Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 164 od 164

Tema: 8 razloga za predbračnu čistoću

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Kad se dvoje ljudi uspije prvo povezati na duhovnoj razini a tek onda tjelesno, onda tu takvih stvari poput neslaganja u seksu ne postoji, a prisiljavanja još manje. Onda ne razmišljaš o veličinama ili tehničkoj izvedbi, nego uživaš u svakom trenutku s mužem/ženom i nastojite se prilagoditi jedno drugom
    X.

X tako je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sladjanaf, znaci ja idealiziram Isusa, a svi oni koji su ga proglasili Bogom rade sta?
    Evandjelja i Bibliju sam citala, hvala na patroniziranju, a inace za neka nepisana pravila prvi put cujem. Sta, da osnujemo forumsku komisiju pa da se prvo utvrdi necije poznavanje Biblije inace nema rasprave?
    Osim toga, u momentu me savrseno boli briga za biblijsku interpretaciju Isusa, ima gomila izvora koji tvrde neke druge stvari pa svatko neka sebi izabere. Kome je stalo, naravno.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa

Pa klinke u osnovnoj skoli puse (ne cigarete ) iza zgrade jer je to FORA :/ Sex se sve vise banalizira.
    jel' ovo stvarno istina ili ipak mit? kako je do toga došlo, ako je istina?

inače, stvarno ne volim onu - u moje vrijeme - ali, u moje vrijeme, u osnovnoj školi, toga stvarno nije bilo. šlatanje u prolazu je bio vrhunac seksualnosti.
    bilo prije par godina veliki hit u ameriki... kao, to je tad bilo IN... :/
    al nitko da veli zašto je to bilo IN. ne zato jer su svi postali slobodniji, dapače nego što je društvo postalo konzervativnije, jer se opet išlo na trend djevičanstva. a ovako... himen ostane netaknut. licemjerstvo pur.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa

Pa klinke u osnovnoj skoli puse (ne cigarete ) iza zgrade jer je to FORA :/ Sex se sve vise banalizira.
    jel' ovo stvarno istina ili ipak mit? kako je do toga došlo, ako je istina?

inače, stvarno ne volim onu - u moje vrijeme - ali, u moje vrijeme, u osnovnoj školi, toga stvarno nije bilo. šlatanje u prolazu je bio vrhunac seksualnosti.
    bilo prije par godina veliki hit u ameriki... kao, to je tad bilo IN... :/
    al nitko da veli zašto je to bilo IN. ne zato jer su svi postali slobodniji, dapače nego što je društvo postalo konzervativnije, jer se opet išlo na trend djevičanstva. a ovako... himen ostane netaknut. licemjerstvo pur.
    Mislim da fali komunikacije i obrazovanja u tom smislu, jer ne znam koliko %, ali ofrlje ću reći oko 60-80% teen Amerikanaca su izjavili da pušenje, nije seks..znači, oralni seks nije seks!
    (a himen netaknut...i to stoji)

A i kod nas se jako spustila ta granica...i ima curica od 12 godina koje stupaiju u seks.odnose. U N.Zg u zgradi sam živjela sa jednom takvom... koja se ponosila s tim, tj. njeno je bilo "pa šta?"
    Pa ništa...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Kad se dvoje ljudi uspije prvo povezati na duhovnoj razini a tek onda tjelesno, onda tu takvih stvari poput neslaganja u seksu ne postoji, a prisiljavanja još manje. Onda ne razmišljaš o veličinama ili tehničkoj izvedbi, nego uživaš u svakom trenutku s mužem/ženom i nastojite se prilagoditi jedno drugom
    X.

X tako je
    Meni ovo malo preidealizirano izgleda. U tom braku onda valjda nema ni svadja, sve je idilicno, pticice pjevaju, jer ste duhovno povezani.
    Onda se sjetim teme orgazam i pomislim na sve one 'duhovno nepovezane' koji su tamo pisali.

Ja sam vodila ljubav prije braka i s onima za koje se sigurno nisam mislila udati, dakle, nije bila rijec o isprobavanju. Bila je rijec o privlacnosti, uzitku, zelji, o tome sto je meni seks nesto totalno nevezano za brak (naravno, dok nisi u braku ), a ponekad i za ljubav.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Sladjanaf, znaci ja idealiziram Isusa, a svi oni koji su ga proglasili Bogom rade sta?
    Evandjelja i Bibliju sam citala, hvala na patroniziranju, a inace za neka nepisana pravila prvi put cujem. Sta, da osnujemo forumsku komisiju pa da se prvo utvrdi necije poznavanje Biblije inace nema rasprave?
    Osim toga, u momentu me savrseno boli briga za biblijsku interpretaciju Isusa, ima gomila izvora koji tvrde neke druge stvari pa svatko neka sebi izabere. Kome je stalo, naravno.
    Idealiziraš utoliko što misliš da je Isus došao i rekao "Dođite k meni, ja vas volim, svi ste baš super takvi kakvi jeste, samo tako nastavite. S obzirom da ste svi griješni, nitko nema pravo nikome ništa spočitnuti, pa stoga nam zakoni i pravila niti ne trebaju".
    Biblijska interpretacija Isusa je, kako bih to rekla, osnova svake druge interpretacije iz te gomile izvora koje "tvrde druge stvari". Mislim, to ti je jednostavno: izvor za znanje i naučavanje Isusa Krista je Biblija. Cijela. Tako da kad se pročita cijela, onda se zna da ga nitko nije "proglasio" Bogom, nego su ljudi "očekivali Mesiju" iliti Sina Božjeg, koji je, eto, bio Isus Krist.
    I ne razumijem kako se može o Bibliji raspravljati ako ju se ne poznaje? To se inače zove oksimoron. To ti je slično slučaju kad netko religiju smatra bespotrebnom i zaglupljujućom, a stalno bi o njoj raspravljao i ismijavao sve ono što ona predstavlja i znači.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    To ti je slično slučaju kad netko religiju smatra bespotrebnom i zaglupljujućom, a stalno bi o njoj raspravljao i ismijavao sve ono što ona predstavlja i znači.
    Ne razumijem, sta bi o nekoj temi smjeli raspravljati smo oni koji je razumiju, podrzavaju, nalaze svrsishodnom i oplemenjujucom?

Sta bi nam se forum stisnuo u pranju....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

To ti je slično slučaju kad netko religiju smatra bespotrebnom i zaglupljujućom, a stalno bi o njoj raspravljao i ismijavao sve ono što ona predstavlja i znači.
    osobno, neću raspravljati o bibliji jer je nisam pročitala i nemam blage veze o njoj.

osobno, neću raspravljati niti o vjerskim osjećajima drugih ljudi jer smatram da je to njihova stvar.

ali, dokle god u ovoj državi postoji mogućnost da se u državne škole uvede program temeljem na načelima iz prvog linka, onda ćeš mi dozvoliti da imam pravo o tome raspravljati. pa i ismijavati.

kao što crkva ima pravo ismijavati i u nezavidan položaj stavljati djecu koja čame po hodnicima čekajući da prođe sat vjeronauka.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Ne razumijem, sta bi o nekoj temi smjeli raspravljati smo oni koji je razumiju, podrzavaju, nalaze svrsishodnom i oplemenjujucom?

Sta bi nam se forum stisnuo u pranju....
    ah, postoje teme i "teme", plemena i postrojenja...

a stvarno mi nije jasno kako se može raspravljati o nečemu što se uopće ne poznaje? ti to možeš?
    kad kažem poznavati, ne mislim na to da pročitaš osam točaka nečega s nekog linka i ideš raspravljati o tome što je Isus rekao kod Marka i Mateja, nego na to da znaš što je Isus htio reći svojim simboličnim govorom.
    al šta se čudim kad postam na forumu na kojem mame misle da su same sposobne liječiti svoju djecu a izvor znanja im je google.com

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

[quote="cvijeta73"]

kao što crkva ima pravo ismijavati i u nezavidan položaj stavljati djecu koja čame po hodnicima čekajući da prođe sat vjeronauka.
    da baš, crkva inače radi raspored za škole i župnik je, pretpostavljam, ravnatelj?

to je nešto o čemu se raspravlja sa školom u koju ti dijete ide, a ne na forumu koji ti ustvari ne može pomoći, osim da imaš brdo istomišljenika pa ti bude lakše.
    no svakako nije konstruktivno.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Ja sam vodila ljubav prije braka i s onima za koje se sigurno nisam mislila udati, dakle, nije bila rijec o isprobavanju. Bila je rijec o privlacnosti, uzitku, zelji, o tome sto je meni seks nesto totalno nevezano za brak (naravno, dok nisi u braku ), a ponekad i za ljubav.
    bas tako. imala sam nekoliko velikih ljubavi i prije braka (a ne bih ih usporedila s banankom ili cokoladnom torticom ), i nije mi zao sto sam bila u tim vezama, a nije mi zao niti sto su zavrsile.

i uopce mi je tesko shvatiti u cemu je tocno dobrobit uzdrzavanja od seksa.
    Dobar seks uz malo romantike (i naravno brige o zastiti) - ima li iceg ljepseg sto se moze dogoditi mladom covjeku/zeni?
    (Ja, recimo, ni sad ne mogu prezaliti sto s muzem nisam imala vezu u studentskim danima - onak skroz neobaveznu, opustenu, i naravno, prvenstveno tjelesnu . A nije da se nismo znali. Samo nam nekako tad nije palo na pamet.)

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zašto se ravnatelj škole ili ako se mora ići daleko onda i ministarstvo ne uhvate posla i za tu djecu organiziraju nekakve sadržaje? Tek toliko da se djeca zabave, da se ne dosađuju i da ne čame po hodnicima?

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj ivana83 prvotno napisa
    nije muž zato "svinja" što želi česte odnose. Takva mu je narav, a za ženu je to spas, ukoliko je normalna.

:shock: Da čovjek ne povjeruje!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidi se da smo roditeljski forum, od seksa dosli na raspored sati

ne vidim svrhe ovog topika - tko se htio cuditi, iscudio se, tko se htio zgrazati zgrazao se...tko je jamio jamio je...a sad kljucam

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •