-
Skinula pelenu i nece vise da kaki
Pre dve nedelje S.(2,5 god) je skinula pelenu (bez ikakvog prisiljavanja), pocela da piski u nosu (tutu), oslobodila da se da piski i bez problema u parku, ili kad smo kod nekog...Ali od skidanja pelena, nastaju novi problemi...Vise ne zeli da kaki! Nigde, pa cak ni u pelenu! vrti se u krug, histerise, place, cupka nogama, steze ih, bori se sama sa sobom, ali jednostavno ne zeli da kaki. Uspevala je da izdrzi i po 4-5 dana. U pocetku koristili microklizme, ali od njih je imala jos veci sres, pa prestali, a i pomagali su samo trenutno, i ne uvek.Sada smo na nekom sredstvu koje vezuje kaku sa vodom i olaksava kakanje (nije laktoza, nesto slicno, zove se paxabel), i od tada kaki u proseku na 2 dana, ali i dalje ne svojom voljom, vec zato sto stvarno ne moze vise da izdrazi. Citala sam dosta o ovom problemu, ali me interesuje, koliko dugo to moze trajati?
-
pokušaj pitati ovdje, vidjet će te više veterana odvikavanja od pelena 8)
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...938&highlight=
nadam se da će proći polako, sve su to razne faze
-
Moj suprug ima sina (iz prvog braka) koji ima 5 godina (!!!) i još uvijek ima isti problem. Problem je rijetko fiziološke prirode ali treba i to provjeriti. Dijete odvedi dječjem gastroenterologu. Najveći dio problema leži u psihi...tako da je borba vrlo dugotrajna. Dobro je da si rano uočila problem.
Mi J. dajemo med od pavlovića protiv opstipacije i od toga mu je stolica mekša i uspijemo ga privoliti da ide na wc. Išao je i kod psihologa i psiholog kaže da se mora inzistirati na vremenu kada dijete ide na wc i tamo mora provesti neko vrijeme svaki dan.
-
Moja prijateljica ima kćer koja ima 3 godine. Pelene ne nosi, ali kada joj se kaki stavi joj se pelena i odmah se presvlači i pere.
Nije problem više da najavi kakenje, ni piškenje - za što ide na wc, ali je problem kakenje, pa to vrši u pelenu - pa neće do vijeka - proći će ... možda da tako probate?
-
I moji kad su skinuli pelenu nisu kakali. Kakali samo u pelenu. I ta faza trajala jedno 3 mj. I samo od sebe jedan dan idem kakat na kahlicu.
Sad imamo fazu da kaka samo kod kuće u kahlicu.
-
-
Sarina mama, od srca si me nasmijala, iako bolje od ikoga poznajem probleme s kakanjem. dakle, karlo je skinuo pelenu prije treće godine, piškio normalno na zahod (mi smo tutu preskočili), a u pelenu kakao do prije dva tjedna, ni primirisati na zahod! u devetom mjesecu će imati pet godina, naime. nismo forsirali nego jednom kad je opstipirao osam dana (ne ponovilo se) i nije bilo neke drame, osim što je ograničavajuće jer se kenja samo doma, u pelenu, ali nikad nije htio reći da mu se kaka pa smo morali pogađati. Pokazalo se da nije htio reći jer ga je mučio taj zahid, mučio se sam sa sobom zapravo, ali je morao sam izboriti. onda me bog prosvijetlio prije jedno mjesec dana i počela sam ga nakon skidanja pokakane pelene stavljati na zahod da ga kao obrišem prije pranja guze, i ostavljati ga po par minuta samog dok ne odnesenom pelenu. nakon nekoliko dana sam prije nego bi sjeo na zahod istresla akos e moglo i sadržaj pelene u zahod pa je bilo skoro kao da se pokakao na zahod. i onda je sam jedan dan rekao kad potrošimo ovaj paket pelena kakam na zahod, i tako je i bilo, i to bez ikakve drame. sad bez problema, kaže da mu je sila, ode sam i obavi.
-
jao, znaci nismo sami s tim problemom.
Nije problem sto kaki u pelenu, problem je sto ne zeli da kaki, nikako!! Mi taj problem imamo vec najmanje sest mjeseci. Promjene sa trudnocom i novom bebom su sigurno utjecale da nastavi sa tim problemom, ali uzrok mora da je jedom imala tvrdu stolicu i da ju je puno boljelo dok je kakala. To je cista logika , ako kakim boli, zato necu kakiti i neci boljeti...
Kod nas je to islo toliko daleko da nigdje nismo mogli ici danima, jer je kakila po citav dan, komadic po komadic. Mijenjala sam po osam pelena na dan, na peleni skoro nista a komadic izmedju :/
Borila se protiv kake, tako sto prekrizi noge i "upre" rukama od zid i ne da kaki da izadje..
To je trauma i za jadno dijete ali i za roditelje je ne mogu pomoci djetetu.. Pokusavali smo sa svim, psiholog, nagrade, obecanja, igracke, extra puno ljubavi, paznje, pa onda agonija poslije par mjeseci predje u prijetnje, tjeranje da sjedi na tuti ili u peleni...
Najbolje sto je pomoglo je savjet da nista ne govorimo i ne obracamo paznju na njeno kakenje... Ni je li kakila , niti kaki li, niti koliko je kakila... samo presutiti i presvuci...
SAmo je pitati hoce li piskiti, je li piskila i da sjedne na tutu da piski....
Tad se smirila situacija u kuci,, to nam je pomoglo... microlax u guzu cesce i nesto sto omeksava kaku da bi pomoglo jadnom djetetu.
Kiwi je FANTASTICAN!!! nekoliko kiwija moze pravo puno pomoci 
sad je bolje, na pravom smo putu da kaki normalno (sad puni cetiri godine)..
Problem je bio toliki da je tjelo moralo varati njenu psihu i cim bi navece zaspala, tijelo bi pocelo izbacivati kaku a ona bi stisnula pa se budila puno puta u toku noci.. nekad je uspjela i iskakati komadic dok spava.
eto, opsirno o tom problem,,,, morala sam jer razumijem koliko je tesko
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma