-
molim savjet
Moja djevojčica (15 god) je kao dijete s posebnim potrebama krenula u 1. razred Centra za odgoj i obrazovanje u Zagrebu. Pored problema koji prate njezin život - smanjena intelektualna sposobnost, percepcija, motoričke i govorne smetnje, posljednjih godinu dana, nakon što je prebrodila "teško depresivno stanje" koje je trajalo tri mjeseca, i to uz pomoć psihološke i medikamentozne terapije koju još uvijek uzima, njezino ponašanje je "tipično pubertetsko" - drska je, neposlušna, pokušava dominirati, "misli da je najpametnija" i sl. te ne znam kako se ponašati odnosno ne znam da li je ona uopće svjesna svog ponašanja..Dolazimo iz male sredine gdje sve ove godine nismo bili potpuno svjesni njezinih problema i potreba te ne poznajemo sličnu djecu niti smo upućeni kakva im se sve pomoć i radost može pružiti u Zagrebu gdje smo se doselili.
-
Draga breza
, vjerujem da ti je teško u novoj sredini ali snaći ćete se vi brzo. Moji su dečki još mali pa nemam neki konkretni savjet nego bi ti preporučila da se obratiš nekoj udruzi koja okuplja djecu sa sličnim problemima. Svakako preporučujem udrugu PUŽ (put u život)
http://www.udrugapuz.hr/
Tamo ima puno roditelja djece koja su u pubertetu a imaju različite posebne potrebe, pa ćeš s njima sigurno moći popričati i razmjeniti iskustva.
-
molim savjet
Hvala, svakako ću se obratiti udruzi, žao mi je što se nismo ranije aktivirali ali vjerujem da nikada nije kasno
-
Naravno da nikad nije kasno, ipak je lakše kad susretneš nekoga tko ima slične probleme ili je već prošao ono što ti sada prolaziš.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma