meni je sestra kod pedice rekla da moraju primiti novorodencad. htjela sam premjestiti i malog kod njih, pa je rekla da ne primaju nove ali da novorodencad moraju primiti. eto. zovi hzzo i pitaj, ili im posalji mail, a ovog pedijatra prijavi.
meni je sestra kod pedice rekla da moraju primiti novorodencad. htjela sam premjestiti i malog kod njih, pa je rekla da ne primaju nove ali da novorodencad moraju primiti. eto. zovi hzzo i pitaj, ili im posalji mail, a ovog pedijatra prijavi.
otici cu sutra ponovo pa javim. Inace jednom sam pitala ja, jednom moja mama i oba puta smo odbijene...
A vidjet cemo...javim
mozda to da MORA primiti vrijedi samo za van Zg
Samo jedna sitnica u obranu fizioloske otopine za nosic - nama je PUNO pomogla u borbi sa suznim kanalicima prva dva mjeseca, Bartulu se jedno oko stalno zatvaralo, imao je puno sekreta (krmeljici i to), oftamologica je prepisala Sunce moje malo ili Aquamaris i stvar se rijesila u rekordnom roku :D
Pa eto, ako netko ima takvih problema s okicama, preporucam sprejic za nos, nije nimalo neugodan (bar se B nije bunio)...
Ali slazem se da kapanje i rasprsivanje bez ocite potrebe jednostavno - nije potrebno![]()
mislim da je to propisano na razini države, da nije odluka lokalne vlasti, tako da bi trebalo vrijediti za sve jednako.baby_eve prvotno napisa
možda da prije nego odeš nazove hzzo i provjeriš kod njih (ili u nekom zakonu, ne znam koji je mjerodavan za to) pa onda sa točnom informacijom odeš do pedijatra.
možda će mu drukčije zvučati kada kažeš nešto kao: provjerila sam na hzzo-u i rekli su mi da me morate primiti. hoćete da ih nazovemo iz vaše ordinacije?![]()
inače, i ja bih na tvom mjestu![]()
ajd nam javi što je bilo kod ped.
iza malu curku.
icyoh-moram priznat da sam fino zazujala s tvojim potpisom. Mislila sam da imaš dvoje djece, a kad malo bolje pogledam vidim da nema šanse da si u 4 mj. uspjela rodit dva puta![]()
lol i ja zbrajam vec 5min, cak sam i na prste pocela brojit i nikako da se racunica poklopitajchi73 prvotno napisa
![]()
:D Ne slušaj savjete, slušaj bebu i naravno, sebe! Prvi puta sam htjela iz kože iskočiti od silnih savjeta i zadiranja u moju intimu. Drugi puta bih, čim krenu savjeti mijenjala temu. S drugim djetetom je lakše. Osim toga, što se svekrve, mame i bližnjih tiče, kako se postaviš u početku, tako će ti i biti. Što prije , to bolje. Kad ti djedovi i bake počnu objašnjavati kako je baš super kad se bacaju po podovima trgovina ili bezobrazno osgovaraju, jer što ćeš to je dječje Grrr..Ti kao mama znaš najbolje.
Meni je osobno pukao film pri savjetu da jednomjesečnoj bebi skuham griza. :shock:
hehe, to je datum svadbe i rođenje mog malog bebača. Ja sam bila žena s najkraćom trudnoćom u povijesti![]()
Meni je osobno pukao film pri savjetu da jednomjesečnoj bebi skuham griza. :shock:[/quote]
i ja sam dobila takav savjeti kekse i kravlje mlijeko (jer svi smo na tom odrasli ) i dosta takvih pametnih savjeta 8)
ajme daaaa...to su i meni rekli...no dakle - KRAVLJE MLIJEKO ????teta prvotno napisa
Nego...pedijatar:
zvala ja hzzo - rekli da su fakat bas ti pedijatri prebukirani i da ne primaju, jer ima puno "odgovornih" roditelja koji djecu 94,95... godiste jos drze kod pedijatra i nisu ih dosli odjaviti i prijaviti dr. OP Pa to su 14god. klinci! uzas :shock:
nego, uspjela sam zamoliti jednu iz kvarta - doduse ne onu koju sam htjela - da me primi na tzv. listu cekanja sa koje naknadno prijavljuju djecu na hzzo kada se oslobodi mjesto
ali ipak mi ju je pregledala :D
ipak...sramota to s pedijatrima!
to s pedijatrima definitivno sramota...![]()
nego jel dojis jos uvijek na zahtjev?
samo sam ti htjela poslatipodrske.
Anja je imala skokove u razvoju i svaodnevno je nervozna pred vecer. prvo smo ju nosali onako ko majmuncica (ruke pod trbuh) a onda sam naletila na "najsretnije dijete u kvartu" i preporodila se.
naime, prema njemu klincima do 3mj fali maternica pa je preporuka probati stvoriti ugodjaj ko u maternici. tako da ju cvrsto primim da ne lamata rukicama, sustim joj na uho (posteno, ne potiho), nunam ju i to u polozaju da je ona na boku i imam cicu u pripremi kad mljacne da se odmah moze pristekati...sa jednosatnog urlanja koje je paralo usi i dusu dosli smo na 5 sekundi plakanja i brzo uspavljivanje koje mogu izvesti i ja, a i mm (ako se naklopala prije, on joj tutne svoj prst)
mozda da probas tak...inace to zovu swaddling, pa mozes proguglati
znam za swaddle - probali i funkcionira :D
a mm isto stavlja prst, cak ga povremeno umoci u mlijeko (moje, naravno) i to funkcionira za uspavljivanje
cujem da moze i pilates lopta, pa budem probala 8)
uspjela sam otkantati malo rodbinu sa vrata i pustili su me samu. Malo su se neki uvrijedili kada su bili zamoljeni da se ne petljaju, ali i to ce proci. Sada smo same i imamo svoj dragocjeni mir :D :D :D
Uh, ja sam sa pola rodbine na "noževima"![]()
Luda sam više od komentara i savjeta.
A ono: jooooj paaaa daaaaj muuuu, samo da proba, vidiš kak gleda!
Tak mi je sinoć stric i napada malog sa čašom gemišta![]()
Mislim, ono - daj odustani.
E 10 min me naganjao![]()
Prestrašno.!
Ne znam kaj ima tak zanimljivo u trpanju raznoraznih sr*** u djecu?
Za poluditi.
A ima tooooga......
Ovo mi je friško.
Da ne pričam kak sam stalno na tapeti: te dojimo, te mu ne dajem čaja/sokove/dudu/flašicu.
Pa pazimo na tablicu dohrane...
Te se nosimo u MT-u, pa se vozimo u AS ......
Ono - sve su to neke nove "nebuloze" i svi se zgražaju nadamnom :/
Nedaj Bože da kažem koji savjet o dojenju - svi ko kobci na mene![]()
A eto od 4 žene oko mene koje su rodile u zadnjih mjesec dana - sve već kombinoraju adaptirano jer okolina savjetuje svašta![]()
Ma, baš sam u banani danas :/