-
Drage cure,
drago mi je da vas brine okoliš. I mene. Veći dio mojeg svakodnevnog djelovanja je ekološki svjestan, vjerujem i vašeg. Nije to lošije spaliti polietilenske vrećice, nego ih zakopati, a spaliti nešto drugo u svrhu dobivanja prijeko potrebne toplinske energije. Rizici zagađenja su tu, ali i ribe koje kakaju u more zagađuju, a tek kravice i njihov metan iz izmeta. Tu smo i zagađujemo, na nama je da optimiramo. To možemo raditi intuitivno ili kroz znanstveni pristup. Ja sam se odlučila za ovaj drugi. Sve smo mi na istoj strani.
Draga Yaya, nema šanse ni da se plastične vrećice zabrane. Može se samo pokušati djelovati na svijest ljudi koja je na sjeveru Europe na zavidnoj razini, ne znam zašto ne bi i ovdje došla za 30tak godina koliko mentalno za njima zaostajemo mi na ovim područjima (mislim na prosjek). Ljudi strastveno uzimaju vrećice na kasi i to je koma. Naplaćivanje je jedno od solucija za smanjenje i ja sam za to. Naknada za PET ambalažu je kod nas premala, vani je barem 3 puta viša. U drugim artiklima smo im jako bliski po cijenama, ne znam zašto ne bismo i u ovim. S tim da i vi i ja znamo da je reciklirana plastika u većini slučajeva skuplja i da bi se reciklirala poterbna je energija zbog koje se opet napada na sirovine i okoliš. Izrada eko balansa nije hobi, to je profesija.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma