hm.. dilema.. mislila sam osusiti sipak i napraviti od njega caj... medjutim, shvatila sam da oko tog susenja ima itekako puno posla, pa sada trazim neku "laksu varijantu".

Pitam se moze li se od sipka ( ne od nara, vec od divljeg sipka sto raste po svuda.. ) napraviti sirup kao npr. od bazge ?
Nasla sam neki recept za sirup od nara: 1 kg bobica i 1 kg secera, pa se to nesto slaze red jednog red drugog, ostavi preko noci, jos malo promjesa, promiksa i ocijedi.. Moze li ovaj isti postupak i za divlji sipak? I u biti na koji nacin? Dali se onda isto koriste samo bobice iznutra ili se koristi cijeli plod.. help!
U fazi sam opskrbe razno raznim pripravcima za zimske prehlade i ostalo, a znam da je sipak krcat vitaminom C.. ( za sada sam pripremila sok od bazge, koji zamrznut ceka zimu i med od borovih iglica.. )

Pipremate li vi slicne pripravke za zimske bolesti i prehlade?