Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 67 od 67

Tema: Je li pogrešno stavljati ga da piški u snu?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Kada probudite dijete sa pitanjem da li treba piskiti a ono kaze ne, a kasnije se popiski to je vjerovatno napravilo u trenutku ponovnog padanja u san, a ne u snu
    Evo, ovako ona.
    Mi je pitamo: Ideš piškiti? i krenem je dizati, ona počne plakati: cicatiiiii!!!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    U zadnje vrijeme se opet počela dosta buditi noću i traži često sisati (povezujem to s vrtićem :/ ) i onda se puno popiški...

Ali, ona ne želi na wc, ne želi ni hodati, ni sjesti na wc, ni na tutu noću.

Ona bi spavala. I onda se upiški u krevet. U kojem spava nas četvero.

I mislila sam ja opet probat s vođenjem na wc kad se ona počne vrtiti, ako bude htjela...
    Evo, sad ću ja nešto za što mislim da baš i nije ok - kad se on u par navrata bunio za tutu iako ja znam da mu se piški jer ima određeni način protestiranja - kad mu se stvarno ne piški samo kaže ne - ja sam ga upitala ako hoće da mu stavim pelenu (ne prijeteći, nego nježno, "ribica, ako nećeš tutu mogu ti staviti pelenu") i onda bi on svaki put odmah rekao "tuta". Znam da zvuči ucjenjivački, ali bi funkcioniralo i stvarno sam se trudila da to zvuči kao izbor, a ne ucjena.
    On je isto htio cicati i prije bi, kad bi se tako probudio po noći, prvo pitao cicu, a tek nakon toga tutu što meni ne oodgovara jer mu onda treba duplo više vremena za ponovo zaspati. Ovako smo to ipak okrenuli.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Djeca ne piske u snu, uvijek kada piske oni su budni, neki vise a neki manje ali su budni.
    Mjehur se ne prazni u snu, dakle kada se pocnu vrtiti u krevetu oni ne spavaju potpuno, nesto ih je na taj okret potaknulo.
    U dubokoj REM fazi tijelo je potpuno opusteno i nema okretanja i mjenjanja polozaja.
    mislim da je ovo jako bitno, a cesto ignorirano. ne pisaju oni u snu. razbude se, ali odmah opet padnu u san.

zanima me koje znakove smatrate prihvatljivima? da li dijete mora jasno i glasno reci 'mama ja bih piskio' ili je znak i kada se npr. pocne vrtiti po krevetu?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    zanima me koje znakove smatrate prihvatljivima? da li dijete mora jasno i glasno reci 'mama ja bih piskio' ili je znak i kada se npr. pocne vrtiti po krevetu?
    Ja prihvaćam sve znakove koje vidim. I iako sam i sama x puta rekla da djeca ne mokre u snu, više nisam baš tako sigurna. Mogu se složiti da ne mokre u REM fazi, ali nije samo to san i ako ga ja, koja ležim kraj njega, ne čujem ni ne osjetim da se vrti, onda ću ipak tvrditi da je piškio u snu.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svoje vodila jer mi je bilo lakse to nego presvlacit krevete
    kuzila sam da imaju potrebu po tome jer su ili poceli cvilit u snu ili su se vrtili
    s oskarom sam imala vise snage pa je on prije skinuo nocnu pelenu... tj. s jedno 2,5 godine (malo nakon sto se melita rodila)
    za melitu nisam imala snage dizat se bas svake noci pa je do 3,5 furala nocnu pelenu

sad se dizu sami
    prosecu do kupaone (tamo cijelu noc gori mala lampica)
    obave
    i vrate se u krevet i spavaju dalje bez problema
    ujutro se uopce ne sjecaju da su isli u wc

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svoje vodila jer mi je bilo lakse to nego presvlacit krevete
    kuzila sam da imaju potrebu po tome jer su ili poceli cvilit u snu ili su se vrtili
    s oskarom sam imala vise snage pa je on prije skinuo nocnu pelenu... tj. s jedno 2,5 godine (malo nakon sto se melita rodila)
    za melitu nisam imala snage dizat se bas svake noci pa je do 3,5 furala nocnu pelenu

sad se dizu sami
    prosecu do kupaone (tamo cijelu noc gori mala lampica)
    obave
    i vrate se u krevet i spavaju dalje bez problema
    ujutro se uopce ne sjecaju da su isli u wc

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme
    oprostite
    nek neko pobrise svo ove moje duple, troduple i c-duple postove
    bilo je slucajno

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Balarosa, jesmo razvili filozofiju...

Opet ja s ovom pelenom: nisam ni ja bila sigurna jel to skroz ok. S jedne strnae, imam osjećaj da je varam kad joj to radim (stavljam pelenu) dok spava... Budna je ne želi, kad je nema, sve popiški i po tri puta i vidim da joj i to smeta. Budim cijelu obitelj da bi presvukla plahtu...pa onda opet uspavljivanje, pa sisanje, pa piškenje...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mukica, a ja baš htjela upitati kako si ti to radila

Citiraj Anci prvotno napisa
    Balarosa, jesmo razvili filozofiju...
    Podsjeća me na godinu porodiljnog kad su mi svi razgovori počinjali opisom boje i teksture T. kakice

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Zato OBOŽAVAM ovaj forum!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa
    Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja svoju L. isto znam stavit na tutu dok spava.
    nekad mi se dogodi da mi šmugne spavat bez da se prije toga popišila i onda čekam da utvrdi san pa je dignem i stavim na tutu. ona se popiši spavajući.
    prošle zime mi je 2-3 puta popišila krevet i onda sam je redovito nekih 15 noćiju dizala i stavljala na tutu. možda je bila malo prehladila i mjehur pa bi joj pobiglo.
    ne virujem da ćeš ga zbunit. makar se moja ne zbunjuje. ionako obavi potribu spavajući i ne budeći se uopće.
    ne razumijem, pa tvoja L je velik cura s pune 4 godine
    ja to nisam radila, niti bih

to je vrlo rijetko, 99% puta po noci se ustane, obavi sto treba i vrati u krevet da se nas dvoje ni ne probudimo (ili ja samo zmirim na jedno oko, a saznam da je piskila po noci po kolicini potrosenih mokrih maramica )
    za ove pute što se popišila u krevet virujem da se ili malo nahladila (trčanje bosonoga po pločicama usrid zime) ili bi previše pila prije spavanja. a onda bi ja, samoinicijativno, nastavila je dizat po noći i stavljat na tutu.
    btw, njen krevet je namišten tako da joj izlazak iz njega nije baš najsigurniji podvig (i toga je svjesna) pa sam tu ja ili marko da je dignemo.
    a još je jedan razlog: lorea je linčina na kub koja je navikla (moja odgojna pogreška koju skupo plaćam) da ja sve radim umisto nje. i da se ona sad ponaša ko carica. pa i kad je dizanje iz kreveta u pitanju. još da se ja mogu popišit umisto nje njenoj srići ne bi bilo kraja

u kakvom krevetu spava nuki kad se diže sama? je li u onom dječjem s ogradom ili velikom? lorea je još u dječjem.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

@Lory - u bračnom
    Nuki spava s nama, u njezinom krevetu (kindebet koji nema niti jednu stranicu i sluzi kao krevet do 5-6 godina starosti) spavaju njezini 'pajdaši' jedno 30ak pasmina raznih (dugo nije probala ni leci u njega, mozda vise i ne stane po duzini )

cisko-kid@net.hr avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    ja nisam stavljala niti bih

preferiram čekati neki znak, mig, kraticu (hvatanje za pipu ili miša, pokazivanje na vrčinu, piš-piš)

inače dijete ne prati svoj ritam pišanja nego tvoj

i niti ne zna da je noćas pišalo

ja bih ga barem šapčući pitala :/
    kaj bu ti dijete po noći dalo neki mig

a kak bi dijete inače počelo shvaćati da treba piškiti? :? ja sam svog P. tako stavljala po noći piškiti i to mu je puno pomoglo da se nauči kasnije ići piškiti kad mu je bilo sila. :lol

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja A. stavim na tutu kad se sam probudi, ili se malo dulje meškolji po krevetu. Jednom tijekom noći.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja bih se samo pohvalila da smo mi po noći opet suhi... nekad prespava, a nekad me probudi usred noći i traži tutu. Vidjet ćemo kako će biti sad kad je zahladilo, on se ne da pokriti i nogice su mu stalno ledene.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D

a za nepokrivanje ne brini - Neva je samo iznimno pokrivena, usred zime spava gola, gola trči po balkonu na -2, pa nikada ne piša u krevet, počevši od prije godine (dob ovdje ne smatrati osobito važnom!)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo citata iz jedne prastare knjige:
    Ne brkajte nastojanje da održite krevetić suhim s pomoći djetetu da bude suho. Podizanje djeteta kasno u noć, ili rano ujutro, da piški, može pomoći da se plahte ne skvase, no za sposobnost njegove kontrole mokrenja ne znače ništa. Probudi li se kad ga podignete, znat će da ste za noćno mokrenje odgovorni vi, a ne ono. Ne probude li se, a pomokri, najčešće u snu dok ga pridržavate, u stvari potičete ono što nastojite spriječiti: mokrenje u snu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •