Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: ima li netko sličnu situaciju-zelene stolice :(

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ima li netko sličnu situaciju-zelene stolice :(

Maleni star 1,5mj isključivo dojen.Do prije 7dana normalne zlatne obilne stolice bez mirisa nakon svakog podoja obilno.Vagan prije tjedan dana dobio je 1500g i narastao 4cm.Mlijeka imam na izvoz,dajem na zahtijev.
    Zadnjih 7 dana glasno stenjanje pri kakanju,eksplozivne stolice zelene boje koje smrduckaju na kiselo mlijeko(onako kao acidofil,aceton...nekaj mix)
    Zvala sam rodin sos- i gospođa me savijetovala da pozovem patronažnu da nisu gljivice u pitanje.
    Patronažna bila jučer,nikakve naslage kod malenog u ustima,guza čista,meni dojke malko crvene bradavice peckaju,ali nikaj nema nit prištića nit se ljuskaju,nikaj...Rekla mi je da mažem Rojazolom 2+na dan kod sebe-danas 2.dan.Ali od 1.dana dojenja kad mi krene let down pecka me i jedna i druga dojka na koju malac ne sisa,pa curka mlijeko...
    Još što se tiče stvari drugih:-normalno spavamo po 4,5 h po noći,preko dana super,jedino kad treba kakati onda se probudi plače,grčići kakanje i mir....
    -nema viroze-barem ja ne vidim ne kiše ne kašlje
    -koristimo vitamin D kapi isto zadnjih 7 dana(može li od toga biti)
    -kod sisanja nismo promijenili nikaj posisa cijelu dojku do kraja(masnog mlijeka)kao i prijašnjih dana,dižem ga u podoju po 2 puta da se podrigne...
    Nisam promijenila nikaj u svojoj prehrani-jedem sve normalno...
    Ali me te stolice brinu Nisam pametna.Ima li netko slično iskustvo,ili savijet?
    Hvala Vam cure..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod mog sina je tako bilo: kivi zelene stolice uz fantastičan prirast.
    samo što on nije stenjao.

ovo bockanje koje ti opisuješ pri početku dojenja, to je trenutak u kojem se mlijeko otpušta, let down, kako se to kaže.

ako si već odlučila koristiti gel protiv gljivica, neće biti dovoljno mazati samo dojke; terapiju moraš primjenjivati i na bebina usta. znači, poslije podoja, namaži i svoje bradavice i njegovu usnu šupljinu. ponovi onoliko puta koliko je označeno na lijeku i to najbolje u vrijeme kada pretpostavljaš da će biti velika pauza do sljedećeg podoja, kako bi lijek mogao što dulje djelovati.

jesi li ti išta promijenila u prehrani? je li došla sezona nekog voća ili povrća koje si sada intenzivirala?
    piješ li možda neke laksative (ili možda magnezij)?
    jesi li koristila ikakve lijekove?

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A da probas prestati par dana sa vitaminom D da vidis da li ce se stanje normalizirati?
    Naime, postoji preosjetljivost na pripravak vitamina D.
    Sretno!

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod nas se to događa kada je u pitanju nešto što sam ja konzumirala...npr. kod nas je u pitanju mlijeko i kada izbacim sve mliječno (i sve što sadrži mlijeko) kroz par dana prestane.. s time da ona ima i siiitne suhe prištiće po licu (kao AD)
    možda je nešto što jedeš ? Ili D vit ...

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Znači moglo bi biti od mlijeka ili vitamina D..
    Meni je patronažna rekla da njemu ne mažem (!?!-valjda zato kaj nema nikaj u usnama iako mi nije logički ako sisa),samo sebi da namažem rojazolom običnim...
    E sad,ja imam običan Rojazol,(upute nemam-pošto sam ga kupila prije par mj)..Jel mogu s običnim ili da kupim baš onaj za usnu šupljunu Oral,i može li biti štete ako beba nema gljivica da mu bude loše od tog gela?

Danas sam zvala pedijatricu.ona kaže da bi možda moga biti Rota virus u blažem obliku....i da sutra odnesemo dio stolice na analizu u Klaićevu il Zaraznu+da mu dam 1ml Prolife....
    Stolice je imao sinoć u toku noći jednu-količinski puno baš eksplozivne i smrdljuckavu da je procurilo na gegicu i ujutro...I cijelo vrieme spava...Nikakvih stvari da je problem,da plače,povrača ili sl...Spava normalno...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se čini da se fest naguta zraka, pa koliko sam čula i od toga može biti zelena stolica, tako sam si ja objasnila kod mojeg bebonje i uvijek je bila explozija kod kakanja (izašla bi velika količina zraka). Do nekih 3 mj. je coktao dok je jeo i nagutao bi se jako zraka, pa smo morali prekidati dojenje i podrigivat. Nama je od početka stolica zelena i dan danas, a ja svojoj curki uopće nisam davala D vitamin jer je od njih imala strašne grčeve (provjereno, davala par dana i dobila grčeve, prestala grćeva nema, opet dala i opet grčevi).

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dani1 jesu vama smrduckale stolice po kiselini*?
    mi smo bili kod pedijatrice+patronažna nam je rekla da nije soor..
    može li od zraka smrditi stolice+ da li se analizom stolice može vidjeti da je u pitanju soor??

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa Vidi poruku
    E sad,ja imam običan Rojazol,(upute nemam-pošto sam ga kupila prije par mj)..Jel mogu s običnim ili da kupim baš onaj za usnu šupljunu Oral,i može li biti štete ako beba nema gljivica da mu bude loše od tog gela?
    Nemoj koristiti Rojazol kremu, radije koristi oralni gel, ne moraš ga ispirati, a bebi neće biti ništa, dapače.

Nisam shvatila za vitamin D, jel ga daješ tek ovih zadnjih 7 dana ili ..?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ruza, od rote stolice ne smrduckaju nego smrde da sam ja osjetila da je pokakan dok je ležao kraj mene-kroz pelenu, piđamu, dekicu. dojene bebe imaju nevjerovatan "spektar" boja i konzistencije kakice. ja sam se brinula kad sam prvi put vidjela zelenkastu, pa pjenastu pa svakakvu a onda na to oguglaš jer vidiš da dijete ništa ne muči (ako ga ne muči) i dobro napreduje. sjećam se da je moj malac imao ekstra zelenu kakicu kad sam se najela marelica.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dali smo stolicu na analizu i imamo rotavirus
    dobili smo pro life 1ml i što više dojiti...eto cure moje ....
    doslovno ga šopam cicom.:....blijed je i hoće papati..
    ne povrača ,,stolica danas 3..eto ...
    jel ima netko iskustvo s tim rota''0

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nitko

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas se to događa kada je u pitanju nešto što sam ja konzumirala...npr. kod nas je u pitanju mlijeko i kada izbacim sve mliječno (i sve što sadrži mlijeko) kroz par dana prestane.. s time da ona ima i siiitne suhe prištiće po licu (kao AD)
    možda je nešto što jedeš ? Ili D vit ...
    Kod moje djece (zapravo starijeg, mlađem nije smetalo) problematična je bila zelena salata... Ista priča - zelene stolice, obilje plinova i dernjava od grčeva. Nema pravila....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ruza prvotno napisa Vidi poruku
    dali smo stolicu na analizu i imamo rotavirus
    dobili smo pro life 1ml i što više dojiti...eto cure moje ....
    doslovno ga šopam cicom.:....blijed je i hoće papati..
    ne povrača ,,stolica danas 3..eto ...
    jel ima netko iskustvo s tim rota''0

Imamo, ali sa starijom djecom, tako da nažalost ne znam što učiniti... Nastavi samo redovno dojiti, virus se sam izluči - ne treba nikakvih lijekova. Prolife je probiotik i može puno pomoći. Sretno!

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mene brine da je mali konstantno na cici,a dobio je samo 200g u 12 dana jer nam je tada i bila kontrola,a taj dan su počele zelene stolice-tj rota virus
    stalno mu dajem cicati,čim zaplače,odmah---da ne dehidrira...stolice nisu toliko česte4-6stolica na dan...
    u čemu je problem?
    dal se inače jako gubi težina tijekom rota virusa,ili se ne dobiva nikaj na težini'
    hvala !

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemoj brinut za težinu, pogotovo ako on sisa. Bitno je da dovoljno piški i da ne dehidrira. Kad se iščupate iz toga i kilaža će brže ići gore.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kod rote ti hoće kilaža ići dolje, ali to nije toliko bitno (iako vjerujem da je dobro što nije išla dolje nego je samo usporen prirast) koliko da ne dehidrira- znači daj mu sisati što više i češće.
    bitno je i da pazite na higijenu nakon pranja djeteta i diranja pelena, da drugo dijete ili odrasli ne dobiju rotu.
    ovdje imaš o roti ponešto. rehidracija je najbitnija tako da svakako pratiš što će ti liječnici reći i vodiš ga na kontrolu i što već treba. svakako se savjetuj sa liječnicima još!

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas jutros stolica pola žuta, a pola zelena (možda je kakao na dvaput, ne znam spavali smo). Sinoć sam našla minijaturnu crvenu kapljicu u kakici (vjerojatno krv) pa me sve skupa još više brine. Nedavno smo svi imali gadnu virozu - proljev i povraćanje pa se brinem da je sad stiglo i do njega Vidjet ću kako dalje. Koliko dana treba uzimati Prolife ako se na to odlučim?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sori nisam dugo bila ovdije. Vidim da je kod vas nažalost rota virus, sve su ti već rekli, baš mi je žao . Kod nas stolice nisu posebno smrdile, ali su bile zelene, nekad više, nekad manje, ali ne od rota virusa. Bitno je da ne gubi na kilaži mislim da dok god virus ne prođe neće dobivati na kilaži. Držte se .

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala cure.
    sisamo tako da mu dajem stalno-ne brojim podoje....
    baš mi je blijed .nama je već oko 12 dan stolica zelena..
    danas je imao 1 količinski malo,kao da se čisti...do kraja..
    a Prolife na naih 1,5mj je rekla pedijatrica 1ml,ostalih 9 se daje nekome drugome da popije ili se baca..da za malenu djecu nije dobro čuvat u frižderu otovreno...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Popij ga ti ili bi tako dobio previše? Mislim da ste na kraju hvala bogu. Ja sam sa svojim najstarijim kad je imao tri godine zbog rota virusa završila na infuzijama, ali zato što nije htio ništa niti piti niti jesti i grozno je smršavio (mislim da je bilo skoro 3 kg), ali kad je prošlo kao da ništa nije niti bilo. Da moj nije bio blijed, nego prozirno plav.

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene još nekaj zanima..
    Kad je ovakva situacija kaj napraviti sa dojkom?Kad staviti bebu na drugu dojku=?

Mali posisa oko par puta povuče plač(grčevi ili je jak let down)naljuti se i nema šanse da ga stavim ponovo na tu dojku dok se ne smiri (cirka min 10min ili dok s ene uspava)nekad zna spavati po 30min nekad se probudi i stavim ga opet na cicu i on nastavi ludovat a nekad prihvati i popapa sve.E sad ako luduje neko vrijeme i povuče par puta sisu i tako to traje sa spavanjem po par sati kad ga staviti na 2.sisu,iako ova nije niti približno prazna?
    Nadam se da ste shvatile...
    Nekad se to odbijanje svede na 3,4h nekad i više,da povuče par puta(max 2,3min sisanja) i onda divljanje....I šta?3,4 sata mu nuditi tu cicu ili promijeniti i staviti ga na 2.,pitam jer se bojim da nije posisao(a i nije mislim)došao do masnog mlijeka....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad mu je važnija tekučina od masnog mlijeka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •