Vidi rezultate ankete: Sendvič na klupi u parku ili sok na stepenicama - ok ili ne?

Glasači
154. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • To je sasvim ok, radimo i mi povremeno tako

137 88.96%
  • To mi je ok samo kad nemam drugog izbora

16 10.39%
  • Ne, to mi nije ok iz higijenskih razloga

1 0.65%
  • Ne, to mi nije ok, nije mi pristojno

0 0%
Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 108

Tema: Sendvič na klupi u parku ili sok na stepenicama - ok ili ne?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da je ok...ne vidim gdje bi tu moglo bit problema.

Samo uživajte ljudi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

po vašim postovima ispada da ste svi tako neobavezni da se domalo ne može proći po stepenicama, a da se ne stane na krpice s narezanim paradajzom

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Potpuno ok i mi znamo tako :D

Jedino ne bih rezala kruh i mazala pastetu u parku nego bih uzela kruh, otvorila pastetu (pod prijetnjom iskakanja simonice i anteka) i udri grabiti pastetu kruhom direktno iz konzerve, nista sladje od toga

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo u nedjelju na stepenicama njupali fazol...iz kotla, najbolji

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    to mi je skroz ok, samo pod uvjetom da se pokupi smeće za sobom
    X

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

dragi tatek, kakvima ti to nas smatras da bi nam sendvic na klupi, sok na stepenicama ili smokve sa stabla (mljac, ali ljeto je proslo ) ) bilo ne ok?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    dragi tatek, kakvima ti to nas smatras da bi nam sendvic na klupi, sok na stepenicama ili smokve sa stabla (mljac, ali ljeto je proslo ) ) bilo ne ok?
    Napisah već tu negdje na 1. strani - svako malo nas ljudi čudno gledaju kad mi tako zamezimo negdje na javnoj površini, dakle nisu svi tako jednoglasni i sporazumni oko tog pitanja kao vi svi ovdje na Forumu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a tatek kako te gledaju na poslu kad mrkneš paštetu i krastavce? Meni je to skoro za Dilberta

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim, ne bi mi smetalo, ali ja ne volim ništa jesti u uredu, a još da me gleda 50 ljudi :shock:
    vani je OK

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi na put ionako nikad ne nosimo sendviče već pečeni domači picek ili domače meso z tiblice. Pa kad se mi "rasprostremo" na javnoj površini nekako mislim da nas svi gledaju iz zavisti

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    a tatek kako te gledaju na poslu kad mrkneš paštetu i krastavce? Meni je to skoro za Dilberta
    Naučili su se vremenom ...

Radio sam to i dok sam sljakao u Austriji, tamo nas je bilo 5 u sobi, svi stolovi gledaju jedni prema drugima,a ja balkanac vadim van "aparaturu" ...
    Ovdje mi je bolje, ipak imamo neke paravane pa mi ne gledaju baš na tanjur ...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je to sasvim ok.
    Jedno ljeto stalno smo večerali vani. U borovoj šumici na klupi (Solaris), kuhinjska krpa, zimska, mortadela, paprike, paradajzi i reži.
    Kad god idemo nekamo, ja nosim krpu (brisače) i nož. I kad idem u hotel.

Sjećam se jednom u vlaku za Rijeku, M i ja. Jedva smo čekali da prođemo Dugu Resu da ja izvadim kuhinjsku krpu, pohane batake i meksičku salatu.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Mi na put ionako nikad ne nosimo sendviče već pečeni domači picek ili domače meso z tiblice. Pa kad se mi "rasprostremo" na javnoj površini nekako mislim da nas svi gledaju iz zavisti
    da vas vidim negdje da manđate meso z tiblice odmah bi vam se pridružio ...

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    i ja, i ja x3

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    moram priznati, da do sad nisam ni pomislila da bi to nekome moglo biti nepristojno.
    baš tako.

veleti li sam tako pojela sendvića, a pojedem ih i sad.
    meni sasvim normalno.

a šta ima lipše nego ogladnit putem, uć u dućan i kupit dobar sendvić. pa nać prvi zidić, zasist i s guštom ga njamnit. to mi je jednaki gušt ko liti donit paštetu na kupanje, stavit je malo na sunce da se otopi i priklat je uz po kile kruva

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    i ja, i ja x3
    Mozda bih i ja, da znam sta je tiblica...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne vidim zašto bi to ikome smetalo :? Meni je to najnormalnije. BTW, u čemu je razlika toga i npr. nekog japija u odijelu koji će žureći s aktovkom jesti McDonalds? Mislim da se za njime ne bi niko okretao. Ali, pijenje pivice na zidiću kraj samoposluge - to mi ide na živce, iz nekih mojih razloga, jer to odmah asociram na lokalne pijance. Tu sam, ajmo reć', snob - OK sok, not OK piva, evo, priznam. Evo, već se unaprijed živciram zamišljajući MM-a kako se gušta na skalinama uz pivicu .

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    i ja, i ja x3
    taman sam to htjela pitat...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    ... i milijunima hektolitara ispijenog piva skoči mi kosa na glavi i zakonom bih zabranila svako konzumiranje bilo čega na javnim površinama... tim više što hektolitri piva koji se popiju bivaju istočeni u neposrednu blizinu dućana prehrambenim proizvodima i osnovne škole....
    E, tek sam sad ovo vidila. Mene ovo konzumiranje pive na skalinama - e, to me fakat nervira. Pritom ne primjećujem jel' jedu usput i sendviče, to mi ne diže živac, ali ono sjedenje satima pored dućana i udri - uh, pada mi mrak na oči. Baš sam neki dan vidila dvoje srednjih godina, muško i žensko, naslagali pivicu i udri. Ali, pretpostavljam da nisi na ovo mislio. Ili jesi? Tako neki dječje-odrasli piknik bi mi bio simpa. Nerviraju me stariji, a još više pijani i bučni tinejdžeri. Uh, valjda ću dijete sačuvat od toga, baš mi se to pijanstvo čini više rašireno nego kad smo mi bili mladi, ili pak starim pa mi se mijenja optika.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja prostirem i krpu. doduse ne bas na cvijetnom trgu ali ponekad me sppopadne nostalgija za vec spomenutim pohanim na plazi ali mi smo nosili pecene paprike uz to, pa volim da i mi tako negdje vani na kariranoj kuhinjskoj krpi jedemo.

a piva ispred ducana, muzu mi nema nista draze. i meni je to simpa i dio tipicnog mediteranskog kolorita.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ne vidim zašto bi to ikome smetalo :? Meni je to najnormalnije. BTW, u čemu je razlika toga i npr. nekog japija u odijelu koji će žureći s aktovkom jesti McDonalds? Mislim da se za njime ne bi niko okretao. Ali, pijenje pivice na zidiću kraj samoposluge - to mi ide na živce, iz nekih mojih razloga, jer to odmah asociram na lokalne pijance. Tu sam, ajmo reć', snob - , evo, priznam. Evo, već se unaprijed živciram zamišljajući MM-a kako se gušta na skalinama uz pivicu .
    isto tako
    klopanje me ne smeta, mada ga nekako ne primjenjujem vani, što ja znam, ne volim da me gledaju dok žvačem
    al kad vidim nekog da cucla pivu baš mi je fuj
    dakle još 1X OK sok, not OK piva

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

obožavala sam putovanja s roditeljima, pogotovo za njemačku. stali bi negdje u sred austrije na onim njihovim krasnim parkiralištima sa drvenim klupicama. mama bi prostrla kariranu krpu, izvadila pečenu piletinu ili šnicle, narezala paradajza i udri :D

dok smo MM i ja hodali imali smo svoje mjesto u jednom gornjogradskom parkiću. tu smo redovito tamanili pizzu i svako po limenku pive
    tako smo se nekako i zaručili, vrlo fensi-šmensi

i dan danas mi je uživancija mljacnut nešto vani.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    ...dok smo MM i ja hodali imali smo svoje mjesto u jednom gornjogradskom parkiću. tu smo redovito tamanili pizzu i svako po limenku pive
    Limenka mi je manji bed, nego onako žuja ili karlovačko u onoj staklenoj flaši. Ma, snob sam za te stvari, imam predrasude jer mi je u glavi odmah slika potencijalnog pijanca koji će satima sjedit i cugat i postajat sve bučniji i bučniji, frigaj ga.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

.. narezala paradajza i udri :D
    Mmmmmmmmmmmm a ljudi moji sjećate li se kako je tada paradajz bio fin?!?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj "aleksandra70vanja prvotno napisa
    al kad vidim nekog da cucla pivu baš mi je fuj
    Uh, tako i ja to zovem i to mi je grozno, grozno, grozno, to "cuclanje" na zidiću ili klupici u trajanju od dva sata naviše. Ali, vjerojatno da vidim tako nekog u šarenim etno bojama s djecom da jede i da, evo, ma neka i cucla pivu, to bi mi bilo simpa jer me ne bi asociralo na te problematične "zidić/klupica" višesatne i bučne prebivaoce...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    ...dok smo MM i ja hodali imali smo svoje mjesto u jednom gornjogradskom parkiću. tu smo redovito tamanili pizzu i svako po limenku pive
    Limenka mi je manji bed, nego onako žuja ili karlovačko u onoj staklenoj flaši. Ma, snob sam za te stvari, imam predrasude jer mi je u glavi odmah slika potencijalnog pijanca koji će satima sjedit i cugat i postajat sve bučniji i bučniji, frigaj ga.
    evo ja sam ti živi dokaz da se može i na "pravom putu" završiti
    alkohol baš ne podnosim (mjera mi je mala čaša bambusa ili piva), nisam ga bog zna ni onda podnosila, ali bio mi je gušt.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    Citiraj summer prvotno napisa
    i ja, i ja x3
    taman sam to htjela pitat...
    tiblica = banjica

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    tiblica = banjica
    ja opet ne razumijem :?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Šta nije banjica lavor?
    Opet to ne mogu povezati s piletom

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    tiblica = banjica
    ja opet ne razumijem :?
    Ni ja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tiblica je drvena posuda u koju se stavi meso i zalije sa masti

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    tiblica je drvena posuda u koju se stavi meso i zalije sa masti
    Pa tako reci!
    Onda, count me in!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo sa pivicom i zidićem ... mislim da nije toliko bitno jel pivica ili nešto drugo, već način na koji se nešto radi sa kojim ciljem.

Ni meni se ne sviđaju alkosi, zmazani i smrdljivi koju piju konjačiće i pivu satima pred dućanom.

Daklem, mislim da je više fora u tome jel se pijucka radi žeđi/gušta ili pak da se nacuga. A i da li se pri tome ponaša ok (priča, smijucka itd) ili not ok (galami, psuje, prostači na druge načine).

Znam da je teško to klasificirati i staviti granicu, ali mislim da svi govorimo više-manje o istoj stvari.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

slučajno živim na petom katu i imam prekrasan pogled na dva dućana sa "pacijentima" ispred njih - ali pazi sad - kad piješ pivo dve ure, treba to negdje i ispraznit, a dućan obično nema wc-a i onda oni u grm i misle da ih nitko ne vidi. vrhunac su mi oni koji čak i kenjkaju po grmovima, dođe mi da im mahnem.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sunca prvotno napisa
    slučajno živim na petom katu i imam prekrasan pogled na dva dućana sa "pacijentima" ispred njih - ali pazi sad - kad piješ pivo dve ure, treba to negdje i ispraznit, a dućan obično nema wc-a i onda oni u grm i misle da ih nitko ne vidi. vrhunac su mi oni koji čak i kenjkaju po grmovima, dođe mi da im mahnem.
    Jes, to je i meni vrhunac ... :shock:

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vrlo često si nekaj otvorim i počnem mumat već u dućanu, a kamoli ne ispred istog...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa
    I ja sam na ovo prvo pomislila kad sam otvorila topic

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa

Jedino ne bih rezala kruh i mazala pastetu u parku nego bih uzela kruh, otvorila pastetu (pod prijetnjom iskakanja simonice i anteka) i udri grabiti pastetu kruhom direktno iz konzerve, nista sladje od toga
    takodjer

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi to baš ne prakticiramo jer ja ne volim jesti vani. Em mi nije baš pristojno, em ne volim kad me svi gledaju, a i uvijek se uflekam kad probam jesti sendvič "iz ruku"

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nije baš pristojno
    .... pa šta ja znam...mm često kaže "Sila boga ne moli" i tako je.
    Da sam gladna i imam za jesti jela bi i u usranom wc-u ako treba... (ako baš moram u usranom..ako je čist nemam problema s tim)

Ne smeta mi kada ljudi jedu na cesti ni ne primjećujem ih, osim ako nešto JAKO FINO je ne jedu

a i uvijek se uflekam kad probam jesti sendvič "iz ruku"
    Ja se uflekam u 85% slučajeva kada jedem, nebitno gdje...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ne ispadne da je jedenje na ulici baš svugdje prihvatljivo, nas su (višekratno tijekom nekoliko desetljeća ) venecijanski policajci upozoravali da ne smijemo ništa ni jesti ni piti izvan ugostiteljskih objekata, ni hodajući, ni sjedeći na stepenicama. Ako si im simpatičan, samo te opomenu, a ako nisi, odmah ti naplate kaznu. :/

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Da ne ispadne da je jedenje na ulici baš svugdje prihvatljivo, nas su (višekratno tijekom nekoliko desetljeća ) venecijanski policajci upozoravali da ne smijemo ništa ni jesti ni piti izvan ugostiteljskih objekata, ni hodajući, ni sjedeći na stepenicama. Ako si im simpatičan, samo te opomenu, a ako nisi, odmah ti naplate kaznu. :/

Pa zato što moraš ići u restoran jesti!
    Eto, to ja tako gledam... istina je da u svijetu postoje neke određene ulice ili mjesta gdje je jasno istaknut znak da nije dozvoljeno jesti, ali ovo mi se čini kao čisto tjeranje turista u restorane, jer nije dozvoljeno jesti paštetu na ulici.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne samo što mi je normalno, već obožavam jesti vani, pogotovo u parkiću ili uz neku obalu...
    čak i one s pivicama pred dućanima većinom gledam sa simpatijom kao dio folklora.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Citiraj Sanja prvotno napisa

Pa zato što moraš ići u restoran jesti!
    Eto, to ja tako gledam... istina je da u svijetu postoje neke određene ulice ili mjesta gdje je jasno istaknut znak da nije dozvoljeno jesti, ali ovo mi se čini kao čisto tjeranje turista u restorane, jer nije dozvoljeno jesti paštetu na ulici.
    Ma, to oni patroliraju ispred San Marca, kod Rialta i na ostala 3-4 frekventna mjesta u gradu, a svih ostalih 1000 uličica i prolaza su ok za sendvič i ostalo.

Jedva čekam da opet odem u Veneciju i izgubim se tamo u onim prolazima daleko iza San Marca, tamo prema nogometnom igralištu, ti dijelovi su mi ostali u najljepšem sjećanju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Po ovome stvarno ispada da svi stalno papaju vani , a ja već godinama nisam nikoga vidjela da jede na cesti. Ne mislim pritom na usputni sendvič, već tako da sjedne i uživa.
    Ja osobno obožavam jesti vani, ali nekako na meni lijepim mjestima- parkići, Jarun, Bundek, Sljeme ili na putovanjima u prirodi. Ne bi mi baš bio gušt jesti na recimo tramvajskoj stanici. Više sam za romantiku.
    Izuzeci su kad nastupi glad ( kod klinaca ) pa jedeš gdje stigneš.
    Btw. obožavam kad dođe ljeto, pa u vrtiću izbacim stolove van i klinci i ja jedemo vani. Da vidite kako su onda prazni tanjuri. Ima nešto u tome da se jede vani, na zraku, u prirodi. Poboljša se apetit skroz

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Hmm, sd sam se sjetila. Nije baš on topic, ali svejedno. Naime, s vremena na vrijeme me obuzme jaka želja za parizerom, tirolskom i sličnim podrigušama. Inače salame jako jako rijetko jedemo. I svi u mojoj okolini se zgražaju nad mojom željom za parizerom . I tako jedan dan odem ja nadobudno u dućan po tih svojih 10dkg parizera. Kaže teta u dućanu izvolite, a ja njoj 10 dkg dimceka. Naime, bilo me sram kupiti parizer . Znam, blesava sam, ali baš mi je neugodnjak bio.
    Ima još takvih ili sam samo ja vanzemaljac?

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Žabica prvotno napisa
    Hmm, sd sam se sjetila. Nije baš on topic, ali svejedno. Naime, s vremena na vrijeme me obuzme jaka želja za parizerom, tirolskom i sličnim podrigušama. Inače salame jako jako rijetko jedemo. I svi u mojoj okolini se zgražaju nad mojom željom za parizerom . I tako jedan dan odem ja nadobudno u dućan po tih svojih 10dkg parizera. Kaže teta u dućanu izvolite, a ja njoj 10 dkg dimceka. Naime, bilo me sram kupiti parizer . Znam, blesava sam, ali baš mi je neugodnjak bio.
    Ima još takvih ili sam samo ja vanzemaljac?
    Nisi jedina! Dok sam radila u Jurišićevoj u jednom butiku svaki dan sam išla u dućan po moj poseban gablec - četvrt kruha s parizerom i pola litre mlijeka. Štikle, minjak i podriguša...vrlo sofisticirano

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad ne mogu da se ne sjetim kako smo ja i moja najbolja frendica iz srednje škole jednom prilikom odlučile donijeti pravi ručak za veliki odmor. Mi smo bile iz one kategorije "buntovnica, darkerica" i uživale smo iritirati "čistunke".
    Naravno da je uz pileće batke bila i hrpa luka, a na zgražanje "čistunki" moja je prijateljica zagrizla velik komad luka, kao da je jabuka, luk je slučajno bio jako ljut (tko bi znao kakav je koji) i ona se silno trudila izgledati cool, ali crvenilo na licu je odavalo ljutinu luka. Ma bilo je za umrijeti! Ali ostala je dostojanstvena i takve smo ručkove prakticirali još par puta dok se svi nisu navikli. Onda smo prestale.

Inače, moja djeca obožavaju sve vrste piknika. Nekad znam ispeći pizzu (za tu svrhu radim male oblikovane pizze koje je lako držati u ruci), narezati na komade, uzmemo deku i nađemo si neku livadicu i papamo. To je uvijek poseban gušt svima. Moguće je da smo izgledali neobično, jer ja sama nisam zamjetila da ljudi tako što rade, ali što sad.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •