-
spirala i Fergusonov refleks
jutros sam otisla doktoru da mi, nakon duuugog premisljanja postavi spiralu. Upozorio me na mogucu nelagodu i bol, tako da sam stisnutih zubiju odlucila da ja to mogu.. No desilo se nesto na sto me uopce nije pripremio! Boj je bila zanemariva i umjesto da me boli, postalo mi je strasno lose.. imala sam osjecaj da mi je netko zavezao zeljeznu kuglu za nogu i bacio me na dno mora! Ocajno! Preznojila sam se, srce mi je pocelo lupati i pocela me hvatati nesvejstica.. doktor je u pola procedure odustao i na kraju nisam postavila spiralu. Strasno... nakon jedno pola sata sam se malo stabilizirala ali sam doslovno u trenutcima mislila da cu se stropostati i da cu ostati lezati na podu dozivotno.
Dali je netko ima ovakvo isustvo i jeste li se na kraju odlucile opet? Doktor mi kaze da je takva reakcija moguca ujutro ( a ja popodne mogu vrlo tesko organizirati da odem ), i sada sam u sto dilema... dali se vratiti popodne ili nikada vise.. Bas mi je frka sada, a jos me malo boli trbuh ( kao pred stvari) iako je to potpuno zanemarivo, ali kako li ce boliti tek onda kada mi spirala ostane unutra ako osjetim sada kada nicega nema ?
dajte malo moralne podrske i neki savjet..
-
uf... pa sta se nikome ovo nije desilo?
hm... opet sam upala u skupinu 0,01%.... :/
-
ja sam imala takvu nelagodu prije poroda i to kod pregleda unutarnjim UZV iliti sondom.
nisam sad pogledala, ali ako si u Zg, probaj možda porazgovarat s dr. Harni. ja sam tada bila kod nje i dosta stvari mi je pojasnila.
-
Ne idi više. Zvuči strašno. Možda jednostavno tamo imaš nešto osjetljivije. Izaberi nešto drugo. Moja teta je bila nekih 0, 01 posto sa spiralom je imala ekstrauterinu trudnoću koju nisu skužili do oh-ho, skoro im je umrla. ALi ima priča hepi end , bila je među prvima kojima su napravili neke plastičene jajovode što li i s tim je opet ostala normalno trudna i rodila zdravo dijete bez carskog reza. Ipak na spomen spirale skače ljudima u oči. Inače je framaceut i vrlo je 8) , ali spirala je tema na koju postaje :shock:
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma