mene je jedno vrijeme mucilo i grizlo to uskladjivanje starijih i mladjih, ponajvise to sto ponekad stariji moraju ostat u necemu "prikraceni" jer su ovi manji premali da bi tu neku aktivnost (ili stogod) popratili ili uopce mogli ostat izuzeti (recimo ne mos ih nigdje ostavit na cuvanju jer doje...)
pa me to proslo. nece se svijet srusit ako ne spoznaju sve i ne isprobaju sve u prvih 6 godina zivota. malo nas drustvo nabrijava bespotrebno. bar mene je. ne vidim svrhu toga da u prvih niti deset godina klinci moraju sve imati i sve probati. i tu mislim na sve ono sto im se nudi i bombardira ih sa svih strana, od gledanja zvijezda s tavanado slaganja minijaturnih lego konstrukcija, od mikroskopa do bungee jumpinga...
smanjila dozivljaje - smirila se i sad se lakse dise...
i jos jednu stvar - ako nesto i trebaju/zele/mogu isprobati - ne moramo na silu to s njima odraditi mm i/ili ja - neke stvari rado i prekrasno odrade djedovi/bake/tetke/ujaci/prijatelji... i takve stvari ostaju i djeci u prekrasnim sjecanjima (kad me ono dida vodio da gledamo....kad sam ono bio na pecanju s....
kad me barba m. ucio skijati...
)