-
Što mi je?
Prije deset dana imala zam zahtjevniji zubarski zahvat i nisam par dana mogla jesti krutu hranu. Jela sam jogurte, pire krumpir, pila svježe iscijeđene sokove i tako.
E sad, kad mogu jesti, meni želudac grozno reagira na bilo kakvu hranu. Šta god pojedem, imam grčeve i trka na wc! Sad malo gadljivih detalja: nemam uopće normalnu stolicu nego sve nešto pro...vasto. I tako već jedno pet dana. Od jutros sam na wc-u bila sigurno šest puta.
Nedajbože da bih morala na nekakav sastanak, jer mi je jednostavno neizvedivo.
U svemu tome bio je prošli tjedan i jedan veliki stres, ali da bi baš zbog toga želudac i crijeva tako poludili? :?
Budući da sam u tjedan dana opala dvije kile a ionako ih nemam viška, i niska mi je razina energije počela sam piti supradyn. Ne vjerujem ni da je od toga, jer me počelo mučiti i prije no što sam počela piti; ali što se događa?
Inače apsolutnih nikakvih problema sa želucem ni probavom nemam.
-
Osoblje foruma
uzmi linex
ili medicinski ugljen
ili oboje
imas li mozda menstruaciju?
i taj supradin prestani piti, i meni je uvijek muka od te grozote
-
Jesi možda dobila kakve antibiotike poslije zahvata???...želudac -kada nam se navikne na malo hrane stisne se, čim si ti krenula sam jačim crijeva i želudac reagiraju. Provjeri ti to sa Supradynom, prestani piti na par dana, a ako ti proljev traje 5 dana idi kod doktora...ne valja se samo prepustiti, pogotovo ako gubiš kile...
-
Jesam, dobila sam antibiotike, konjske klavocine, i pila ih sedam dana. Želudac se definitivno stisnuo, i trenutno bih bila najsretnija da nikad više ne moram jesti. 
Imam doma linex, pa ništa me ne košta popiti i to.
Velite, moglo bi biti i od supradyna; šteta, baš nekako osjećam da me diže, čini mi se da bih uz ove probleme bez toga bila ko mrtvo puhalo.
-
Ja bih prije pomislila da je od klavocina nego od supradyna...
-
Ja sam imala identičan problem nakon operacije mandula. Nisam par dana jela krutu hranu, a nakon toga 2 tjedna ono što opisuješ. Grozno. To mi je radilo veće probleme nego grlo!
Problem riješila rižom,štapićima i coca-colom (tu terapiju mi je propisala liječnica!)
Za dva dana se vratilo u normalu. Bitno je da crijeva počnu opet normalno zadržavati hranu.
-
Pa da, primijetila sam ako pojedem koji štapić, da se malo dulje zadrži u želucu, ali jesam li popila jogurta ili pojela krušku (kao jutros
) katastrofa-mogu komotno ured preselit u wc.
Lakše mi je da znam da se to još nekom dogodilo, već sam brijala filmove o gastroskopiji, ili nedajbože kolonoskopiji. :shock:
Iako, ko zna.
-
Pa kud još jedeš jogurt ili krušku???? Pa to te i natjera na WC...od Klavocina je isto moguće...probaj jesti rižu, i piti samo vodu, lagano se prebacuj na krutu hranu. A jogurt i te stvari što probavu potiču-smanji...bar dok sve ne dođe u normalu!
-
Pa jogurt zato da se, kao, želučić oporavi od antibiotika. A krušku sam zgrabila jutros u žurbi..Bezveze izbor, slažem se.
-
Ja sam nakon amoxila zavrsila u zaraznoj s dijagnozom pseudomembranoznog kolitisa. Ali to je iznimno rijetko i ukljucuje sluz i krv u stolici, povisenu temperaturu ...
Uzmi prolife kapsule ili ferzym (skupe ko vrag, mislim oko 100 kuna kutijica) za oporavak crijevne flore, slobodno jogurt i sve fermentirane mlijecen proizvode kao kravlji sir, LGG ali mlijeko izbjegavaj neko vrijeme. Jedi raznoliko ali nemasno, znaci ne pohano i przeno, ne spek i salame, ne konzervirano - ja sam zivjela dva mjeseca na mesu, bijelom kruhu, krumpiru, mrkvi dok sam se sredila i vratila kilazu.
Ako ti takav rezim ne pomogne kroz 4/5 dana ja bih otisla do doktorice i rekla sto je neka ti da uputnicu za koprokulturu.
-
Hvala svima cure. Potražit ću šta je koprokultura.
-
Pituljice, koje si simptome imala kad si završila u zaraznoj zbog pseudom. kolitisa? Ja zadnjih godinu dana (nakon lprsc.) imam užasnih problema sa zatvorom, bolovima i tvrdom stolicom. Dva puta sam uzimala antibiotike i svaki put oko dva sata nakon uzimanja imala sam užasne bolove i grčeve u trbuhu, mislila sam da ću umrijeti - ali, to je bio i jedini period kad sam imala normalnu stolicu. Nakon toga ponovno zatvor.
Jesu li Prolife i Ferzym neka vrsta probiotika ili što? Tj. djeluju li i kod zatvora?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma