Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Masnoće u ishrani

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Masnoće u ishrani

Koje su dobre, koje su loše? Koje su neophodne?
    Naime - Nađa ima 16 meseci, dohranu je prihvatila sa godinu dana. Jede nekad bolje, nekad lošije kao i svi.
    Meso ne jede uopšte, ni mrvicu, ni da proba. Mleko (kravlje) i mlečne prizvode ne jede - alergična je. Sve drugo može da jede (ribu, jaja, povrće, voće, žitarice). Još nismo probali orašaste plodove i citruse. Mahunarke ne obožava, tu i tamo joj podvalim. Doji puno.
    Od pedijatrice smo dobili kritiku da jede previše "posno". Kakve masnoće (biljne i/ili životinjske) su joj potrebne? Sve jede kuvano. I kakve će joj biti potrebne kad bude imala 3,4,5 godina, kad ne bude više sisala?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U slana jela mi dodamo koju kap maslinovog ulja

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dodam i ja maslinovo ulje, kad kuvam ribu obavezno.
    Zanimaju me više masnoće životinjskog porekla. Predpostavljam da joj je za sad dovoljna masnoća iz mleka, ali me zanima i kasnije...

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da li bebi od 10 mj. smijem dati hladno prešano suncokretovo ulje? Pokušala sam s maslinovim, ali neće jesti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

podizem jer me muci isto ko i vissnju ...

L isto ima 16mj i jos uvijek doji, dohranu prihvatila... pa tak, kako koji dan...

jede meso svaki dan - piletina, teletina, junetina, janjetina, i voli.
    obozava tjesteninu, ali samu nekad joj stavim malo svj. sira pa to popapa. imate li kakav dobar recept za po tjestenini?

za dorucak najcesce jede jogurt i pahuljice 7-korn. ili kruh i svj sir/zdenk/abc. polako prihvaca gris na rizinom mlijeku... slicno je i za veceru

rucak, dakle, meso i povrce (mrkva - obozava!!!), cvjetaca, brokula, korabica, tikvica(i nije joj bas fina) i prilog (tjestenina, krumpir, ili leso s masl.uljem ili pire s malo maslaca i vrhnja, ili riza - poslije rize mi brzo gladna). napravila sam neki dan proso i amarant kao pire i super pojela ali mije jako brzo ponovno trazila jesti.

voce jede kao medjuobroke ujutro i popodne, banana, grozdje, sljiva, breskva, tamanila marelice ko luda cijelo ljeto. cekamo smokve )

i ja se pitam za masnoce - bi li joj trebala poceti davati recimo neku delikates sunkicu (ili pileca prsa), maslac na kruhu,(to ju ceka u vrticu)?

jel prerano za spek?

nije ljubitelj jaja, jako rijetko ih mogu dati, mozda postoji neki recept tjestenina, a umak s jajima i svj sirom i vrhnjem? (nisam bas i neka kuharica... (

fala puno!

(i svaka cas tko procita do kraja)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

maslinovo ulje svakodnevno od početka dohrane ili malo kasnije

ghi/maslo od godine nadalje (ima već topik) i običan maslac od godine nadalje, ali nešto rjeđe

suncokretovo ili neko sl. ulje dosta kasnije, s dvije ili dvije i pol godine jednom do dva puta mjesečno jer ga mi ne koristimo, odnosno nemamo ga pa na tome jede kod drugih

u planu i laneno ulje, ali uvijek zaboravim kupiti

e, da, tahin, sezamov maslac, jednom do dva puta tjedno dodam žličicu u neko povrće ili kruh

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

maslinovo (imamo domace) pap od pocetka dohrane kao zacin svemu! luda je za blitvom i krumpirom (naravno s maslinovim), a neki dan u vrticu to nije htjela jesti, najvj. zato jer je to kod njih vise vodenasto...
    fala puno ovca_i_janje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •