Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: osam dana temp. 37 - 37,5

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno osam dana temp. 37 - 37,5

evo već punih osam dana miha ima ovu temperaturu. nekad padne malo ispod 37 pa onda opet ispočetka.
    u ponedjeljak smo bili kod doktora on kaže da je vjerojatno viroza.
    vadili smo kompletnu krvnu sliku, jer se spremamo na operaciju i sve je ok. urinokulturu radili prošli tjedan, isto ok.
    inače nikakve druge simptome ne primjećujem.
    kašljuca i svaki dan čistimo nosić, ali to je tako već mjesecima. stalno mu se ponavljaju laringitisi i bronhitisi, a i pretpostavljamo da ima peludnu alergiju pa se od jednog do drugog ne uspije riješiti ni šmrckanja.

sljedeći tjedan imamo dogovorenu operaciju, ali i to je sad upitno ako ovo uskoro ne stane.
    ima li netko iskustva s ovom temperaturom?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod H se cesto pojavljuje takva misteriozna temperatura, 37-37.5
    Krvna slika, urin..sve bude u redu...
    Nakon tjedan dana obično prođe.
    Nemam pojma šta to bude, a ni doktori.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Patrik je jednom imao takvu dugotrajnu temperaturu i već sam bila luda od muke. Zabirjala sam i na nekakvu atipičnu upalu pluća. Mislim da je kod njega takva temperatura trajala 8 ili nešto više dana i onda sam saznala da je to adenoviroza i da nije nešto pretjerano čudno. Uglavnom znam kako ti je 8 dana zaredom paziti na temperaturu
    Evo patrik već 10 dana ima začepljen nos i muka mi je od hrkanja i disanja kroz usta. Mrzim te dugotrajne bolesti. A opet i one kratke, ali eksplozivne nisu ništa bolje.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

miha je jednom imao šest dana takvu temperaturu i završila je s bronhitisom.

deaedi nisu vas nikada slali na nekakve pretrage osim krvi i urina?

dorotea sjećam se te patrikove temperature.
    ja sam isto zabrijala na upalu pluća

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da nam je barem Bibai ovdje, ona bi ti to objasnila kao što je i meni. Šteta ..... Bibai vrati se

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i dalje ista situacija.
    zaboravila sam jučer napomenuti da mu temperatura skroz padne dok spava i popodne i navečer. spusti se na 36,3 u uhu i to je njegova normalna temperatura. čim se ustane sve kreće ispočetka :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A sta, na koje pretrage da salju? Nikakvih drugih simptoma nije bilo...
    Isli smo i kod Sabola i kod svoje pedijatrice...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i mi smo imali svojevremeno stalno takve epizode i svaki put radili bris nosa...i uvijek je bila neka beštija

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I to smo radili 1x i nikad vise, nadam se...

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Kod H se cesto pojavljuje takva misteriozna temperatura, 37-37.5
    kod nas se pojavila početkom 8 mjeseca, nalazi u redu jedino leukociti jaaako niski...

i misteriozna tura se pojavila sad opet pred tjedan dana, krvni nalazi ok, početkom tjedna biti će nam gotovi nalazi brisa nosa i grla...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Ineska prvotno napisa
    kod nas se pojavila početkom 8 mjeseca, nalazi u redu jedino leukociti jaaako niski...
    Onda nalazi nisu u redu, niski leukociti upucuju na virozu.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam pitanje, kako otkrijete da dijete ima tu "malu" temperaturu?
    Tj. pitanje je, promijeni li im se ponasanje, jesu li grintaviji, tisi/glasniji...kad su to visednevne temp?
    Mi evo imamo nepune tri godine, iza sebe dva puta visoku temperaturu čije simpotme nije bilo tesko ne uociti. Ovaj tjedan smo krenuli u vrtic (adaptacija), i jucer je popodne imala 38,5, ali to se osjetilo na dodir(ja to poljupcem otkivam), a navecer je bila 37,5, i ja bih po dodiru rekla da nema temeparutu (a i po njenom ponasanju cijeli dan).

Malo me strah s obzirom na vrtic (veca izlozenost svemu tome, nego kad je bila doma sa tetom cuvalicom), i sve te virozice, da ce mi nesto promaknuti, pa se pretvoriti u nesto vece i teze

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jadro prvotno napisa
    ja imam pitanje, kako otkrijete da dijete ima tu "malu" temperaturu?
    Tj. pitanje je, promijeni li im se ponasanje, jesu li grintaviji, tisi/glasniji...kad su to visednevne temp?
    ja primjećujem po rukicama, jer mu budu stvarno tople, inače nisu. i oči mu se sjaje kao da ima 40 temperaturu.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj Ineska prvotno napisa
    Onda nalazi nisu u redu, niski leukociti upucuju na virozu.
    ma da, to "u redu" sam mislila da nije trebao antibiotik nego je dr rekla da je viroza u pitanju i da bi ona za 10 tak dana ponovila leukocite da vidi da li će se vratiti u normalu.
    međutim, mi smo bili na krku, Nina je bila ok, i nismo zbog toga išli u ri.
    Kad smo se vratili opet je dobila misterioznu tempicu i tu sam ja lupala glavom u zid šta nismo ponovili leukocite jer šta ako ti niski leukociti upućuju na neku težu boleštinu :/
    al dobro sve je ok...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

četrnaesti dan ista priča.
    krv, urin, urinokultura, brisevi nosa i grla, sve u najboljem redu.
    pedijatar kaže da je to možda njegova normalna temperatura, a ja znam da nije, jer kad je zdrav temperatura mu zna biti i 36,3 u uhu ili guzi.
    kamen u želucu mi već ima sto kila i ne znam šta dalje napraviti :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo konačno dobili dijagnozu i terapiju nakon skoro 20 dana - atipična upala pluća.
    na njemu se ništa nije vidjelo osim te temperature, svi nalazi su bili uredni, naravno osim snimke pluća.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    mi smo konačno dobili dijagnozu i terapiju nakon skoro 20 dana - atipična upala pluća.
    na njemu se ništa nije vidjelo osim te temperature, svi nalazi su bili uredni, naravno osim snimke pluća.

nije dobro, ali glavno da se sada zna dijagnoza i samim tim i terapija

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koliko će trajati izliječenje, odnosno koliko se odprilike predviđa da takva bolest treba trajati? I kada se očekuje oporavak?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Koliko će trajati izliječenje, odnosno koliko se odprilike predviđa da takva bolest treba trajati? I kada se očekuje oporavak?
    to sam i ja pitala doktoricu, jer smo već dva puta odgađali operaciju pa me zanimalo kad se možemo opet počet pripremat. rekla je dva tjedna minimalno i ako sve bude ok onda onaj treći tjedan početi raditi nalaze za operaciju.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da li je kasljao?
    moj u zadnjoh 5 dana ima tu neku kao laganu tem.. u uhu je cca 37.. a u guzi cca 37,4
    nos mu je prilicno curio kada je pocelo.. sada sam to fizioloskom uspjela rijesiti.. tu i tamo( 2-3x dnevno) bi se malo zakasljao, sada eventualno 1x dnevno.. vrlo slabo..
    imamo 7 mj..

bas me ovo zabrinulo kada sam procitala atipicna upala pluca.. :shock: kako da ju skuzim?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad sam i ja u brizi, i kod B je temp već danima oko 37, po noći dok spava se spusti, niču mu kutnjaci pa ne znam može li imati veze s tim. Jel ga trebam slat na snimanje pluća?
    E sad neću moć zaspat.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajme cure nemojte sad paničarit. nije svaka povišena temperatura upala pluća.

miha je imao temperaturu u guzi između 37,5-38. u stvari najčešće 37,8-38 i kašljao je, po danu ne toliko, ali po noći dosta. to je kašalj koji bi ga razbudio, znači ne ono samo da se zakašlje.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Onda dobro.. Zakaslje tu I tamo, ali ne po noci I ne toliko jako..
    Mislim da je neka prehladica.. Vidit cemo..

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne panicarim, vec se brinem obzirim da su isti simptomi
    Onda dobro.. Zakaslje tu I tamo, ali ne po noci I ne toliko jako..
    Mislim da je neka prehladica.. Vidit cemo..

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

E sad se i ja brinem - moj I. je prehlađen od petka - prvo muj je počeo curiti nos i dva dana (večeri) je imao temperaturu oko 39. To smo snižavali Lupocetom. Nakon toga bi mu temperatura narasla do 37,8, ali samo navečer. To ne tretiramo ničim. Nos još uvijek malo curi, po noći kašlje jer mu se slijeva šlajm i par dana se žalio da ga boli trbuh, ali nije imao proljev (samo malo rijeđu stolicu).
    Inače se osjeća ok.
    Nismo išli kod pedice. Ne znam koliko još da čekamo i na što da obratimo posebnu pažnju ili da odmah idemo kod pedice?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •