Evo, ovako ona.Marsupilami prvotno napisa
Mi je pitamo: Ideš piškiti? i krenem je dizati, ona počne plakati: cicatiiiii!!!
Evo, ovako ona.Marsupilami prvotno napisa
Mi je pitamo: Ideš piškiti? i krenem je dizati, ona počne plakati: cicatiiiii!!!
Evo, sad ću ja nešto za što mislim da baš i nije ok - kad se on u par navrata bunio za tutu iako ja znam da mu se piški jer ima određeni način protestiranja - kad mu se stvarno ne piški samo kaže ne - ja sam ga upitala ako hoće da mu stavim pelenu (ne prijeteći, nego nježno, "ribica, ako nećeš tutu mogu ti staviti pelenu") i onda bi on svaki put odmah rekao "tuta". Znam da zvuči ucjenjivački, ali bi funkcioniralo i stvarno sam se trudila da to zvuči kao izbor, a ne ucjena.Anci prvotno napisa
On je isto htio cicati i prije bi, kad bi se tako probudio po noći, prvo pitao cicu, a tek nakon toga tutu što meni ne oodgovara jer mu onda treba duplo više vremena za ponovo zaspati. Ovako smo to ipak okrenuli.
mislim da je ovo jako bitno, a cesto ignorirano. ne pisaju oni u snu. razbude se, ali odmah opet padnu u san.Marsupilami prvotno napisa
zanima me koje znakove smatrate prihvatljivima? da li dijete mora jasno i glasno reci 'mama ja bih piskio' ili je znak i kada se npr. pocne vrtiti po krevetu?
Ja prihvaćam sve znakove koje vidim. I iako sam i sama x puta rekla da djeca ne mokre u snu, više nisam baš tako sigurna. Mogu se složiti da ne mokre u REM fazi, ali nije samo to san i ako ga ja, koja ležim kraj njega, ne čujem ni ne osjetim da se vrti, onda ću ipak tvrditi da je piškio u snu.Felix prvotno napisa
ja sam svoje vodila jer mi je bilo lakse to nego presvlacit krevete
kuzila sam da imaju potrebu po tome jer su ili poceli cvilit u snu ili su se vrtili
s oskarom sam imala vise snage pa je on prije skinuo nocnu pelenu... tj. s jedno 2,5 godine (malo nakon sto se melita rodila)
za melitu nisam imala snage dizat se bas svake noci pa je do 3,5 furala nocnu pelenu
sad se dizu sami
prosecu do kupaone (tamo cijelu noc gori mala lampica)
obave
i vrate se u krevet i spavaju dalje bez problema
ujutro se uopce ne sjecaju da su isli u wc
ja sam svoje vodila jer mi je bilo lakse to nego presvlacit krevete
kuzila sam da imaju potrebu po tome jer su ili poceli cvilit u snu ili su se vrtili
s oskarom sam imala vise snage pa je on prije skinuo nocnu pelenu... tj. s jedno 2,5 godine (malo nakon sto se melita rodila)
za melitu nisam imala snage dizat se bas svake noci pa je do 3,5 furala nocnu pelenu
sad se dizu sami
prosecu do kupaone (tamo cijelu noc gori mala lampica)
obave
i vrate se u krevet i spavaju dalje bez problema
ujutro se uopce ne sjecaju da su isli u wc
ajme
oprostite
nek neko pobrise svo ove moje duple, troduple i c-duple postove
bilo je slucajno
Balarosa, jesmo razvili filozofiju...![]()
Opet ja s ovom pelenom: nisam ni ja bila sigurna jel to skroz ok. S jedne strnae, imam osjećaj da je varam kad joj to radim (stavljam pelenu) dok spava... Budna je ne želi, kad je nema, sve popiški i po tri puta i vidim da joj i to smeta. Budim cijelu obitelj da bi presvukla plahtu...pa onda opet uspavljivanje, pa sisanje, pa piškenje...
Mukica, a ja baš htjela upitati kako si ti to radila![]()
Podsjeća me na godinu porodiljnog kad su mi svi razgovori počinjali opisom boje i teksture T. kakiceAnci prvotno napisa
![]()
za ove pute što se popišila u krevet virujem da se ili malo nahladila (trčanje bosonoga po pločicama usrid zime) ili bi previše pila prije spavanja. a onda bi ja, samoinicijativno, nastavila je dizat po noći i stavljat na tutu.anledo prvotno napisa
btw, njen krevet je namišten tako da joj izlazak iz njega nije baš najsigurniji podvig (i toga je svjesna) pa sam tu ja ili marko da je dignemo.
a još je jedan razlog: lorea je linčina na kub koja je navikla (moja odgojna pogreška koju skupo plaćam) da ja sve radim umisto nje.i da se ona sad ponaša ko carica. pa i kad je dizanje iz kreveta u pitanju. još da se ja mogu popišit umisto nje njenoj srići ne bi bilo kraja
![]()
u kakvom krevetu spava nuki kad se diže sama? je li u onom dječjem s ogradom ili velikom? lorea je još u dječjem.
@Lory - u bračnom![]()
Nuki spava s nama, u njezinom krevetu (kindebet koji nema niti jednu stranicu i sluzi kao krevet do 5-6 godina starosti) spavaju njezini 'pajdaši' jedno 30ak pasmina raznih (dugo nije probala ni leci u njega, mozda vise i ne stane po duzini)
kaj bu ti dijete po noći dalo neki migovca_i_janje prvotno napisa
a kak bi dijete inače počelo shvaćati da treba piškiti? :? ja sam svog P. tako stavljala po noći piškiti i to mu je puno pomoglo da se nauči kasnije ići piškiti kad mu je bilo sila.:lol
Ja A. stavim na tutu kad se sam probudi, ili se malo dulje meškolji po krevetu. Jednom tijekom noći.
Ja bih se samo pohvalila da smo mi po noći opet suhi... nekad prespava, a nekad me probudi usred noći i traži tutu. Vidjet ćemo kako će biti sad kad je zahladilo, on se ne da pokriti i nogice su mu stalno ledene.
:D
a za nepokrivanje ne brini - Neva je samo iznimno pokrivena, usred zime spava gola, gola trči po balkonu na -2, pa nikada ne piša u krevet, počevši od prije godine (dob ovdje ne smatrati osobito važnom!)
Evo citata iz jedne prastare knjige:Ne brkajte nastojanje da održite krevetić suhim s pomoći djetetu da bude suho. Podizanje djeteta kasno u noć, ili rano ujutro, da piški, može pomoći da se plahte ne skvase, no za sposobnost njegove kontrole mokrenja ne znače ništa. Probudi li se kad ga podignete, znat će da ste za noćno mokrenje odgovorni vi, a ne ono. Ne probude li se, a pomokri, najčešće u snu dok ga pridržavate, u stvari potičete ono što nastojite spriječiti: mokrenje u snu.