Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Licemjerje medija (TV)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je od svega najgora domaća produkcija i domaće verzije razno raznih licenci

BB (apsolutno mi je to strašno, kad MM ide škicnut kaj ima ja izađem iz sobe, toliko mi je to nepodnošljivo), razni talenti, sad imaju i serije po licencama (Bračne vode), pa onda onaj horor od Mijenjam ženu, Dadilje i slično

neću ni spominjati Valdeca na Novoj sa onom Istragom (jel sam dobro napisala)..kad ima one dijelove koji su 'odglumljeni'...itd..itd

najbolje je stavit lokot na TV i gotovo, nema tu ničeg dobrog za nikoga, a ponajmanje djecu

mi smo doma kad sam bila mala palili TV u 19,15 da ja gledam crtić, i još vikendom prije kad su bile one neke dječje emisije ili film nedeljom

MM je TV junkie pa je TV stalno upaljen...uopće je nepotrebno trošiti riječi na to koliko su te emisije i produkcija loši..pitanje je samo da li ukinuti gledanje TV i da li će djeca izgubiti nešto vezano za neku opću kulturu i snalaženje u društvu vršnjaka ak nisu upoznati s tim što je sad in i što se gleda

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a i dvd mi je zakon, kad je mala budna na tv-u se ne gleda ništa osim crtića sa dvd-a. Skupili smo lijepu plejadu Fifi, Teletabbisa i Letećih medjedića i mala to obožava.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj elin prvotno napisa
    pomikaki, ja u to ne vjerujem jer bi po tome ljudi u srednjem vijeku i antici i starom vijeku, ma sve negdje do 40-ih godina prošlog stoljeća bili miroljubivi za popi...., a svako malo je bilo neko klanje (rat). Čak su ljudi sad miroljubiviji.
    A kad već govorimo o tome, ljudi u razvijenim zemljama gdje postoje sve te televizijske emisije su miroljubiviji nego ljudi u nerazvijenim zemljama (npr. Ruanda u 100 dana rata ubijeno 1 mil. ljudi mačetama :shock: - pazi ti to kakva okrutnost).
    ne bih rekla miroljubiviji nego dijelom otupljeni, a dijelom civilizirani i upoznati s postojanjem ljudskih prava. Ali daj im bezvlašće i oružje u ruke pa da vidiš... kao i kod nas pred ne tako dugo, a imali smo televizije, barem, i svejednoje bilo užasa. TV drži ljude u nepokretnosti na kaučima, ali i spriječava razvoj mašte i aktivnosti. Da, može se puno toga naučiti, ali edukativnost programa opada rapidnom brzinom a zamjenjuje je komercijala i nasilje.

Da li ste primijetile da znate upaliti tv i tak stoji upaljen a da ga nitko ne gleda? Meni se to dogodilo x puta i sada gasim kad ne gledam i nećete vjerovati tv je upaljen cca sveukupno 2 sata na dan, ne više, a nekad je bio upaljen po cijele dane
    e ovo mi je uvijek iznova :shock: :? kad dođem dragim ljudima u goste, a ono cijelo vrijeme gori tv. Zašto? Mogu samo zaključiti da sam im do bola dosadna, ili se dosađuju u svojoj glavi po defaultu? Još kad dođem s djetetom i prisiljena sam sjediti na metar od velikog ekrana na kojem idu vječito iste gluposti, a mala povrh svega pokušava zabiti glavu u tv, zbilja sam u iskušenju da budem nepristojna i zamolim da ugase to što ionako ne gledaju (par puta sam podlegla iskušenju )

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nasilje u stvarnom životu se doživljava u kontekstu i nenamjerno, a na tv izvan ili najčešće u moronskom kontextu. to je puno perfidnije i subverzivnije, a da ne govorimo o kvantiteti. Gomila zgođušnih mršavica pod punom šimnikom pije kavu nad nečijim bubregom, a leš pilji u strop. Ako dijete slučajno vidi prometnu nesreću ili bude svjdokom obiteljskog ili ratnog nasilja, treba i mora proći stručnu rehabilitiaciju, dat ću me se do znanja da je to što se dogodilo loše i da počinitelji moraju biti kažnjeni. Na tv je sve to fora, počinitelji su najzogdniji komadi koji se dobro provode. Znam da odraslima trebaju venitli, alli klinci se trebaju prvo formirati i ako razviju dobra ukus radije će uzbuđenja potražiti na egzotičnim putovanjima npr. nego u tuđim iznutricama

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

MM je TV junkie pa je TV stalno upaljen...uopće je nepotrebno trošiti riječi na to koliko su te emisije i produkcija loši..pitanje je samo da li ukinuti gledanje TV i da li će djeca izgubiti nešto vezano za neku opću kulturu i snalaženje u društvu vršnjaka ak nisu upoznati s tim što je sad in i što se gleda
    evo ovo me brine, moji su meni jako ograničili gledanje tv-a i premda je tu bilo pozitivnih efekata, recimo, bilo je i negativnih - bila sam jako van toka.

Voljela bih kad bi netko imao sugestije kako to riješiti.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo mojeg iskustva iz Arapskih Emirata - gledaš film '9 i 1/2 tj' kojeg toliko izrežu (erotske scene) da ne kraju ispada da je '5 i 1/2 tj', a u trilerima puštaju sve nasilne scene.
    Kažu oni kako su erotske scene 'haram' (grijeh) za dječje oči, a pitam se što je sa svim nasilnim filmovima i PS igricama - to je kao OK :/ . Kad sam im postavila takvo pitanje bili su :shock: :? :/ , ostali bez riječi.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jaooo, nije valjda da sam propustila tu emisiju! Opet!? Pa gledala sam 1 od 4..pih!!!

A ovo za spermu sam ja čitala prije, a oni su valjda to prikazali.
    Pa iskoristivo je utoliko da ako neko voli upražnjavati oralni seks, ali im se baš ne sviđa okus sperme muža, pa onda nešto lagano i fino pripremi za ručak i večeru uz voće i eto ga užitka za oboje!!!

A ja sam ciljna grupa za CSI (svi gradovi), razno razna istraživanja, serije, mediji...uh... ma cijeli TV program, pa i Pottera i Narniju i to volim.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

neću ni spominjati Valdeca na Novoj sa onom Istragom (jel sam dobro napisala)..kad ima one dijelove koji su 'odglumljeni'...itd..itd
    ajme, to mi je najodvratnija emisija. kad su krenuli s onim četničkim pokoljima

inače, što me naj-najviše nervira da najbolje filmove hrt1 pušta nakon ponoći (recimo prije neki dan onaj francuski film s lambertom i kinski, ili onaj o "stićenicama marije magdalene"), al naravno u 22h puste filmove poput glup i gluplji.

il još goooreeeeeeeee puste branimira bilića

magriz - kad horatio cane stavi svoje cvike, ja mu vjerujem bespogovorno. kad bi mi on rekao: nemoj cijepiti dijete... hmmm... zamislila bih se

10 minuta na platnu lik spava, pa onda malo jablani (5 min), pa onda opet lik spava (5 min), pa se probudio, pa gleda sneno (5 min), pa pristavlja lončić za kavicu - sve onak lijepo teče radnja kao da si došao doma snimati nekoga
    zaboravila si spomenuti da se obavezno čoha po jajima dok drugom rukom stavlja dzezvu na sporet.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Pa iskoristivo je utoliko da ako neko voli upražnjavati oralni seks, ali im se baš ne sviđa okus sperme muža, pa onda nešto lagano i fino pripremi za ručak i večeru uz voće i eto ga užitka za oboje!!!
    A jel' to po montiju?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    pusti, ja sam s gustom izabrala sudsku medicnu za izborni
    ja sam csi izabrala za postdiplomski. beat that!

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    A jel' to po montiju?

ne da se po montiju...a osjetim da nešto "ne valja"

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa

kad horatio cane stavi svoje cvike, ja mu vjerujem bespogovorno. kad bi mi on rekao: nemoj cijepiti dijete... hmmm... zamislila bih se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma, kao što napisah, csi je još mila majka naspram ostalih... a dobro je netko spomenuo dnevnik... u želji da se vijesti što bolje prodaju, mediji su postali prava bezosjećajna đubrad...

kak nekom mogu bit zanimljive snimke raskomadanih mrtvaca u hektolitrima krvi, i to prikazivati u 19h, nije mi jasno... ili barem da upozore prije prikazivanja....

ma, katastrofa živa... :/

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije uvijek 19....nekad je i u podne

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    nije uvijek 19....nekad je i u podne
    Baš sam ovo htjela napisati...prošla nedjelja, Dnevnik HRT-a, točno u podne za vrijeme nedjeljnog ručka. Prisjeli mi kroketi sinoć pak udarne vijesti na svim dnevnicima uz izravno javljanje iz Požege, ma stvarno prestrašno na što se srozavaju naši informativni programi a sve radi gledanosti. Ostale emisije, serije i tokšoove, neću ni spominjati, jer se iskreno ne sjećam kad sam zadnji put pogledala nešto zanimljivo na tv-u (osim nekoliko dokumentaraca među kojima je i taj Istina o hrani). Najbolje je bilo kad sam se ljetos vratila s godišnjeg i vrtim ja Tv programe prvi put nakon nekih mjesec dana i na svakom programu Simona Gotovac...i mislim si pa ko je ta žena majketi kad ju toliko prikazuju a ja nikad čula za nju i vjerujte ni dan danas nemam pojma ko je ona ali sam bila prisiljena čuti raznorazne pikanterije iz njezina intimna života. :? Mislim ko je tu lud? Il sam ja čudna il je sve poremećeno?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    ni dan danas nemam pojma ko je ona ali sam bila prisiljena čuti raznorazne pikanterije iz njezina intimna života. :? Mislim ko je tu lud? Il sam ja čudna il je sve poremećeno?
    !! s tobom je sve u redu
    a sjećate se lane pavić?

nego. da. mi smo gledali istinu o hrani kad su govorili o debljanju, i tako mi jedemo pizzu, finu domaaaaću, kad ono - tip skuplja svoja go*vna za analizu ?! ajjajaja!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    !! s tobom je sve u redu
    a sjećate se lane pavić?
    Nemam pojma ko je to :? Aaaaaa ni ti neznaš ko je Simona??

Nego još me nešto muči, naime znam da postoji etičko povjerenstvo no iskreno nisam čula da je pao neki prigovor radi neprimjerenosti sadržaja emislija/vijesti ali se zato naveliko raspravlja o tome koliko je koja emisija upotrijebila reklama, koliko je prekoračenje što se reklamnog prostora tiče te koliko će koji urednik radi toga biti kažnjen. Pa kakvo etičko povjerenstvo takve emisije...Jel netko možda čuo da se raspravljalo i o nečem drugom osim reklamama jer baš me to zanima.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nemam pojma ko je to :? Aaaaaa ni ti neznaš ko je Simona??
    nemam televiziju, ne kupujem novine, ne visim po indexu ni sličnim.
    tj. zadnjih par tjedana imamo max tv. krenemo nešto gledat, i onda ugasimo čim vidimo reklame. tako da opet ništa tv. zato su mi super ti propisi o broju reklama - na hrt-u se bar može preživit od početka do kraja epizode!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

meni bi bilo draže da uma gleda dokumentarce koje je odabrao Đelo Hađiselimović. kakvi god da bili poučniji su nego nasilje i debiliteti na svim kanalima.

throw away your television

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i na svakom programu Simona Gotovac...
    eeee, baš sam te htjela pitati da li znaš tko je to, ali vidim da niti ti ne znaš? Ono kaj meni nije jasno, niti je to osoba iz javnog života, a čak i da je zakaj oni mene maltretiraju sa njezinim privatnim životom, zakaj ja to moram čitati jer ako sam kupila Jutarnji (a ne Gloriju iz razloga što takve stvari ne želim čitati) onda znači da ne želim čitati niti slušati takve nebuloze (a bila je i na tv-u). Ja dan danas, uz sav trud da ju izbjegnem- ipak ponešto o njoj saznala, ne znam tko je ta žena i zakaj je ona bila na Dnevniku. Pa da li je ministrica, sutkinja, liječnica da li uopće nekaj ta žena radi osim kaj je na tv-u radi nekakvih gluposti. I kaj djeca iz toga uopće mogu zaključiti - kako skupiti ogromne količine love ne radići ništa - to nije nekaj kaj bi htjela da moje dijete nauči, ali mala je bistirić (kao i sva djeca uostalom), vidjeti će i sama kakav je odnos snaga u ovom društvu. I who the f... is Lana Pavić :shock: kaj opet neka debilana o ženi koja ne radi ništa, a navnodno je netko ne radeći ništa.

Citiraj mama_mia22 prvotno napisa
    i slušajte RHCP :D :D Glasam za.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja himna

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni bi bilo draže da uma gleda dokumentarce koje je odabrao Đelo Hađiselimović.
    na stranu sve rečeno o kvaliteti programa - al' što jedino moj juraj ne može gledati dokumentarce o životinjama i obavezno se rasplače nad malom antilopom koju proždre krdo lavova? :/

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    meni bi bilo draže da uma gleda dokumentarce koje je odabrao Đelo Hađiselimović.
    na stranu sve rečeno o kvaliteti programa - al' što jedino moj juraj ne može gledati dokumentarce o životinjama i obavezno se rasplače nad malom antilopom koju proždre krdo lavova? :/
    I ja sam uz Juraja. Meni su ti programi neopisivo okrutni, vise nego odglumljene scene. Ptic umire jer je izvan gnijezda i majka ga ne hrani, a oni to snimaju a ne vracaju ga, pa vec spomenute antilope, pa slonic s ozlijedjenom nogom i snima se kako iz dana u dan slabi i umire... ma uzas. Ja tome ne mogu ni blizu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

... tko je ta žena i zakaj je ona bila na Dnevniku. Pa da li je ministrica, sutkinja, liječnica da li uopće nekaj ta žena radi osim kaj je na tv-u radi nekakvih gluposti. I kaj djeca iz toga uopće mogu zaključiti - kako skupiti ogromne količine love ne radići ništa - to nije nekaj kaj bi htjela da moje dijete nauči...
    Potpis!
    I nije čovjek faca jer je prikazan na TV-u nego je prvo trebao bit faca pa da ga pokažu - tako je bar nekad bilo.
    I smatram da su naši sportaši u inozemstvu naprosto gastarbajteri. Ako nas TV informira o njihovim golovima zašto ne o svakom postdiplomantu koji napravi znanstveni rad u Americi?

Kad već o sportu, ima li još netko kome se gadi zavirivanje u tanjur a bome i u zahodsku školjku poznatih sportaša prije natjecanja? Sjećate li se posljednjih nastupa Janice Kostelić? Ne samo da smo saznali da se osjeća loše, nego i da je imala proljev. Ajme! Bljak-fuj degutantno i ponižavajuće. Zaista ne želim da mi djeca rastu uz osjećaj da je takvo pomanjkanje privatnosti i diskrecije sasvim normalno.
    Ali i dijete žrtva saobraćajne nesreće završi na Dnevniku, ako ne s punom slikom, ono bar dežurni liječnik govori pojedinosti o ozljedama i prijelomima. Maksimum dozvoljene informacije po meni je: stanje teško i stabilno/kritično/ ili ide na bolje. Kog zanima jesu li operirali creva ili glavu?

Bolje da se zaustavim.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa

Bolje da se zaustavim.
    I ja sam se morala zaustavljati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

coitus interruptus

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    coitus interruptus
    A tako nekako. Inače imam dosta loše mišljenje o medijima pa je i bolje da sam stala baš kad sam se zalaufala

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    coitus interruptus
    nevjerojatno i na ovoj temi si uspio naći poveznicu. No dobro...budući da zapravo i paše sa onim kaj mediji nama rade. 8)

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da i ja sam primetila da ima dežurnih za pojedine aluzije, ne smeta mi , samo me čudi sustavnost.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •