zanima em ova nadopuna zakona o boravku meme i bebe u bolnici, da li je taj zakon primjenjiv na sve bolnice u RH, da li za sve odjele na kojima su smještena djeca, i ono najvažnije koje se baš mene tiče, DA LI IMAM PRAVO BITI UZ DIJETE DOK JE NA INTENZIVNOM LIJEČENJU?
hvala cure

Odgovori s citatom
bez obzira je li na intenzivnoj ili 'običnoj' skrbi...
- i dugo smo cekali svaki put ali u bolnici nismo ostali
) mogu se dogovoriti da ostanem tu u Vtc uz svoje dijete. Platim,, naravno, ali to je stvarno sporedna stvar.
.Prvo je hladno rekla da se svi oni naviknu i da poslije ne plaču.A ja sam rekla da sam ja ipak djetetova majka i da je prirodno da njegov plač boli mene a ne nju.Onda je ona pitala koliko je dijete staro i kad je čula da je 10 mjeseci, upitala je što jede (nije valjda mislila da ću reći da ga isključivo dojim) i onda je tako arogantno rekla da tako "starom" djetetu uopće ne treba dojenje preko noći, a u meni se nešto slomilo i prije nego su mi potekle suze uspjela sam još samo reći da njihova bolnica ipak ima status "Bolnica prijatelj djece" (što uključuje pozitivan odnos osoblja prema dojenju) pa bi baš mogli i imati stavove u skladu s tim.A vjerojatno nije ni čula za to da majčino mlijeko sadrži antitijela koja su mu u trenucima bolesti najpotrebnija i da bi upravo zbog toga trebalo još češće dojiti.I da je majčina dojka jedino nepromjenjivo i sigurno utočište koje upravo u ovakvim situacijama može ublažiti psihičke traume.Izašla sam sa suzama.I ostavila svoje dijete prvi put.Kad sam došla navečer uspavati ga, dočekao me sav prestravljen plačući iz petnih žila.Čim sam ga primila u naručje prestao je plakati, čim je primio cicu sklopio je okice, ali je još narednih pola sata duboko jecao.Neopisivo prestrašno...Na odlasku sam vidjela jednu mamu koja nije odlazila.Pitala sam koliko će ona ostati, a ona je odgovorila da ona ostaje i preko noći jer si plaća internat :shock: .A zašto meni nitko nije uopće spomenuo tu mogućnost