-
Da, meni je to stvarno već nevjerojatno koliko eko udruge krivo biraju prioritete. Kod nas se treba boriti s ozbiljnim problemom, a to je što trošimo puno previše pitke vode, kod mene u zgradi ispada da trošimo po glavi cca 80% više od europskog prosjeka, najvjerojatnije uslijed neodržavanja vodovoda. Ne vjerujem da toliko više trošimo, iako moja šira obitelj mirne duše ima otvorenu slavinu u kuhinji dok samo skokne po nešto. To je uobičajen način ponašanja kod nas.
Drugi ogromni problem je loša izolacija kuća, fasade i stolarija. Moja zgrada je na toplani i mi grijemo stubište, a temperatura se u stanovima ne regulira ventilima na radijatorima, nego otvaranjem prozora.
Mi smo kupili novu stolariju i ventile, povremeno zatvorimo ventile na stubištu, ali se to opet otvori kasnije..., moja pećnica ima genijalnu izolaciju.
Ja tu na grijanju i vodi vidim najveći problem kod građana. Na selu pola kuća nema fasadu uopće. A vrećice..., OK nije lijepo kad visi na drvetu, ali to je značajno manji eko problem. Kod nas fali i sakupljalište bio otpada, i to jako. Ovo što mi bacamo u kantu ljuske od krumpira pa one dođu na odlagalište, ta razgradnja prepredugo traje, upravo zato jer se zatrpa odozgora i nema pristupa kisika biorazgradivom otpadu (tu ne mislim na one komercijalizirane "biorazgradive" vrećice).
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma