Prije nekoliko dana sjedili smo moja obitelj i ja zajedno sa našim (Roda-)prijateljima, ukupno nas četvero odraslih i četvero djece između 4 i 10 godina, na stepenicama pored dućana u jednom zagrebačkom predgrađu i klopali sladoled i pijuckali pivu ... i nakon opaske kako nam je baš super tako sjedeći ispred dućana i uživajući, kao da smo još u srednjoj školi, razgovor je krenuo dalje pitanjem koliko bi ljudi u stvari smatralo takvo "uživanje" (ne) pristojnim odnosno koliko bi njih i samo napravilo nešto takvo, a koliko ne bi. Koliko bi, recimo, sjeli na klupu u parku, odrezali džepnim nožićem šnitu kruha, otvorili paštetu i namazali ju na kruh i pojeli te popili uz to vodu iz boce. Ili oprali grozd na pumpi i zatim ga pojeli sjedeći na zidiću pored autobusne stanice.
Jel smatrate da je to OK?
Ili da to nije za "ozbiljne" ljude poput nas i vas?
Smeta li vas to?
Radite li sami takvo što s vremena na vrijeme?
(opaska: nisam protiv onih koji to ne bi nikad napravili ili im se to ne sviđa, svatko ima neke svoje preferencije i to uvažavam, čisto me zanima koliko vas smatra da je to u redu, gledavši sa strane pristojnosti ili pak higijene)