Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Hladne salate

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno Hladne salate

    Što stavljate u njih?
    Ja znam za tjesteninu, šunku, tunu (ne zajedno), majonezu, vrhnje, kukuruz,...
    Što još? Ima li što finije? Neka fora?

  2. #2
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,851

    Početno

    kuhana riža+mladi luk+kuhana jaja nasjeckana na kockice+paradajz nasjeckan na kockice+majoneza

    kuhani karfiol+kuhana jaja+majoneza

    grah+kukuruz+crvena paprika nasjeckana na kockice+feta sir+maslinovo ulje+ocat (balsamico)

    kuhana leća+orasi poprženi+rikola+feta sir+maslinovo ulje+balsamico

    kus kus + paradajz (onaj šljivar narezan na kolutiće)+ mladi luk + slanutak+maslinovo ulje+balsamico+pinjoli poprženi posipani po vrhu

  3. #3
    Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb,medvescak
    Postovi
    4,452

    Početno

    luk daje neki poseban okus salatama
    masline isto
    kus-kus ja stavljam umjesto tjestenine ili rize
    nasjeckane surimi stapice (oni smrznuti riblji stapici)
    govedina nasjeckana na sitno sa mladim lukom

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    kako od miješane salate napraviti "mrak" okus?

    dakle,pardajz,paprika,luk,rotkvice...1 žlica meda,1 m.žlica senfa,balzamico,maslinovo,sol i biber

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Budući da su nam nestali postovi, molim onu koja je napisala nekoliko svojih recepata da ih ponovi.

  6. #6

    Početno

    Evo, "ona" se javlja...


    Pileci file, zelena i crvena paprika, kukuruz, majoneza

    Tortellini, ribani svjezi krastavac (prije posoliti i pustiti da se iscijedi visak tekucine), roquefort, vrhnje

    Tuna, luk, mozzarella, umak od masl. ulja i miksanih zelenih krastavaca

    Kuhani brokoli, karfiola, crveni radic (ne-kuhani, naravno), gorgonzola, jogurt (bioaktiv, AB kultura)

    Kuhana govedina, luk, kuhana jaja, ribana mrkvica, masl. ulje, po mogucnosti domaci vinski ocat.

    Mahune dinstane na masl. ulju, cesnjaku sa sundried tomatoes, feta, origano, malo balsamica.

    Kuhani krumpir, luk, rukola, paradajz, slani incuni, masl. ulje, crveni ocat

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ma znala sam ja da si ti, ali mi bilo neugodno prozivati ženu napadnutu mastitisom koja od jada ima snage još samo za dodjeljivanje vanjskih atributa pojedinim članicama foruma :beeeelj:
    U potpisu, željezna lejdi.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,938

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ma znala sam ja da si ti, ali mi bilo neugodno prozivati ženu napadnutu mastitisom koja od jada ima snage još samo za dodjeljivanje vanjskih atributa pojedinim članicama foruma :beeeelj:
    U potpisu, željezna lejdi.
    haha mene je lijepo opisala

    ja stavim mozzarellu plus mladi češnjak plus masline plus paradajz plus paprika

    sa maslinovim uljem

    ništa revolucionarno,ali fino&zasitno

    u potpisu bujna plavuša

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Jučer sam napravila jednu finu salatu, tj. počistila sam frižider :D .
    Skuhala sam šparoge i napravila kao zagrebačke šnicle, znači stavila unutra šunku i sir + te šparoge (recept) s foruma, mljac . U salatu sam stavila ostatak tih šparoga, kukuruz iz limenke, mladi luk narezan na kolutiće, krastavce (ne kisele), paradajz, papriku, začinila a balsamicom, uljem, soli, paprom, bosiljkom i super!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja obozavam 'grcku'...pomidor, krastavac, crvena paprika i feta sir, sve zaliti limunovim sokom....njami osvježavajuće...

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Zaboravila si masline!

  12. #12

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Do sada sam radila bez maslina...hm, ali mogla bi probati...

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja narežem i crne i zelene - dekorativno i fino.
    Orka onda bira samo masline!

  14. #14
    Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Viškovo-Rijeka
    Postovi
    847

    Početno

    Pomislila sam da sam u zoni sumraka. Znam da sam postala, a nema ničega ?
    Recepti nisu moji već ih je frendica prepisal sa naljepnica u Billi, no stvarno su dobri, probala ih sve sama napraviti.

    Portugalska salata
    Tjestenina, tuna, paprika, sir, masline, majoneza, vrhnje, maslinovo ulje, senf, ocat, sol i papar.

    Švicarska salata
    Sir, parizer, šampinjoni, kiseli krastavci, kapula, majoneza, sol, ocat.

    Proljetna salata
    Riža, grašak, mrkva, kukuruz, kapare, tuna, kapula, maslinovo ulje, sol, papar i ocat.

    Mojim kumovima ipak je najdraža ona jednostavna koja i nema neko posebno ime pa neka se zove

    Jednostavna
    Tjestenina, šukarica, sir, kiseli krastavci, majoneza, senf, ocat (može i voda od krastavaca), sol i papar.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Samo sam htjela podijeliti s vama jednu super salatu (hmmm, recept )koju sam napravila danas za večeru.
    Mislila sam da će ispasti bez veze, ali bilo je mljaaaac

    Ostaci pirjane piletine od ručka, konzerva kukuruza, jedan svježi paradajz, mozzarella, jedno kiselo vrhnje. Kak je to bio fino.

    Jest da nije skroz bez ugljikohidrata, a za večeru je, ali nema veze

  16. #16

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    776

    Početno

    Kuhani krumpir, mozzarela, kukuruz, luk, majoneza

    Tijesto, sitno narezani sir u listićima za tost i neki tipa Zdenka sir (u nestašici pometala što mi došlo pod ruku), morski plodovi (kuhani), češnjak, peršin, maslinovo ulje

    Sa tunom ste već spomenuli

    Meksička: crveni grah, kukuruz, luk, kis. krastavci, svježa paprika (ja stavim sve boje i crvenu i zelenu i žutu), feferoni, grašak, octa, ulja, soli, cayenne papar u prahu. (Ljepše mi izgleda nego što je fino)

    Pa ima jedna od tijesta, sitno narezanog svježeg paradajza, svježih krastavaca, svježe paprike, neki sir, mozzarela ili sl, pa i malo šunke za pizzu ili sl

  17. #17

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Evo dvije fine (isti recept, alternativni sastojci)
    Pečena piletina/surimi štapići (sirovi), vrhnje, majoneza, paradajz/kiseli krastavci, pale sve kombinacije (surimi s krastavcima i nije nešto).

  18. #18
    šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    476

    Početno

    ja danas skuhala previse tjestenine (omaklo mi se) i sad si mislim bilo bi to dobro za salatu, ALI.... postoji problem. u salatu ne bi smjeli ici sljedeci sastojci: majoneza, vrhnje (bilo kakvo), senf, svjezi krastavci, nista od mesa! hmmm, ima li ko kakav recept za zahtjevnu?

  19. #19
    aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,467

    Početno

    sve ostalo
    sir (bilo koje vrste), grašak, kukuruz, paradajz (super je onaj mali), paprika.., a što se tiče dressinga - možeš i jogurt. Ja rijetko stavljam majonezu, više miješam vrhnje i jogurt.

  20. #20

  21. #21
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    fažol + kapula + krumpir (s kvasinom i maslinovim uljem)

    a zimi u to dodate i kiseli kupus

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Đurđevac
    Postovi
    174

    Početno

    Bilo nekad davno na Dobro jutro Hrvatska:

    200g riže, limenka graha, limenka tunjevine, ementaler (ja stavim onaj Allgauter mislim da je pakiranje 200g) i staklenka Relisha (Podravka).

    Malo pikantno, muška ekipa obožava.

  23. #23
    šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    476

    Početno

    nasla ja taj recept, ali stvari ce se jos zakomplicirati kada napisem da je ne volim skoro nista od mlijecnih proizvoda (eventualno one sireve za sendvice tipa gauda, trapist, ementaler i sl.), no zato obozavam meso, a s druge strane M bi se prodao za sve mlijecno, a meso niti nista mesno ne jede! uglavnom komplicirana smo obitelj i ne vole nas zvati na ruckove

  24. #24

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    1,049

    Početno

    Popržene kockice starog kruha su zakon u salatama.
    Npr: zelena salata + kockice kruha + paradajz + tvrdo kuhano jaje/sir/piletina (nešto od toga). Umak je neki gušći: majoneza s jogurtom, ili sl.

    Salata s krumpirom i safaladom:
    krumpir kuhan pod korom + kuhana safalada + jaje + rotkvice + mladi luk (sve rezano na okrugle ploške) preliveno umakom: vrhnje, majoneza i malo senfa.
    To je osnovni recept, proljetna salata. Inačice:
    - umjesto safalade hrenovke, poli, prešana šunka
    - umjesto rotkvica i mladog luka paradajz, paprika i obični luk
    - može se dodati kiseli krastavac, kapari, sir.

    I jedna iz Francuske kuhinje:
    kratko kuhane zelene mahune, feta sir, poprženi pinjoli (mogu ih zamijeniti oguljeni bademi), masline, limun, maslinovo ulje, peršin. Mljac!

  25. #25
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    853

    Početno

    - slanutak
    - kukuruz
    - luk (nasjeckan na kockice)
    - paradajz (nasjeckan na kockice)
    - avokado (nasjeckan na kockice)
    - chilli/ljuta papricica - blaga varijanta - sitno nasjeckan
    - svjezi korijander prema originalnom receptu, no ako ga nema za nabaviti ili ne volite prejaki okus, posluzice i svjezi persin
    - sol, papar, malo masl. ulja i octa

    Ostaviti da malo odstoji da se okusi sljube i onda uzivati.

  26. #26

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    241

    Početno

    krumpir (skuhan u kori, oguljen i narezan na fete), zelena salata, kapare, posolit, popaprit i zalit maslinovim uljem, pustit po ure da odstoji.

    -//- a umjesto zelene salate i kapara moze i samo luk (mladi ili kapula).

    feta sir i pomadore narezane na kockice, masline ne kolutice, pomijesati sa maslinovim uljem, jogurtom i "susenim umakom za bruschette" (u kesici iz bio&bio)

  27. #27
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Ja sam neki dan napravila super salatu.
    Rikola, luk na tanke kolute, tofu, breskve i paradajz na kockice, peršin na sitno, maslinjak i umeboshi ocat (ne treba soliti onda), malo papra. Jako fino. (to je jedna od mnogih varijacija, ako ne stavljate umeboshi onda aceto i soja sos)

  28. #28
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Ja u hladne salate dodajem grubo mljeveni pistacio, njam, ili indijske orahe (cijele), njam

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •