Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: PANIKA! - beba drži palac u šakici

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno PANIKA! - beba drži palac u šakici

Negdje sam pročitala da beba ne smije držat palac ušakici... a moj Pero u zadnje vrijeme baš to čini. Zabrinuta sam, imate li iskustava, znači li to da je neurorizičan? Inače, u pravilu su šakice otvorene, ali dok ga dojim i kad ima grčeve PALAC JE U ŠAKICI!!! Moja sveki, koja je i patronažna, kaže da to nije ništa strašno da je i mm tako držao rukice i da je bitno da nisu obe šakice stisnute u isto vrijeme,ali.. ja baš nisam uvjerena!

Momze promijenila naslov i premjestila na 'zdravlje djece'

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bublić ne mora značiti da je neurorizičan.
    Moj David je neurorizičan i on je držao palac u šaci, sada sve manje. Danas smo bili na vježbicama kod fizoterapeuta i ona je rekla da je normalno da djeca ponekad drže tako palac, bitno je da to nije stalno.
    Ipak bi ti savjetovala da porazgovaraš sa pedijatrom, ništa ne možeš izgubiti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemoj se uznemiravati. Istina je da nije dobro da beba nakon 3 mjeseca drži čvrsto palac u šaci, ali to ne mora nužno značiti da je neurorizičan. Kako veli Ana, porazgovaraj s pedijatricom.

Inače, moja mama dan danas zna držati palac čvrsto u šaci kad npr leži i gleda tv.. To joj je neka vrsta navike.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

[/b]hvala, baš ste , malo ste me utješile...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo još malo I naš je palčić često bio u šaci do poč. 4. mj, a onda..ma pravi mali kirurg

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja tak držim palac kad idem spavat

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    ja tak držim palac kad idem spavat
    i ja

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I ja, i to ne samo kad idem spavati, vec cesto i preko cijelog dana, a da toga uopce nisam svjesna - tak kad vidim fotke primjetim da su mi sake uvijek stisnute.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: PANIKA! - beba drži palac u šakici

Citiraj bublić prvotno napisa
    Negdje sam pročitala da beba ne smije držat palac ušakici... a moj Pero u zadnje vrijeme baš to čini. Zabrinuta sam, imate li iskustava, znači li to da je neurorizičan? Inače, u pravilu su šakice otvorene, ali dok ga dojim i kad ima grčeve PALAC JE U ŠAKICI!!! Moja sveki, koja je i patronažna, kaže da to nije ništa strašno da je i mm tako držao rukice i da je bitno da nisu obe šakice stisnute u isto vrijeme,ali.. ja baš nisam uvjerena!

Momze promijenila naslov i premjestila na 'zdravlje djece'
    bublić,nema panike!
    zabrinjavajuće je tek iza 3-4 mjeseca,a tvoja je babica još jako mala.
    al vježbat možete tako što joj labelo staviš u ručicu i valjaš ga,
    ili tako da te "draga" po licu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pokušat ćemo. rayna, hvala..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hvala, rayna, idem mu odmah uvalit labelo...

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bublić prvotno napisa
    hvala, rayna, idem mu odmah uvalit labelo...
    ne čudi se ako u životu bude vizažist!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Andora

idemo sad kod pedice, uuuh

valjda nije ništa....

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma bit će sve ok!

labello čuda čini (u svakom pogledu )

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Igraj se s bebačem tako da dlanovima od zapešća pa prema prstima miluje svoje nožice, koljena ili tvoje lice, ili mu za igru daj valjkaste predmete šireg promjera.
    Btw, Stela je do prvog rođendana 20 od 24 sata u danu držala obje fige (znaš ono, palček između kažiprsta i srednjaka...). Imala sam dojam da mi poručuje "Stara, ko te šljivi..."

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

To sto dijete povremeno stavlja palac u saku nije razlog za paniku. I ja sam jedna od tih sto spavaju s palcem u shaci. Normalno je da u nekim situacijama (kao npr. pri uspavljivanju) ljudi idu u regresiju-tj. pokazuju neka ponasanja iz ranijih faza zivota. Za to je li dijete neurorizicno je bitno koristi li ono rukice, je li ih poceo otvarati, dohvacati predmete, lupkati igrackice koje vise iznad njega i sl. To sto povremeno vraca palac u shaku nije strasno. U svakom slucaju nije dobro gurati mu nesto u shaku da bi je otvorio. To je kontraproduktivno, jer pojacava refleks hvatanja koji stoji na putu normalnog, namjernog dohvatanja rukicama. Bolje je gladiti shakice s vanjske strane sto potice opustanje i otvaranje.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A ja mu stavljam okruglu zvečkicu u šaku,možda tu griješim jer otkad kao vježbam s njim kao da su palčevi još više unutra. Pokušat ću sa onom vježbom:Draga mama..uz milovanje lica.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa
    A ja mu stavljam okruglu zvečkicu u šaku,možda tu griješim jer otkad kao vježbam s njim kao da su palčevi još više unutra. Pokušat ću sa onom vježbom:Draga mama..uz milovanje lica.
    ako ti je pedijatar rekao da je sve ok, čemu vježbanje?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Toliko čitam o tom vježbanju i kako je dobro i za zdravu djecu pa zato. Ne znam ni sama. Valjda je o.k. ali svaki članak o motorici spominje taj palac u šaci da treba van sa 1.5 mjesec a moj ga još drži unutra.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moj crvek je s tri mjeseca bio kod fizijatra i dr nam je rekla da se tek nakon treceg mjeseca mogu vidjeti da li postoje odstupanja. i da palac treba biti vani tek nakon treceg mjeseca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •