Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: molim pomoć

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno molim pomoć

Drage moje,

Imam jedno pitanje.

Naime do 30.06.08 sam bila na porodnom dopustu.
    01.07.08 sam počela raditi.
    Planiram trudnoću (već unaprijed znam da zbog stalnih kontrola u bolnici i niskomolekularnog heparina ću morati biti na komplikacijama.

Pitanje:

ako npr. zatrudnim (npr. u studenom ili prosincu) kako će mi se obračunavati:

1. komplikacije (koji će sve prosjeci ići u obračun)
    2. porodni dopust

Hvala Lijepo

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ako si u radnom odnosu 12mj ili min 18mj u zadnje 2 godine, onda ce ti za proracun satnica za komplikacije, koji ce kasnije koristiti i za satnicu porodiljnog, ulaziti uplate koje su isplacene na tvoj racun do mjeseca kad otvoris komplikacije, NE ukljucujuci uplatu na tvom racunu u mjesecu u kojem otvaras.
    dakle, ako otvaras u 11mj, onda ulaze uplate iz 08, 09, 10mj tj place za 07, 08, 09 jer se place isplacuju retrogradno. na temelju toga ti mogu izracunati prosjek placa tj satnicu na ER-1 obrascu. kad god da otvoris bolovanje, racunaj da ti u izracun satnice ulazi zadnjih 6mj ne ukljucujuci mjesec u kojem otvaras, s tim da moras imati minimalno 2 uplate i to je to.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ok saška hvala..ali opet ostaje ostvoreno i pitanje?

što je sa mjesecom svibnjom i lipnjom???

(jer sam u svibnju i lipnju bila na porodnom dopustu i to prvih 6 mjeseci) dobivala sam punu plaću.. (bebica mi je umrla pa sam bila na porodnom)

Znači, ako se uzima ER-1... npr u studenom i u njemu će biti sadržani prosjeci za listopad, rujan, kolovoz i srpanj (jer sam se vratila na posao 01.07.08. a plaća za 7 mjesec je sadržana u 8 mjesecu)

a kako se računa u prosjek lipanj i svibanj jer sam tada bila na prvom dijelu porodnog dopusta i dobivala punu plaću.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova naknada rodiljnog dopusta ti se neće uzeti u obzir. Uzeti će ti se u obzir mjeseci rada (najranije srpanj).

U svakom slučaju računati će ti se prosjek plaća isplaćenih u mjesecima rada. Za to ti treba barem 3 mjeseca rada i barem dvije isplaćene plaće.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ok mama..hvala ti.

ali sad me buni nešto. U HZZO dijele mali papirić u kojemu su sadržani podaci o:

DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA OTVARANJE KOMPLIKACIJA U TRUDNOĆI:

1. Izvješće o bolovanju (doznaka) od liječnika Opće prakse
    2. Potvrda o plaći (ER-1) od vašeg poslodavca za šestomjesečno razdoblje prije nastupa komplikacija
    3. Popuniti obrazac (zahtjev) koji se nalazi u HZZO
    4. Osobna iskaznica (preslika)
    5. Zdravstvena iskaznica (preslika)
    6. Kartica tekućeg računa (preslika

zašto se ovdje navodi 6 mjeseci a ti npr kažeš da je tri mjeseca?

Moram priznati da mi je nejasno :? :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

takva ti je praksa.uvjek ide 6 mj a ako ih nemaš dovoljno je 3mj.i mene je to bunilo.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Obrazac ER-1 sadrži šest polja za unos podataka o isplaćenim plaćama. Zato tako piše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •