-
molim pomoć
Drage moje,
Imam jedno pitanje.
Naime do 30.06.08 sam bila na porodnom dopustu.
01.07.08 sam počela raditi.
Planiram trudnoću (već unaprijed znam da zbog stalnih kontrola u bolnici i niskomolekularnog heparina ću morati biti na komplikacijama.
Pitanje:
ako npr. zatrudnim (npr. u studenom ili prosincu) kako će mi se obračunavati:
1. komplikacije (koji će sve prosjeci ići u obračun)
2. porodni dopust
Hvala Lijepo
-
ako si u radnom odnosu 12mj ili min 18mj u zadnje 2 godine, onda ce ti za proracun satnica za komplikacije, koji ce kasnije koristiti i za satnicu porodiljnog, ulaziti uplate koje su isplacene na tvoj racun do mjeseca kad otvoris komplikacije, NE ukljucujuci uplatu na tvom racunu u mjesecu u kojem otvaras.
dakle, ako otvaras u 11mj, onda ulaze uplate iz 08, 09, 10mj tj place za 07, 08, 09 jer se place isplacuju retrogradno. na temelju toga ti mogu izracunati prosjek placa tj satnicu na ER-1 obrascu. kad god da otvoris bolovanje, racunaj da ti u izracun satnice ulazi zadnjih 6mj ne ukljucujuci mjesec u kojem otvaras, s tim da moras imati minimalno 2 uplate i to je to.
-
ok saška
hvala..ali opet ostaje ostvoreno i pitanje?
što je sa mjesecom svibnjom i lipnjom???
(jer sam u svibnju i lipnju bila na porodnom dopustu i to prvih 6 mjeseci) dobivala sam punu plaću.. (bebica mi je umrla pa sam bila na porodnom)
Znači, ako se uzima ER-1... npr u studenom i u njemu će biti sadržani prosjeci za listopad, rujan, kolovoz i srpanj (jer sam se vratila na posao 01.07.08. a plaća za 7 mjesec je sadržana u 8 mjesecu)
a kako se računa u prosjek lipanj i svibanj jer sam tada bila na prvom dijelu porodnog dopusta i dobivala punu plaću.
-
Osoblje foruma
Ova naknada rodiljnog dopusta ti se neće uzeti u obzir. Uzeti će ti se u obzir mjeseci rada (najranije srpanj).
U svakom slučaju računati će ti se prosjek plaća isplaćenih u mjesecima rada. Za to ti treba barem 3 mjeseca rada i barem dvije isplaćene plaće.
-
ok mama..hvala ti.
ali sad me buni nešto. U HZZO dijele mali papirić u kojemu su sadržani podaci o:
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA OTVARANJE KOMPLIKACIJA U TRUDNOĆI:
1. Izvješće o bolovanju (doznaka) od liječnika Opće prakse
2. Potvrda o plaći (ER-1) od vašeg poslodavca za šestomjesečno razdoblje prije nastupa komplikacija
3. Popuniti obrazac (zahtjev) koji se nalazi u HZZO
4. Osobna iskaznica (preslika)
5. Zdravstvena iskaznica (preslika)
6. Kartica tekućeg računa (preslika
zašto se ovdje navodi 6 mjeseci a ti npr kažeš da je tri mjeseca?
Moram priznati da mi je nejasno :? :?
-
takva ti je praksa.uvjek ide 6 mj a ako ih nemaš dovoljno je 3mj.i mene je to bunilo.
-
Obrazac ER-1 sadrži šest polja za unos podataka o isplaćenim plaćama. Zato tako piše.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma