-
Cista na jajniku
Ovako je počelo... zadnja dva mjeseca sam se udebljala 8 kg, stalno mi se plače, znam se toliko iživcirati da mi je sve poslije zlo i sva se tresem...
Bila jučer kod ginekologa i našao mi je cistu 7 cm veliku na desnom jajniku. S tim da to nije vodena cista već neka cista žute tvari ? (tako je i on stavio upitnik u dijagnozi) i još uz to u njoj "pliva" neko strano tijelo... Ma mislim :shock: - katastrofa.
Kako nisam dobila mengu od 5.8. dao mi je Provera tablete koje trebam piti 7 dana da prokrvarim i onda moram doći na kontrolni UZV da vidi da li je pukla ili ako nije da vidi kako se ponaša.
Da li je itko imao takvo nešto? Neki savjet...?
-
Jesam, ja, imala cistu zutog tela, ali ne tako veliku.Prvo je m kasnila, a kada je cista pukla krvarenje se oooduzilo toliko da je ginicka morala intervenisati hormonskom terapijom za prekid krvarenja. Jos dva -tri ciklusa nakon toga su m bile neredovne, obilnije. Uh. Utesno je sto takve ciste uglavnom "odlaze' same.
Javi kako ide...
-
Jel te biljelo kad je pukla?
-
Boljelo
-
Jeste. Sad sam se setila da sam imala jednu i pre prve trudnoce. Ta je bolela i pre nego sto je pukla. a 'nezni' dr ju je vanjskim pritiskom perforirao (i potom rekao da je BAS TO nameravao da ucini). Zvezde sam videla...da li tebe boli?
-
Počela me boljeti od kad sam počela piti ove tablete po kojima bih trebala dobiti mengu. Za sada nije ništa strašno, ali imam osjećaj da se bol svakim danom pojačava.
Hvala ti na informacijama.
-
ja sam imala cistu (paraovarijsku) 6cm i kad je dr. izmjerila cistu rekla je da se to ne razbija već operira. išla sam na laparoskopiju, izvadili mi cistu i odrezali pola jajnika
ja sam vadila (iz krvi) Ca125, to je tumor marker da se vidi je li cista "dobra" ili "zločesta"
i napomena nikada me ništa nije bolilo i nisam se udebljala
-
I meni je dr. rekao ako neće sama otići da se ide na operaciju. A prije toga trebam vaditi isto te markere...
Uglavnom od menge još ništa - sutra će biti zadnji dan što pijem te tablete Možda onda dođe.
pirica, znači ti si odmah išla na operaciju?
zbog jajnika - toga me najviše strah.
-
da ja sam išla odmah
a ostalo mi pola jajnika i super radi, osjećam svaku ovulaciju, boli više nego mega
-
Evo da se javim...
Bila sam jučer kod ginekologa i cista je pukla, ali se već rade nove. U biti rekao mi je da će mi jedino pomoći pilule. Koristila sam Yasmin, ali sam prestala jer sam imala spoting. Rekao je da će mi sada dati Logest jer su mi Yasmin očito preslabe. moram vaditi krv (maravno kao i svaki put) i još moram na UZV žila i vena (to zbog ovog što se trenutno događa sa Yasmin pilulama). I još moram vaditi hormone štitnjače jer se nenormalno debljam.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma