mislim da je vrijeme da crkva radikalno promijeni svoj pristup ovoj tematici - jer ovakav, kakav je, očito ne djeluje. u rh je koliko ono posto katolika? a dok oni pričaju o predbračnom seksu, u istoj toj rh se do svoje 21. godine nije seksalo samo 6% populacije. i svećenici, bez problema, svakodnevno sklapaju crkvene brakove s trudnim nevjestama.

nekako mi se ne sviđa kad pročitam da se sve više pomiče na dolje dobna granica ulaska u seksualne odnose. i, iako nikako ne smatram da je seks glavna pokretačka snaga čovjeka, ipak ga ne bagateliziram. osobno, nemam nikakvih trauma od predbračnog seksa (pače, samo lijepa sjećanja ), ali ipak je to velika razlika i promjena u životu - ljubiti se ispred škole i upustiti se u seks. treba za to pameti, odgovornosti i samosvjesti. da izađeš nepovrijeđen. i zdravih stavova za budućnost.

i zato, čitajući ovaj članak, najveća jeza me je uhvatila kad pomislim da je postojala (ili još postoji :? ) mogućnost da moja djeca o seksualnosti uče kroz program grozd, teenstar ili nešto sl.