da li beba od 8 mjeseci smije jesti corn flakes, kupila sam od ivere, ali me muči što u sastavu ima sol,...
da li beba od 8 mjeseci smije jesti corn flakes, kupila sam od ivere, ali me muči što u sastavu ima sol,...
radije joj daj kuhani kukuruz
znači ipak ne, ali mi nije jasno kako onda djeca jedu kruh,...
Ja sam malcu corn flakes pocela davati nedavno, otprilike kad i jogurt tako da mu u obrok od nareznih banana prelivenih jogurtom ubacim i saku corn flakesa. A posto ga i ja jedem svako jutro, skuzio me pa mu uvijek moram dati par komada da si gricka.
koliko je star tvoj, sa koliko mjeseci si počela?Moj jogurt obožava pa i corn flakes, ali evo malo sam stala zbog soli,...Originally Posted by koksy
U dućanima koji imaju odjel sa zdravom hranom (ima DM, Muller, dućani zdrave hrane...) može se naći corn flakes bez ikakvih dodataka. Dakle, čisti kukuruz. A to onda može odmah na početku dohrane.
Mislim da i od Alnature ima sol.
bio&bio corn flakes integralni - nema ničeg dodatnog.
a gdje ga mogu kupiti?!inače sam iz rijekeOriginally Posted by Ms. Mar
Uskoro se otvara bio&bio dučan u centru Rijeke. Kad točno, to ne znam. Pogledaj na www.biovega.hr jel ima što o tome.Originally Posted by tanjama
Mislim da je najbolje kornfflekice izbjegavati do puberteta. Nedavno su mi skrenuli pažnju da i korn flakes nastaje ekstruzijom poput ostalih cerealija iz šarenih kutija, a to je štetno. Obzirom da na niti jednoj deklaraciji nisam vidio kojim postupkom ih proizvode - najbolje je prijeći na žgance.
Ako cornflakes pustiš da se dovoljno dugo namače, dobit ćeš žgance. Mislim da se baš tako proizvode - sušene pahuljice žganaca.
Pa štos je upravo u tome da se ekstrudiranjem kuruze postiže toliko nasilje nad hrajivima da se oštećuju bjelančevine i nepovratno postaju bljak. Namakanjem to postanu ekstrudirani žganci :bljuc: