-
sirup od divljeg sipka
hm.. dilema.. mislila sam osusiti sipak i napraviti od njega caj... medjutim, shvatila sam da oko tog susenja ima itekako puno posla, pa sada trazim neku "laksu varijantu".
Pitam se moze li se od sipka ( ne od nara, vec od divljeg sipka sto raste po svuda.. ) napraviti sirup kao npr. od bazge ?
Nasla sam neki recept za sirup od nara: 1 kg bobica i 1 kg secera, pa se to nesto slaze red jednog red drugog, ostavi preko noci, jos malo promjesa, promiksa i ocijedi.. Moze li ovaj isti postupak i za divlji sipak? I u biti na koji nacin? Dali se onda isto koriste samo bobice iznutra ili se koristi cijeli plod.. help!
U fazi sam opskrbe razno raznim pripravcima za zimske prehlade i ostalo, a znam da je sipak krcat vitaminom C.. ( za sada sam pripremila sok od bazge, koji zamrznut ceka zimu
i med od borovih iglica.. )
Pipremate li vi slicne pripravke za zimske bolesti i prehlade?
-
hm.. divlji sipak ima unutar ploda one neke 'dlacice' pa neznam kako bi to izgledalo samo nakon miksanja!
Naime, cula sam za pekmez od divljeg sipka, neznam recept, samo znam da se radi 'cijedjenjem' kroz zensku carapu bas zbog tih 'iglica' !
A, moja mama radi sve te sirupe: kupine, bazga, bazgine bobice, kopriva, dren !
Pekmez radi od sljiva, smokava,...
Med imamo domaci i isto stavlja borove iglice unutra!
Pa ako netko zna recept za nesto od divljeg sipka, osim caja, i mene zanima!
-
pod divlji sipak mislite isti kao "kultivirani" samo sitniji i puno gorci?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma