Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Zastori - svi isti ili različiti?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Zastori - svi isti ili različiti?

Imam glupavu dilemu.
    Objesila sam neke zastore; spavaća ima lila, radna ima neke vitražice na srčeka, kuhinja ima zelene vitražice.

Svi prozori gledaju prema ulici i meni se sad čini da sam uružnila kuću tim nemogućim zastorima.

Kad prilazim doma zaboli me glava od tog ludila.

S druge strane, svaka soba ima svoje boje i svoju priču i fora su mi ti neki zastori u bojama.

I sad ne znam što da radim.

Kako biste vi?

Ima li tu neko pravilo i bonton?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam ima li pravila, ali ja stavljam onako kako mi dođe.
    a volim šareno, jako šareno, i izvana i iznutra.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako se tebi sviđa ne zamaraj se.
    Ne znam da li postoji neki bonton ali meni su recimo super zavjese u boji ali kada ih vidim na pročeljima kuća ne sviđaju mi se. Tako da razumijem tvoju dvojbu. Nije isto kako izgleda izvana i iznutra. Kada se uklopi u sobu,u neku svoju priču posve je drugi izgled. Tako ja one na prednjim prozorima imam bijele,a na zadnjima u boji. Nekako je slučajno tako ispalo,uklapa se sa ostatkom interijera i to mi je ok.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni su sve "bitne sobe"naprijed.
    Iznuta mi je ok, izvana - grozno. Tak da se razumijem i s Lutonjicom i s Tanjom b.
    Moram stavit još dvoje zastore na tu prednju stranu i moram DOBRO razmislit što da radim.
    Lijepo mi je dolazit doma i mislit si - kako je lijepa moja kućica.
    I lijepo mi je iznutra uživat u svakoj sobi i njezinoj priči.

NE ZNAM.

Valjda bi bilo najbolje stavit neke zastore koje pašu u sve sobe, ali da ne doživim kulturalni šok kad stižem doma...
    Dajte mi inspiraciju, poduku, iskustva, da pametno odlučim...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ako te smeta kako to izgleda, skini.

Meni je apsolutno svejedno sto susjedi misle i moje su zavjese raznobojne. Tamo gdje ih imamo. A nemamo ih puno, vec samo na jednom dijelu kuce. Koji zapravo nitko ne vidi.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm, pošto te boli glava kad to vidiš s ceste onda ih skini!
    ok. ako nekoga doista ne smeta al tebe očito smeta. pokušaj naći neke koje su prihvatljive tebi i u unutarnjem i u vanjskom izdanju.
    znam o čemu pričaš jer imat ću uskoro identičan problem, a priznajem, volimm da je sve usklađeno i da čini jednu ugodnu cjelinu.
    ne radi ceste toliko, već mog osjećaje.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kupila sam zavjese i postavila, za mjesec dana frknula sam ih dolje jer su stvarale nemir u meni,
    radije sam gledala gole prozore nego u te zavjese. Sad imam neke privremene, koje su recimo ok do daljnjega.
    Eto, ja ne mogu trpjeti nešto što me iritira, ali tu se radilo o 'iznutra verziji', a vjerovatno bih isto napravila
    da se radi o 'izvana'.
    (Bdw, sad sam se sjetila da bi ih mogla prodati )

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

raznobojne, i svaki prozor na ulicu ima neku svoju zavjesu

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ifigenija, pun ti je inbox, ne mogu ti poslati pp

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Spusti rolete.
    Ako ti se sviđa ostavi, ako te iritira makni.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zato ja imam 3 zavjese na prozoru tj. balkonskim vratima od ceste. Jedna bijela u sredini i dvije crvene sastrane. S ceste se ova bijela najbolje vidi iako mene stvarno nikad nije zamaralo sta ce susjedi mislit. Ove crvene se uklapaju u stan i zato sam ih i stavila.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zavjese u dva sloja? na paralelnim karnisama? izvana stavis neke neutralne u boji koja ce pasat kad gledas izvana. iznutra ostavis ove koje pasu na prostoriju...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A svjetlost?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, pun ti je inbox, ne mogu ti poslati pp
    Očistila

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sta ja znam neke lagane? organza? pojma nemam... mislim da je tesko uskladit sve parametre, pa mozda treba napravit uskladjivanje po vaznosti

a moze i instalirat ona stakla (vidjela ja to po obiteljskim kucama) koja izvana izgledaju ko ogledalo onda se iznutra mos igrat kako hoces, sa i bez zavjesa

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Očistila
    boh, opet mi javlja
    Ifigenija has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.

Pošalji mi mail na pp pa da tako nastavimo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i mene to muči, ne zbog drugih ljudi, to me boli briga, no sama sam perfekcionist i smeta što trenutno na jednim prozorima imam neke šarene narančaste, a na drugim bež, kao jutene
    a na onima koje ne gledaju na cestu bijele rolo zavjese :D
    inače ja sam opsjednuta tim rolo zavjesama: najljepše su mi, a ne peru se, a nemam novaca za bacanje zavjesa umjesto pranja, pa onda rastavljanje i sastavljanje mehanizma

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ma nije meni zbog susjeda, nego zbog mene, naravno.
    Iznutra bih šareno, izvana jednolično, ne znam kako postaviti.
    Litala, mm je tako nesklon bušiti zidove da je čudo i karniša u jednom sloju - iako je dobra ideja

Mislim da ću skinuti, i staviti sve iste zastore, ali će biti neki super truper, da su mi lijepi.
    Ali valjda moraju svuda biti bijele, bež ili nešto...
    Ah...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam isto u svaku sobu stavila zastore druge boje ovisno o boji zidova i detalja i prema van izgleda "šareno" iako su svi u dosta decentnim i neutralnim bojama jer su zidovi dosta tamni pa da sve to skupa malo posvjetli.
    I uopće se ne zamaram time jer je meni važno da ja znam zašto je to tako, a ako nekome ipak tak jako smeta, možda bi bilo dobro da razmisli o stavljanju čisto neke neutralne bijele ili bež varijante koja bi odgovarala bojama u svim prostorijama, a prema van bi bila prihvatljiva.
    Ma najbolje još da ću zastore prilagođavati boji fasade i asflata na parkiralištu ili pločicama na balkonu , tak jasno da je puno važnije da je prilagođena dekorima i bojama u prostorijama. Meni bar.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Litala, mm je tako nesklon bušiti zidove da je čudo i karniša u jednom sloju - iako je dobra ideja
    vidi, ovo ti je u ikei najjednostavnija i najjeftinija varijanta nosaca za duplu karnisu - http://www.ikea.com/au/en/catalog/products/20181127 ima i drugacijih (ljepsih, skupljih i inih...)

to se koristi kad izvana stavis one debele, nepropusne zavjese, u stvari - zastore, a iznutra nekakve lagane, od organze ili slicnog materijala, naravno, u skladu s prostorom...

rupa isto ko za obicnu karnisu, a duplo vise zavjesa

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad kreneš vani poskidaš zavjese i kad se vratiš kući ponovo ih okačiš.

Sorry, nisam mogla odolit, ali barem ti dižem temu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku

I sad ja zamišljam Ifigeniju kako skida zavjese, ide na plac, pa se vraća, u jednoj ruci vrećice, u drugoj drži dijete i s vrata brzo zavjese na mjesto prije nego pogleda prazan prozor, Sreća da je visoka, pa joj to nije preteško.

A nemaš ispred kuće kakvo stablo, grm, da ti optički odvoji kuću, pa kad pogledaš vidiš samo jedan, eventualno dva prozora odjednom?

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

baš se danas vozim na poslu i blejim ljudima po kućama i promatram zavjese
    jel ti se štucalo Ifi?

a ima svega.... brate mili....

baš mi je ružno vidjeti na svakom prozoru drugačije zavjese i da je svaka svoje fele....
    ajd dok su bijele pa se uzorci ne kuže izvana tak...
    al ono kad je "šareno pa i budali drago" ...e to nevolem....
    znam da svaka soba (iznutra) ima svoju priči i stil,al izvana je to grdo za vidjeti...
    pogotovo dok je jedna boja fasade a 14 boja zavjesa....
    ima jedna kuća, predivna je izvana, siva fasada...mišje siva
    a na svim prozorima - onima do ceste su neke svijetlo sive zavjese sa nježno žutim bordurama...
    e to mi je prekrasno....

...ili da su sve zavjese na kući bijele i eventualno bordure u bojama

...ili da su na svim prozorima venecijaneri...

... ili ništa,kao kod mene :D

... ili su u šumi

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Je, baš je ružno kad je svaki prozor svoja priča, šizofrenija samo takva.
    A ja nisam žalila boje, ni stilove. Kod mene nije čak ni pitanje boja, nego stila, tipa, debljine tkanine. veze s vezom.
    Zaigrala sam se.
    Ručna, rikverc, i Jovo nanovo... Srećom pa su jeftini zastori i imam ih kome dat.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    I sad ja zamišljam Ifigeniju kako skida zavjese, ide na plac, pa se vraća, u jednoj ruci vrećice, u drugoj drži dijete i s vrata brzo zavjese na mjesto prije nego pogleda prazan prozor, Sreća da je visoka, pa joj to nije preteško.

A nemaš ispred kuće kakvo stablo, grm, da ti optički odvoji kuću, pa kad pogledaš vidiš samo jedan, eventualno dva prozora odjednom?

Imam stablo, i grm, i živicu, al se sve vidi, ko za inat. Lakše mi je promijenit zastore, no čekat da naraste baobab...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku

Umirem od smijeha

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni uopce nije ruzno ako su zavjese raznobojne. Ako postoje rolete, saloporke ili bilo sto drugo, logicno mi je da su sve iste, kao i prozorski okviri (iako je to cesto daleko od istine, ako je rijec o stambenoj zgradi, pogotovo starijoj koja se renovirala kako je kome puhnulo).

Ali zavjese?! Je li onda bitno i da je namjestaj unutra sav jednak? I to se moze vidjeti kroz prozor. A zidovi u sobama? Svi isti? Bijeli, onda?

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mislim da je bed što su kod mene veliki prozori, i faktički jedni do drugih, pa s ulice zapravo izgledaju kao cjelina. Nisam na to mislila kad sam keljila ljubičaste, zelene, duge, kratke, pamučne, obične zastore prozor do prozora. Izgleda kao da nekome nije bilo dobro dok je to vješao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da je bed što su kod mene veliki prozori, i faktički jedni do drugih, pa s ulice zapravo izgledaju kao cjelina. Nisam na to mislila kad sam keljila ljubičaste, zelene, duge, kratke, pamučne, obične zastore prozor do prozora. Izgleda kao da nekome nije bilo dobro dok je to vješao.

bleso, umireeeeeeeeeem

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mene je prije par gpdina držalo "svaka soba ima svoju priču" i svaka je bila druge boje i zastori prikladni sobi...nisam uopće skužila pogled izvana
    sad sam u fazi sve usklađeno...pa su sad svugdje iste (našla neki uzorak koji mi paše svugdje iako sobe nisu iste boje

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku

bleso, umireeeeeeeeeem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    zavjese u dva sloja? na paralelnim karnisama? izvana stavis neke neutralne u boji koja ce pasat kad gledas izvana. iznutra ostavis ove koje pasu na prostoriju...
    Dobra ideja, ali samo za veeelike staklene povrsine. Na manjim pojede svjetlo, ne bi vjerovali koliko...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod mene svaka soba ima svoju boju zavjesa. i vidi se sa svih strana s ulice. i dobro mi je. djeluje mi bas nekako veselo kad je sve otvoreno, a iz svakog prozora "viri" svoja boja!

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zar se zastori ne prilagođavaju interijeru , a ne fasadi ?

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam venecijanere, i kuću na "izvolte" kad ih ne spustim.

Moraću i ja kao Lucas da osmotrim zavese u okolini. Ustvari, nekako mi se čini, da ih ljudi sve manje koriste?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mislim da je najbolje da se na nivou Gradske skupštine odredi... e sad, ne znam jel kvartovski ili možda cijeli grad... pa da svi imamo iste zastore.
    uostalom, neka i sva pročelja budu ista

pogledajte kako je uniformiranost predivna

http://www.wired.com/images_blogs/da...rea_parade.jpg

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ifi daj uzmi neku neutralnu boju i okači na sve jednako kad ti to već bode oči i smeta. mislim da je najvažnije da je tebi srce na mjestu jer je to tvoj dom.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Zar se zastori ne prilagođavaju interijeru , a ne fasadi ?

To sam i ja brijala... dok ih nisam prilagodila :kukumeniijao:
    Ali mislim da to ima veze s time npr. gdje su ti prozori. Ako su jedni do drugih, kao kod mene, pa još veliki i puno ih je - onda mislim da ipak ima veze i vanjski faktor.
    Da su npr. rozi s jedne strane, a zeleni s druge - koga briga.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ifi daj uzmi neku neutralnu boju i okači na sve jednako kad ti to već bode oči i smeta. mislim da je najvažnije da je tebi srce na mjestu jer je to tvoj dom.

Budem.
    Jedva čekam da se bacim u maštanje.
    Najradije bih da mogu na HReliću nać neke starinske, čipkane zastore, znam i kakve, jednom sam vidjela, to se više ni ne radi. Ja imam neke od mame, ali ih nema dosta.
    Ako tko prodaje starinske, bijele, suptilne čipkane zastore - tu sam.
    Ali mi treba brat brate ko za vjenčanicu Lady Di... tak da vjerujem da niš od toga.
    Morat ću se pomirit s nečim iz Pamiga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam prekrojila stare zavjese moje pokojne tete za svoje asimetrične prozore (a sad imam novu stolariju i više mi ne pašu, pa ih čeka novo prekrajanje za vikendicu gdje su mali prozorčići, ali za tam imam i heklane - iz istog izvora). Zavjese su od tankog bijelog platna i imaju jedno 20 cm široku borduru od čipke.

Idi na Hrelić. Bila ja jučer, ali nisam namjenski gledala zavjese. Bilo je ručnih radova ajmeeeeeeeeeee ko u priči, ali ugčavnom stolnjaka vrsta raznih. Ja tražila čistu bijelu plahtu za maškare, ali to nisam našla osim frotirnih s gumom. Kak to već ide, kad nešto tražiš, trefi se da baš toga ne bude, pa treba ići 3 nedjelje za redom...

(Offt. primijetila sam da starim - umjesto krpa, s Hrelića dovlačim meleme protiv reume i slično... Djeca su me prestigla u svaštarenju, njima je to raj, a puno krame koja im "baš treba" i koju poslije možeš mirne duše baciti dobili su badava.)

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je najbolje da se na nivou Gradske skupštine odredi... e sad, ne znam jel kvartovski ili možda cijeli grad... pa da svi imamo iste zastore.
    uostalom, neka i sva pročelja budu ista

pogledajte kako je uniformiranost predivna

http://www.wired.com/images_blogs/da...rea_parade.jpg

Kraljice!!

ja skoro uopce nemam zastore u ovom stanu...
    Posljednje uređivanje od smedja : 07.03.2011. at 08:34

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zbog iste situacije ja sam se domislila da stavim bijele zavjese sa sitnim uzorcima u boji. ali smo napravili donje bordure u boji koje se ne vide izvana, a i na gornjem dijelu zavjesa (tamo gdje je kutija za rolete) sam stavila isto u boji/šareno. tako je iznutra veselo, a izvana bijelo jer se uzorak na bijelom dijelu ne vidi s ceste. to je bilo za dječje sobe, pa sam tako ušarenila
    Posljednje uređivanje od Rozi : 11.03.2011. at 19:07

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod mene je trenutno jedini zastor u kuci onaj na tuš kadi. Imam jedan zastor od žutice koji mislim staviti u spavaćoj na prozor jednom kad se MM odluči uzeti bušilicu u ruke i montirati štangu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •