-
zhabica
ja sam totalno zagriženi eko-optimator (tu riječ sam se ovaj čas izmislila
) da sam preemotivna u raspravama pa si mogu zamisliti da u napisanom obliku to loše izgleda. ljudi čudno doživljavaju tuđa zanimanja. sjećam se kad je naš kućni prijatelj, akademski slikar, kukao kako od slikara svi očekuju da poklanja slike, a od krojača nitko ne očekuje da poklanja odijela. i to je živa istina. tako i meni smeta što mediji i narod u eko-priči drži do riječi svakakvog šarlatana, a struka se stavlja u drugi plan. jeftini populizam je kod nas svakodnevica, novinari prepisuju tekstove iz stranih medija bez razumijevanja i onda ih krivo tumače, a čitava "splitska riva" vjeruje u to što su "znanstvenici s poznatog sveučilišta u americi otkrili".
ne živi hrvatska isključivo od plastike, ali to nije zanemariv segment industrije.
nisam ni ja generalno za spaljivanje. spaljivanjem polistirena (npr. stiropora) koji sadrži fenilni prsten, aromatski, razvija se puno čađi, smrdi i nije friendly. spaljivanje PVC-a, C znači klorid, znači sadrži klor, mogu nastati dioksini. spaljeni PE ima miris po svijeći, ne čađi i ne stvaraju se nikakvi egzotični spojevi koji ne bi nastali spaljivanjem biločega. možda će jednom alternativa biti:
"Recently (May 2008) Daniel Burd, a 16 year old Canadian, won the Canada-Wide Science Fair in Ottawa after discovering that Sphingomonas, a type of bacteria, can degrade over 40% of the weight of plastic bags in less than three months. The applicability of this finding is still a matter for the future." (wikipedia)
eto vidiš da sam vatreni, kad sam ipak odgovorila
ipak mislim da mi je bolje povući se jer imam zdravstvenih problema, a preemotivna sam
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma