Što stavljate u njih?
Ja znam za tjesteninu, šunku, tunu (ne zajedno), majonezu, vrhnje, kukuruz,...
Što još? Ima li što finije? Neka fora?
Što stavljate u njih?
Ja znam za tjesteninu, šunku, tunu (ne zajedno), majonezu, vrhnje, kukuruz,...
Što još? Ima li što finije? Neka fora?
kuhana riža+mladi luk+kuhana jaja nasjeckana na kockice+paradajz nasjeckan na kockice+majoneza
kuhani karfiol+kuhana jaja+majoneza
grah+kukuruz+crvena paprika nasjeckana na kockice+feta sir+maslinovo ulje+ocat (balsamico)
kuhana leća+orasi poprženi+rikola+feta sir+maslinovo ulje+balsamico
kus kus + paradajz (onaj šljivar narezan na kolutiće)+ mladi luk + slanutak+maslinovo ulje+balsamico+pinjoli poprženi posipani po vrhu
luk daje neki poseban okus salatama
masline isto
kus-kus ja stavljam umjesto tjestenine ili rize
nasjeckane surimi stapice (oni smrznuti riblji stapici)
govedina nasjeckana na sitno sa mladim lukom
kako od miješane salate napraviti "mrak" okus?
dakle,pardajz,paprika,luk,rotkvice...1 žlica meda,1 m.žlica senfa,balzamico,maslinovo,sol i biber
Budući da su nam nestali postovi, molim onu koja je napisala nekoliko svojih recepata da ih ponovi.
Evo, "ona" se javlja...
Pileci file, zelena i crvena paprika, kukuruz, majoneza
Tortellini, ribani svjezi krastavac (prije posoliti i pustiti da se iscijedi visak tekucine), roquefort, vrhnje
Tuna, luk, mozzarella, umak od masl. ulja i miksanih zelenih krastavaca
Kuhani brokoli, karfiola, crveni radic (ne-kuhani, naravno), gorgonzola, jogurt (bioaktiv, AB kultura)
Kuhana govedina, luk, kuhana jaja, ribana mrkvica, masl. ulje, po mogucnosti domaci vinski ocat.
Mahune dinstane na masl. ulju, cesnjaku sa sundried tomatoes, feta, origano, malo balsamica.
Kuhani krumpir, luk, rukola, paradajz, slani incuni, masl. ulje, crveni ocat
Ma znala sam ja da si ti, ali mi bilo neugodno prozivati ženu napadnutu mastitisom koja od jada ima snage još samo za dodjeljivanje vanjskih atributa pojedinim članicama foruma :beeeelj:
U potpisu, željezna lejdi.
haha mene je lijepo opisalaapricot prvotno napisa
![]()
ja stavim mozzarellu plus mladi češnjak plus masline plus paradajz plus paprika
sa maslinovim uljem
ništa revolucionarno,ali fino&zasitno
u potpisu bujna plavuša![]()
Jučer sam napravila jednu finu salatu, tj. počistila sam frižider :D .
Skuhala sam šparoge i napravila kao zagrebačke šnicle, znači stavila unutra šunku i sir + te šparoge (recept) s foruma, mljac. U salatu sam stavila ostatak tih šparoga, kukuruz iz limenke, mladi luk narezan na kolutiće, krastavce (ne kisele), paradajz, papriku, začinila a balsamicom, uljem, soli, paprom, bosiljkom i super!
Ja obozavam 'grcku'...pomidor, krastavac, crvena paprika i feta sir, sve zaliti limunovim sokom....njami osvježavajuće...
Zaboravila si masline!
Do sada sam radila bez maslina...hm, ali mogla bi probati...
Ja narežem i crne i zelene - dekorativno i fino.
Orka onda bira samo masline!
Pomislila sam da sam u zoni sumraka. Znam da sam postala, a nema ničega ?
Recepti nisu moji već ih je frendica prepisal sa naljepnica u Billi, no stvarno su dobri, probala ih sve sama napraviti.
Portugalska salata
Tjestenina, tuna, paprika, sir, masline, majoneza, vrhnje, maslinovo ulje, senf, ocat, sol i papar.
Švicarska salata
Sir, parizer, šampinjoni, kiseli krastavci, kapula, majoneza, sol, ocat.
Proljetna salata
Riža, grašak, mrkva, kukuruz, kapare, tuna, kapula, maslinovo ulje, sol, papar i ocat.
Mojim kumovima ipak je najdraža ona jednostavna koja i nema neko posebno ime pa neka se zove
Jednostavna
Tjestenina, šukarica, sir, kiseli krastavci, majoneza, senf, ocat (može i voda od krastavaca), sol i papar.
Samo sam htjela podijeliti s vama jednu super salatu (hmmm, recept)koju sam napravila danas za večeru.
Mislila sam da će ispasti bez veze, ali bilo je mljaaaac
Ostaci pirjane piletine od ručka, konzerva kukuruza, jedan svježi paradajz, mozzarella, jedno kiselo vrhnje. Kak je to bio fino.
Jest da nije skroz bez ugljikohidrata, a za večeru je, ali nema veze
Kuhani krumpir, mozzarela, kukuruz, luk, majoneza
Tijesto, sitno narezani sir u listićima za tost i neki tipa Zdenka sir (u nestašici pometala što mi došlo pod ruku), morski plodovi (kuhani), češnjak, peršin, maslinovo ulje
Sa tunom ste već spomenuli
Meksička: crveni grah, kukuruz, luk, kis. krastavci, svježa paprika (ja stavim sve boje i crvenu i zelenu i žutu), feferoni, grašak, octa, ulja, soli, cayenne papar u prahu. (Ljepše mi izgleda nego što je fino)
Pa ima jedna od tijesta, sitno narezanog svježeg paradajza, svježih krastavaca, svježe paprike, neki sir, mozzarela ili sl, pa i malo šunke za pizzu ili sl
Evo dvije fine (isti recept, alternativni sastojci)
Pečena piletina/surimi štapići (sirovi), vrhnje, majoneza, paradajz/kiseli krastavci, pale sve kombinacije (surimi s krastavcima i nije nešto).
ja danas skuhala previse tjestenine (omaklo mi se) i sad si mislim bilo bi to dobro za salatu, ALI.... postoji problem. u salatu ne bi smjeli ici sljedeci sastojci: majoneza, vrhnje (bilo kakvo), senf, svjezi krastavci, nista od mesa! hmmm, ima li ko kakav recept za zahtjevnu?![]()
sve ostalo![]()
sir (bilo koje vrste), grašak, kukuruz, paradajz (super je onaj mali), paprika.., a što se tiče dressinga - možeš i jogurt. Ja rijetko stavljam majonezu, više miješam vrhnje i jogurt.
fažol + kapula + krumpir (s kvasinom i maslinovim uljem)
a zimi u to dodate i kiseli kupus
Bilo nekad davno na Dobro jutro Hrvatska:
200g riže, limenka graha, limenka tunjevine, ementaler (ja stavim onaj Allgauter mislim da je pakiranje 200g) i staklenka Relisha (Podravka).
Malo pikantno, muška ekipa obožava.
nasla ja taj recept, ali stvari ce se jos zakomplicirati kada napisem da je ne volim skoro nista od mlijecnih proizvoda (eventualno one sireve za sendvice tipa gauda, trapist, ementaler i sl.), no zato obozavam meso, a s druge strane M bi se prodao za sve mlijecno, a meso niti nista mesno ne jede! uglavnom komplicirana smo obitelj i ne vole nas zvati na ruckoveMama Natasa prvotno napisa
![]()
Popržene kockice starog kruha su zakon u salatama.
Npr: zelena salata + kockice kruha + paradajz + tvrdo kuhano jaje/sir/piletina (nešto od toga). Umak je neki gušći: majoneza s jogurtom, ili sl.
Salata s krumpirom i safaladom:
krumpir kuhan pod korom + kuhana safalada + jaje + rotkvice + mladi luk (sve rezano na okrugle ploške) preliveno umakom: vrhnje, majoneza i malo senfa.
To je osnovni recept, proljetna salata. Inačice:
- umjesto safalade hrenovke, poli, prešana šunka
- umjesto rotkvica i mladog luka paradajz, paprika i obični luk
- može se dodati kiseli krastavac, kapari, sir.
I jedna iz Francuske kuhinje:
kratko kuhane zelene mahune, feta sir, poprženi pinjoli (mogu ih zamijeniti oguljeni bademi), masline, limun, maslinovo ulje, peršin. Mljac!
- slanutak
- kukuruz
- luk (nasjeckan na kockice)
- paradajz (nasjeckan na kockice)
- avokado (nasjeckan na kockice)
- chilli/ljuta papricica - blaga varijanta - sitno nasjeckan
- svjezi korijander prema originalnom receptu, no ako ga nema za nabaviti ili ne volite prejaki okus, posluzice i svjezi persin
- sol, papar, malo masl. ulja i octa
Ostaviti da malo odstoji da se okusi sljube i onda uzivati.
krumpir (skuhan u kori, oguljen i narezan na fete), zelena salata, kapare, posolit, popaprit i zalit maslinovim uljem, pustit po ure da odstoji.
-//- a umjesto zelene salate i kapara moze i samo luk (mladi ili kapula).
feta sir i pomadore narezane na kockice, masline ne kolutice, pomijesati sa maslinovim uljem, jogurtom i "susenim umakom za bruschette" (u kesici iz bio&bio)
Ja sam neki dan napravila super salatu.
Rikola, luk na tanke kolute, tofu, breskve i paradajz na kockice, peršin na sitno, maslinjak i umeboshi ocat (ne treba soliti onda), malo papra. Jako fino. (to je jedna od mnogih varijacija, ako ne stavljate umeboshi onda aceto i soja sos)
Ja u hladne salate dodajem grubo mljeveni pistacio, njam, ili indijske orahe (cijele), njam