Dijana prvotno napisa
meda prvotno napisa
ne izrugujem se svakoj pozitivnoj izjavi o vrticu, samo onima koje te pozitivnosti prikazuju kao iskljucivo vrticke, kao prednosti vrtica nad ostankom kod kuce. mala razlika
ne mozes mi doc s argumentom za vrtic s necim sto bi dijete iovako ionako naucilo, pogotovo takve banalnosti kao jedenje i pijenje...zato se smijem, ako smijem

Samo što NITKO te prednosti nije prikazao kao ISKLJUČIVO vrtićke, samo što si ti to propustila vidjeti. Totalno ideš u ekstrem, i da, definitivno se izruguješ, podmećeš nešto što nitko nije rekao. Vrlo konstruktivno.
slazem se s dijanom.
a sto se tice ucenja vjestina u vrticu...
naravno da i djeca koja ne idu u vrtic svladaju obuvanje, oblacenje, samostalno jednje i sve ostalo sto treba.
Ali cinjenica je da se u kolektivu to nauci brze i lakse. Mozda to ne vrijedi za svu djecu, ali za ogromnu vecinu da. I roditelji su zbog toga u pravilu sretni.
I ja sam bila jako sretna kad su moja djeca (s kojima sam se prilicno mucila oko usvajanja tih vjestina), u vrticu to bez problema svladala.
Evo, jucer mi je kcer ponosno pokazivala kako je naucila stavljati ruku pred usta kad kihne/kaslje. Znaci, netko je drugi obavio taj posao, a nisam morala ja (i sigurno na brzi i laksi nacin). Zasto zbog toga ne bih bila zadovoljna?