-
Naknadan upis
Ne znam da li ima neka slična tema, nisam uspjela ništa naći. No, što me muči: Malička je rođena krajem 3. mjeseca ove godine. Upisi u vrtić su bili za djecu koja do 31.8. navršavaju godinu dana, pa nisam predala nikakve papire, iako mi se sve to činilo čudnim. Kad sam išla po starijeg sina u vrtić, vidim na vratima listu čekanja za bebače sa sličnim datumom rođenja. Nisam znala da ipak moramo predati papire za upis, iako je na natječaju pisalo drugačije??? Kako to sad funkcionira? Doduše, u tajništvu su nam rekli da se javimo tamo u prvom mjesecu pa ćemo vidjet da li se oslobodilo neko mjesto, jer kao imamo prednost jer nam već jedno dijete ide u taj vrtić. Samo me tu muči još jedna stvar. Stjepan se upisao 2005. kad je vrtić tek otvoren (riječ je o DV Malešnica - u D. Cesarića). Tada nije bilo riječi da se djeca iz Španskog ne mogu upisati u DV Malešnica. A živimo doslovce u zgradi do vrtića. Kak sad... jel mi mogu Magdalenu odbiti? Čini mi se da smo sad ispali glupi jer smo išli onako kako je u natječaju pisalo...
-
vi možete kad hoćete predat papire za upis...svaki mjesec se sastaje neka komisija i gledaju jel tko ispisan i sl i ako ima mjesta upisuju nove..
papire vam moraju primit tokom cijele godine...
i kod nas su uspisana djeca koja će kroz 3-4 mj navršit prvu godinu...
a i mi nismo upali u jedan vrtić nakon predanih papira u 5. mj pa nam u 7. poslali obavijest da je komisija odlučila da nas prima jer se otvorilo mjesto..bili 2. na listi čekanja...
-
papire za upis možeš predat cijele godine, samo je pitanje hoće li biti slobodnih mjesta u vrtiću u kojem želiš.
ako u ožujku ideš radit, a nema ti tko pričuvat dijete do rujna, upiši ju u bilo koji vrtić koji tada bude imao slobodna mjesta, a u travnju ili svibnju (kad već počinju "regularni" upisi) predaj molbu u "svoj" vrtić. budući da su ti rekli da imaš malu prednost, najvjerojatnije će bit primljena.
tih par mjeseci izdrži drugdje ak te ne prime odmah u tvoj vrtić.
sretno.
-
topli savjet; raspitaj se i probaj upisati dijete što prije jer je za taj vrtić u Malešnici jako teško dobit mjesto zbog velike navale
-
Ma to znam. Svi se živi čude kad kažemo da smo S. najnormalnije tamo upisali. Doduše, bili smo najprije na listi čekanja, ali nakon što sam mailom poslala žalbu, upali smo bez ikakvih intervencija. A nismo ni imali vezu. Međutim, on je rođen u 8. mjesecu pa ovih sadašnjih dilema nismo ni imali. U međuvremenu smo predali papire pa je tajnik rekao da se javimo u novoj godini. Vidjet ćemo. Ova sugestija, da se za prvu ruku upišemo u neki drugi vrtić pa da tražimo premještaj je super. Nisam se toga sjetila. Navodno je onda i lakše dobit mjesto... Vidjet ćemo. Nekako smo počeli razmišljati o teti čuvalici. Ali to je tako skuuuupoooo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma