Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: sirup od divljeg sipka

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    832

    Početno sirup od divljeg sipka

    hm.. dilema.. mislila sam osusiti sipak i napraviti od njega caj... medjutim, shvatila sam da oko tog susenja ima itekako puno posla, pa sada trazim neku "laksu varijantu".

    Pitam se moze li se od sipka ( ne od nara, vec od divljeg sipka sto raste po svuda.. ) napraviti sirup kao npr. od bazge ?
    Nasla sam neki recept za sirup od nara: 1 kg bobica i 1 kg secera, pa se to nesto slaze red jednog red drugog, ostavi preko noci, jos malo promjesa, promiksa i ocijedi.. Moze li ovaj isti postupak i za divlji sipak? I u biti na koji nacin? Dali se onda isto koriste samo bobice iznutra ili se koristi cijeli plod.. help!
    U fazi sam opskrbe razno raznim pripravcima za zimske prehlade i ostalo, a znam da je sipak krcat vitaminom C.. ( za sada sam pripremila sok od bazge, koji zamrznut ceka zimu i med od borovih iglica.. )

    Pipremate li vi slicne pripravke za zimske bolesti i prehlade?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    hm.. divlji sipak ima unutar ploda one neke 'dlacice' pa neznam kako bi to izgledalo samo nakon miksanja!
    Naime, cula sam za pekmez od divljeg sipka, neznam recept, samo znam da se radi 'cijedjenjem' kroz zensku carapu bas zbog tih 'iglica' !

    A, moja mama radi sve te sirupe: kupine, bazga, bazgine bobice, kopriva, dren !
    Pekmez radi od sljiva, smokava,...
    Med imamo domaci i isto stavlja borove iglice unutra!

    Pa ako netko zna recept za nesto od divljeg sipka, osim caja, i mene zanima!

  3. #3
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    pod divlji sipak mislite isti kao "kultivirani" samo sitniji i puno gorci?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •