškove ili tako nešto slično
imam pitanje, nije ebay ovaj put nego amazon
narucila sam ivaru jedan cd prije mjesec dana i racunala da ce mi stici taman kad se vratimo s go
ali oni su mi odma sutradan poslali obavijest da je cd poslan i otad su prosla 4 tjedna od kojih smo mi prva tri tjedna bili na godisnjem
nikakva obavijest nije mi bila na vratima
ali bilo je par nevremena u medjuvremenu pa je mogla i odletjeti :/
gdje mogu provjeriti jel cd ipak stigao i negdje me ceka
nemam mogucnost pratiti posiljku preko neta
kome se javiti, postanskom uredu? kojem?
nedavno sam pokusavala uci u trag jednoj posiljci na poslu i pokazalo se skoro pa nemoguce
Mislim da se pošiljke vrate pošiljatelju, ako se ne podignu u određenom roku (mislim da 5 dana). Barem su mi zadnji puta tako u pošti rekli kad sam htjela nešto podići umjesto MM pa mi nisu dali.. Pitaj u poštanskom uredu prema mjestu stanovanja ili se mailom obrati Amazonu..
Nigdje, nažalost.
Trebala si prije odlaska na go otići u poštu i zatražiti zadržavanje pošiljaka. To ti je papir koji ispuniš, platiš par lipa, odrediš gdje i koliko želiš da ti čuvaju pošiljke. Čuva se sve osim sudskih poziva i sličnih pošiljaka.
CD će ti se vjerojatno vratiti Amazonu, no proći će neko vrijeme dok te oni o tome obavijeste. Pa ćeš morati proći proces naručivanja i čekanja ponovo. Takvo je moje iskustvo.
Da, imala sam kod njih tzv. credit u iznosu cijene cd-a, bez poštarine.
Ako si naručivala s US Amazona, ja bih rekla da ima teoretski šanse da ti još nije stigao, godišnji su bili i to. Ali mislim da su šanse malene, ipak je prošlo mjesec dana. Ne preostaje ti nego čekati.
(Također moje iskustvo, s UK Amazona mi obično znaju stići stvari - knjige - za max tjedan dana. S US se uvijek ubijem od čekanja.)
jos uvijek nisam dobila nikakvu obavijest o kreditu :/
Pitanje: proslo je vise od mjesec dana, jedan paketic mi nije stigao.
Kontaktirala prodavateljicu, rekla je da trenutno nije kod kuce, ali da ima potvrdu od poste za slanje (slanje je bilo normalno, bez urucivanja u ruke), i da malo pricekam i da ce pokusati saznati gdje je paketic pocetkom drugog tjedna.
Danas je 36. dan od kupnje.
Ako me sjecanje ne vara, imam rok od 45 dana od kupnje da pokrenem tzv. dispute - gdje ga pokrecem, na Ebayu ili na Paypalu?
Sto dalje, kako ide procedura?
Otvaraš 'slučaj' - Case - putem eBaya. Imaš u My eBay popis stvari koje si kupila i desno od svake stvari imaš izbornik. U tom padajućem izborniku odabereš Solve a problem, ispuniš potrebna polja i tako otvaraš Case.
Zatim pričekaš odgovor prodavatelja na taj slučaj, a ako se ništa ne uspijete dogovoriti, onda slučaj eskaliraš u Dispute i čekaš da osoblje Paypala odluči u nečiju korist.
A ako sam ja vec kontaktirala prodavatelja?
Jer ja sam vec isla u Resolve a problem, pa sam dobila pitanje da li sam kontaktirala prodavatelja i da se cijeni da se prvo kontaktira prodavatelja - pa sam tako napravila, razmijenile smo poruku u kojoj me je molila da pricekam do ponedjeljka, jer da ona ima potvrdu o slanju i da mora vidjeti u cemu je problem.
Znaci, u slucaju da nisam zadovoljna odgovorom prodavatelja, ili da ga ne bude (kako s njom prije nisam imala posla ne znam da li je to nacin da odugovlaci ili zaista ne moze sada rijesiti problem), vracam se ponovo na taj dio i idem u Open a case online?
Mogu li to otvoriti 43. ili 44. dan od kupnje, ili je za to onda kasno?
Ivarice, vjerojano! Pokušaj ih kontaktirati, vrlo često 'zaborave' javiti da im se vratilo...
Elly, ti MORAŠ prvo kontaktirati prodavatelja, jer je to pristojno i nekakvo nepisano pravilo prilikom ulaganja žalbe. Ako te žena zamolila da pričekaš do ponedjeljka, pričekaj. Samo pazi da ne pokušaš otvoriti case prekasno - piše ti ispod opisa predmeta do kojeg datuma možeš uložiti žalbu. Ako piše, npr. 01.03, onda je to posljednji dan kad možeš otvoriti slučaj. Mogućnost da uložiš žalbu imaš 45 dana od dana završetka aukcije.
Ako ne budeš zadovoljna odgovorom prodavatelja ili isti izostane, otvori slučaj na Resolve a problem.
U My eBay. Mora ti pisati ispod naziva kupljenog predmeta (tamo gdje su ti sve info o itemu) i ovako nešto: eBay note: Don't forget to leave feedback! If there is a problem, please go to the Resolution Centre by 04/03/11.
Prodaavateljici sam se javila u ponedjeljak ponovo - jer je ona obecala javiti se u ponedjeljak s informacijom s poste, medjutim nije odgovorila. :/
Danas sam otvorila case; pise da ako mi se prodavatelj ne javi u roku od 10 dana ili se ne dogovorimo, mogu se dalje obratiti u Resolution Center.
uh mene zvali sa carine da im dostavim račun
dostavila sam im račun s paypala
kako to sad dalje ide? poslat će mi uplatnicu (neee) ili robu ako ne moram platit carinu (da bar
), jel tako? koliko im otprilike treba da to rješe?
Tina, stići će ti paket doma krajem idućeg tjedna. Poštar će ti naplatiti carinu, pdv i dodatak za njihovu dostavu. Bilo bi lakše da si išla sama po paket, izbjegla bi čekanje na isti i dodatne namete Pošte koji nisu zanemarivi.
ali moram na carinu u Zg, a nisam iz Zg
problem je što je seller poslao paket kao gift, a nisam ga to ni tražila
inače je vrijednost paketa 230kn, po onome što piše do 300 kn ne bi trebala platiti, ali opet od 160 do 300 kn je siva zona za njihovu dobru ili lošu volju
Posljednje uređivanje od tina55 : 04.03.2011. at 15:05
A šta kada paket ide DHL-om?
Mene je DHL oderao za nekih 100 kn njihovih troškova posredovanja u carinjenju (a to je bilo da sam DHL-u faksirala račun, a oni ga faksirali na carinu!), a carina je bila 80kn!
Kako to izbječi, s obzirom da je paket došao na DHL carinsko skladište, da li ja to mogu sama obaviti?
ok, sad sa strepnjom očekujem poštara
koliko bi mi mogli naplatit ako je vrijednost paketa s pošarinom 230kn?
pitam ako netko ima iskustva
Tina, ne vrijede ti više spike ispod i iznad 300 kn. Sad je sve više od 160 kn stvar njihove dobre volje, znatiželje i sl...
Ja kad si računam izdatke za carinu i sl. uvijek idem na nekakvih 50% plaćene cijene. Znači, ja bih za 230 kn računala nekakvih 100-115. Bolje gori scenarij pa da prođeš bolje, nego obratno.
i ja uvijek tako računam, naručila sam tenisice koje ovdje dođu oko 800kn normalna prodaja-600 kn snižene, pa računam da će mi i 230 + 50% biti ok cijena
ali što je najbolje obavijest o granici od 300 kn stoji na njihovoj stranici
po meni je katastrofa da se ne može donijet jasan zakon i gotovo, ako treba platit, platim, ako ne, ne, barem znaš na čemu si
Posljednje uređivanje od tina55 : 04.03.2011. at 15:20
Možete okvirno izračunati ovako:
cijena robe sa cijenom poštarine= 250 kn x 10% jedinstvena carinska stopa = 25,00
250+25 = 275 X PDV 23% = 63,25
25 + 63,25 = 88,25 to su carina i PDV
Nisam nikada koristila ebay i sad bih htjela kupiti neke zdjele od tupperwarea koje su puuno jeftinije nego ovdje i sad me zanima kolika je mogućnost da me oderu na carini, jer onda mi se ne isplati? Jel netko kupovao u zadnje vrijeme i kako je prošao? I još me zanima jedna stvar, dali se na ebay-u prodaju originali ili kopije ili ima svega?