Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: Dezurstva ucenika na ulazu u skole

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dezurstva ucenika na ulazu u skole

edit Mukica: podjelila sam topik, pa ovdje nastavite o dezurstvima

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    ma da ja vas pitam, di su te škole koje imaju dane otvorenih vrata, kuhinje ( :shock:!), radionice šivanja :?
    jel to nešto novo uvedeno svuda unutar zadnjih 9-10 godina? jer prije toliko sam ja završila osnovnu školu i ovo šta pričate mi je totalni SF ... ili sam samo išla u pos*anu školu?
    ja ne znam da li je bilo takvih događanja... jer za mene kao roditelja - škola je svaki dan imala "dan otvorenih vrata". i to mi je bilo nešto predivno.

jedina radionica na kojoj su nas živo "udavili" - bila je neka vezana uz unicef i nenasilje...

prav SF ( sve više se pitam u kakvu ja to školu šaljem klince već evo osmu godinu :shock: i gdje je tome kraj pošto ministarstvo ne reagira)

... od 01.09. ove godine roditeljima su zatvorena vrata ... nemogu uću iuškolu osim ako nisu najavljeni i dočekani od dotičnog profesora
    danas je moj Ivan bio na porti i jedna mama je došla po svoju djevojčicu
    koja je prvi razred i nije joj bilo dobro ... pa je Ivan morao otići po tu djevojčicu čekati da se spremi ( pomoći joj ) i odvesti do izlaza ... mami

i kaj da ja sad mislim :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to prestrasno

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa meni je oke da se skola zakljucava i da postoje dezurstva
    kakav bi to raspasoj bio da ulazii izlazi kak ko hoce

samo mi nije oke da klinci to hendlaju
    jer moze doc kretencina s pistoljem

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marival, djetetu nije mjesto na porti. On je došao u školu zbog obrazovanja i odgoja, a ne zbog sjedenja na porti. Savjetujem ti da na tu odluku reagirate kao roditelji.
    Učenik je obavezan dolaziti na nastavu. Dijete sjedi cijeli dan na porti i ne sluša nastavu.
    Kao što je zabranjeno učenika izbaciti van iz razreda jer mora biti na nastavi, tako i ovo nije u redu.
    A da ne govorim da je to i opasno. Znamo iz crnih kornika upade u školu s pljucama, razbijanje, prijetnje i sl.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dežuranje djece na porti :shock: , svašta

matilda opet si spomenula oružje, a to nekim forumašima smeta

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Marival, djetetu nije mjesto na porti. On je došao u školu zbog obrazovanja i odgoja, a ne zbog sjedenja na porti. Savjetujem ti da na tu odluku reagirate kao roditelji.
    Učenik je obavezan dolaziti na nastavu. Dijete sjedi cijeli dan na porti i ne sluša nastavu.
    Kao što je zabranjeno učenika izbaciti van iz razreda jer mora biti na nastavi, tako i ovo nije u redu.
    A da ne govorim da je to i opasno. Znamo iz crnih kornika upade u školu s pljucama, razbijanje, prijetnje i sl.
    Matilda, MAria, na sto se mozemo pozvati u vezi toga, na koji pravilnik/zakon?
    Naime, u nasoj skoli isto ucenici (4-8 r.) dezuraju na porti, mene to vec sad izbezumljuje, iako je antun tek 2.r.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    matilda opet si spomenula oružje, a to nekim forumašima smeta
    Očito smo svi zaboravili prolivenu prosvjetarsku krv po zbornici i po parkiralištu škole.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj matilda, par neradnika i mučitelja manje .....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

maria za potpis

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas nije "zabranjen" ulaz u školu, već je ograničen. Ako moraš ići, dežurni učenici te pitaju i eventualno zapišu tko i kome ide.

Moje osobno iskustvo je da je meni kao roditelju zabranjen ulaz u skolu (osim na
    Bubice, ja nisam imala nikakvog problema s ulaskom. Samo sam rekla što trebam

A učenici dežuraju po dvoje, svaki dan drugi, u našoj školi je to pravilo od kad sam ja išla u školu Zašto i do kada će se provoditi ta praksa, ne znam

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Maria 71, Rene 2, vaš popis je sasvim ok. Nekako mi se sve to podrazumijeva. Očito je da imate iskustva da se ne podrazumijeva.

Medoribica, na informacije kod profesora smo otišli samo jednom, kad smo pozvani. Nismo htjeli da se takve posjete shvate kao pritisak, da želimo profesore natjerat/nagovorit da daju bolju ocjenu. Kad nam se činilo da ima nesporazuma razgovarali smo s razrednicom. Ne znam je li tako rečeno, ili smo mi tako čuli, ali doživjeli smo tu mogućnost kao izlaz za slučaj da ima problema. Možda je i to usljed manjka komunikacije. Prijedlog: na roditeljskom naglasiti da su roditelji srdačno pozvani.

Tratinčice, razredni blog je super ideja! I kad nam je veliki klinac govorio o raznim zbivanjima u školi, uz značajnu napomenu "ali vi ne morate doći" rado bih na razrednom blogu ili stranicama škole vidjela da li se od nas očekuje da dođemo ili ne.

A zakaj, naš je izašao iz škole u kojoj tvoji počinju. O dežuranju na porti i našim uzaludnim pokušajima da se nešto promijeni već sam pisala.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vlvl prvotno napisa
    A zakaj, naš je izašao iz škole u kojoj tvoji počinju. O dežuranju na porti i našim uzaludnim pokušajima da se nešto promijeni već sam pisala.
    Da, sjecam se
    Evo, sad cemo mi nastaviti tamo gdje ste vi zapoceli, a mozda se i klima u skoli malo promijeni.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jesu li ta dežurstva na porti obavezna ili učenik (ili roditelj) može i odbiti?
    Pitam zato jer se još sjećam svog prvog i jedinog dežuranja na porti u 7. razredu nakon toga, sljedeće godine sam odbila dežurstvo i nikome ništa. I u srednjoj školi isto tako.

A meni je to dežuranje učenika na porti totalni nonsens i nikad nisam uspjela shvatiti čemu to služi. I apsolutno se slažem s Matildom.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i mi smo imali dežurstva na nekoliko mjesta u školi. na porti se zapisivalo svakoga tko je ušao. bar je to bila ideja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti se zapisivalo svakoga tko je ušao. bar je to bila ideja
    Kod nas je lani bila ideja, ove godine će biti obaveza.

Moglo se odbiti, danas ne znam

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    i mi smo imali dežurstva na nekoliko mjesta u školi. na porti se zapisivalo svakoga tko je ušao. bar je to bila ideja
    isto tako. samo da nadodam, mi smo se otimali tko će biti dežurni. u 7 - 8 razredu to nam je bilo strašno kul. i privilegija nas s peticama

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tratinčice, razredni blog je super ideja!

mislim da i u nasoj skoli na porti dezuraju ucenici visih razreda :/

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam znala da je razredni blog tako dobra ideja za vas roditelje :D
    nadam se da tako reagiraju i moji roditelji iako mi to nitko nikada nije rekao :?

kod mene u školici dežuraju tete spremačice, a škola se zaključava u 8 sati i otključava oko 10 sati.

Roditelji prvašića čekaju pred školom jer učiteljice dovode djecu do garderobe, djeca se preobuvaju i izlaze van. Učiteljica i roditelji za to vrijeme porazgovaraju. To je zbog toga kako bi se djeca učila samostalnosti, ali nikako se ne radi o tome da roditelji ne smiju u školu

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim da vas čudi dežurstvo na porti ... pa to je bilo još i dok sam ja išla u školu :? i dežuraju odlični učenici viših razreda
    nisam na to gledala sa lošije strane ( pištolji i huligani ) nego sa dobre ( odgovornost, pristojnost, nagrada ... :/ )

maria71 - pa nemogu vjerovati da bi itko od NAS mogao pomisliti ovo što si napisala :shock: ... da su ozljeđeni, ranjeni, ubijeni, pretučeni ljudi/nastavnici - par neradnika i mučitelja manje :shock:

oprostite na velikim slovima ... ovo me šokiralo

zar tako misliš i o pretučenim, maltretiranim, silovanim učenicima ??? :shock:

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Jesu li ta dežurstva na porti obavezna ili učenik (ili roditelj) može i odbiti?
    Pitam zato jer se još sjećam svog prvog i jedinog dežuranja na porti u 7. razredu nakon toga, sljedeće godine sam odbila dežurstvo i nikome ništa. I u srednjoj školi isto tako.

A meni je to dežuranje učenika na porti totalni nonsens i nikad nisam uspjela shvatiti čemu to služi. I apsolutno se slažem s Matildom.
    U moje doba u osnovnoj školi se moglo odbiti dežuranje na porti, a u srednjoj školi smo imali punoljetnu osobu koja je zvonila za kraj ( ne sjećam se više tko je to bio od osoblja.), a završila školu prije 9 godina.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to ti je bio sarkazam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i daj mi ne podmeći za učenike i ne stavljaj mi svoje interperetacije mojih riječi u usta

nadam se da će se javiti ovdje par forumaša čiju sam djecu učila ili učim

i fakat sam se trebala držati svije prvotne odluke da ignorirram tvoje postove što od sad i činim

ima davor pravo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marival prvotno napisa
    ne kužim da vas čudi dežurstvo na porti ... pa to je bilo još i dok sam ja išla u školu :? i dežuraju odlični učenici viših razreda
    nisam na to gledala sa lošije strane ( pištolji i huligani ) nego sa dobre ( odgovornost, pristojnost, nagrada ... :/ )
    Da, bilo je, ali ja ni uz najbolju volju ne mogu shvatiti u čemu je tu nagrada :?

(ev. izostanak s nastave u svrhu edukacije za budućeg portira )

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    i daj mi ne podmeći za učenike i ne stavljaj mi svoje interperetacije mojih riječi u usta

nadam se da će se javiti ovdje par forumaša čiju sam djecu učila ili učim

i fakat sam se trebala držati svije prvotne odluke da ignorirram tvoje postove što od sad i činim

ima davor pravo
    kada dođemo do istine ... ustvari kada shvatite da sam u nekom stvarima u pravu naravno da se najlakše povući ... ignorirati
    najteže je odgovoriti na pitanje iskreno i sa stavom
    nisam ja ništa interpretirala niti ti "podmećivala"

post ide ovako:

matilda : Očito smo svi zaboravili prolivenu prosvjetarsku krv po zbornici i po parkiralištu škole.
    maria71: ma daj matilda, par neradnika i mučitelja manje .....

marival:pa nemogu vjerovati da bi itko od NAS mogao pomisliti ovo što si napisala ... da su ozljeđeni, ranjeni, ubijeni, pretučeni ljudi/nastavnici - par neradnika i mučitelja manje

i ja sam se u tom tekstu pronašla kao prozvana ( jer sam jedna od onih na ovom topicu koji iznose svoje nezadovoljstvo )

meni se čini da si sve ovo malo previše primila kao osobni napad ?!?!?!
    ( zar se pronalaziš u našim roditeljskim negativnim iskustvima)

nema potrebe da se ovdje javljaju roditelji tvojih učenika ... pa ne pričamo ovdje o tebi ?! :shock:

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da, bilo je, ali ja ni uz najbolju volju ne mogu shvatiti u čemu je tu nagrada :?
    pa to što ne moraš sjedit na dosadnoj nastavi!! :D
    ne znam za vas, ali meni je u osnovnoj pretežno bilo dosadno i monotono. najviše sam volila tehnički jer smo iz njega stalno nešto radili.
    osim dežuranja, nastavu se moglo izbjeći i sudjelovanjem u nekim izvannastavnim aktivnostima, pa sam bila na svakoj. tako sam se i navukla na chat, "pišući za školski list"

enivej, zato me jako veseli sve ovo što nabrajate da se u školi radi

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prije svega nije sramota biti portir ! ( teško sa njegovim IQ-om i prosjekom ) neka bude vrijedan i pošten, a drugo će doći samo

Nagrada je što kao 14 godišnjak dobiješ povjerenje od svoje razrednice, pedagogice i ravnatelja ... ( da ćeš paziti tko ulazi i izlazi iz škole, što ćeš ljubazno otvoriti vrata profesorima i zaželjeti im dobro jutro, što ćeš bolesnu prvašicu odvesti do izlaza gdje ju čeka mama ... itd) - par postova više
    Nagrada je što kao odličan učenik možeš ponekad i izostati sa nastave, a da ti to uopće ne nedostaje jer super turbo pratiš i stižeš sve

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo dežurali iz svih viših razreda ( 7 i 8 ) i dežurali su svi.
    Išlo se po abecedi, a ne po uspjehu u školi.
    I kao i koryanshea, obožavala sam biti dežurna i biti u školi a ne biti na nastavi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo s portom bi stvarno trebalo prebacit u drugi topik ali ne mogu a da ne dodam: dežuraju učenici od 5. do 8. razreda, svi s reda, u našem slučaju u prizemlju škole u izdvojenom prostoru gdje su potpuno sami, nemaju telefon, nemaju zvono za uzbunu, škola nema novca za zaštitara, a "dežurni profesori i čistačice ne mogu cijelo vrijeme boravit na porti" jer imaju i drugog posla.
    To im nije bila nagrada nego obaveza. Nikad mi nisu u školi znali objasnit zašto je to dobro osim jer dijete dobiva još jednu obavezu više pa se uči izvršavat obaveze, a na ulazu u školu mora netko bit.
    I je zgodno izostat s nastave, ali nije zgodno kad netko ima obavezu bit izvan razreda, a nitko od onih u razredu nema obavezu reći što je bilo na nastavi, pa se ne napravi domaća zadaća ili se ne sazna za najavljenu kontrolnu - i onda se smjenjuju argumenti: Oni mi nisu rekli s Trebao si se bolje raspitati.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajte, molim Vas...Svi koji smo ovdje neko vrijeme znamo tko je i što radi Maria pa njen post nismo ni mogli drukčije shvatiti nego kao sarkazam, možda autoironiju...Maria 8)

Nadalje, ja sam (pred nekih sto godina) dežurala na porti.Odn,svi učenici od 5-8 razreda. Dužnosti: otključavati i zaključavati vrata, voditi kjigu porte (ulasci,izlasci),zvoniti za kraj/početak sata i po potrebi nositi knjigu obavijesti po razredima. Na porti nas je bilo po dvoje, jedan stariji i jedan mlađi.Bili smo solo, nije bilo dežurnih nastvanika...To je onda bilo ok ali danas kad ima svega i svačega, mišljenja sam-NE,HVALA!

I iskreno, iz ovih cipela, uopće ne shvaćam point tog učeničkog dežuranja...

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I je zgodno izostat s nastave, ali nije zgodno kad netko ima obavezu bit izvan razreda, a nitko od onih u razredu nema obavezu reći što je bilo na nastavi, pa se ne napravi domaća zadaća ili se ne sazna za najavljenu kontrolnu - i onda se smjenjuju argumenti: Oni mi nisu rekli s Trebao si se bolje raspitati.
    tko želi znati - pitati će što je za zadaću ?! ... a uvjerena sam da će netko od 25 ostalih reći za test ili zadaću ... mislim da to sve ovisi od djeteta do djeteta
    tužno je ako netko dežura na porti i to mu služi za izbjegavanje obaveza ( zato kod nas to rade samo odlikaši i ako taj dan pišu test - zamjene ih kolege taj sat iz nekog drugog razreda)
    ivan je još na porti prepisao ono što su radili u školi

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Glede dežuranja na ulazu u školu....

moje je mišljenje: ako ne želite da vam dijete provodi vrijeme (kažnjeno ili nagrađeno) na ulazu u školu, zamolite razrednicu neka iz popisa dežurnih učenika izdvoji vaše dijete i ok, problem riješen... :D

meni se nešto drugo čini: roditelji bi htjeli neka dijete ne dežura, a djeci je to fora i oni bi rado... pa sada roditelji očekuju unificirano rješenje kako ne bi morali sami izlaziti na kraj s argumentima svoga djeteta....

sory, u ovom trenutku ovakvo mi je mišljenje....

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da su dežurstva učenika propisana kućnim redom škole, a njega donosi škola.

Svejedno, nagrada ili izbjegavanje nastave, nije u redu jer dijete nije mjerodavno koga može pustiti u školu, a koga ne.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

prije svega nije sramota biti portir ! ( teško sa njegovim IQ-om i prosjekom ) neka bude vrijedan i pošten, a drugo će doći samo

Nagrada je što kao 14 godišnjak dobiješ povjerenje od svoje razrednice, pedagogice i ravnatelja ... ( da ćeš paziti tko ulazi i izlazi iz škole, što ćeš ljubazno otvoriti vrata profesorima i zaželjeti im dobro jutro, što ćeš bolesnu prvašicu odvesti do izlaza gdje ju čeka mama ... itd) - par postova više
    Nagrada je što kao odličan učenik možeš ponekad i izostati sa nastave, a da ti to uopće ne nedostaje jer super turbo pratiš i stižeš sve
    Nisam ni rekla da je sramota biti portir

A što se tiče shvaćanja dežurstva kao nagrade... opet vrijedi ona, sto ljudi, sto ćudi (ili: sto ljudi i još više ćudi ). Meni nastava nije bila dosadna, a dežurstvo na porti jest (da ne govorim o zadirkivanjima i sličnim "kolegijalnim" pakostima). Ali dobro - kasnije se moglo odbiti i to sam i učinila.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

tko želi znati - pitati će što je za zadaću ?! ... a uvjerena sam da će netko od 25 ostalih reći za test ili zadaću ...
    Neće pitati svih 25, nego jednog ili dvojicu i ako oni taj čes misle na nešto drugo i zaborave reći za kontrolni...
    Rijetko se događa, ali SE događa i nije pravedno.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete može pitati i svoju razrednicu da li je kakav test najavljen ( to mora pisati u planu i programu dnevnika )
    testovi se ne najavljuju od danas do sutra .... vidi narodne novine ima zakonski rok

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dijete može pitati i svoju razrednicu da li je kakav test najavljen
    Odlično!
    Znači obaveza razrednika je da na satu razredne zajednice (svakako prije početka dažurstava) objasni učenicima da nakon dežurstva za inf. o kontrolnima potraže razrednicu (razrednika).

Je l' u nekom dokumentu piše ta obaveza?

Kako riješiti ono sa zadaćama?

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
    dijete može pitati i svoju razrednicu da li je kakav test najavljen
    Odlično!
    Znači obaveza razrednika je da na satu razredne zajednice (svakako prije početka dažurstava) objasni učenicima da nakon dežurstva za inf. o kontrolnima potraže razrednicu (razrednika).

Je l' u nekom dokumentu piše ta obaveza?

Kako riješiti ono sa zadaćama?
    :shock: :shock: :shock:

pa dijete treba pitati, boriti se i brinuti za sebe :shock: to mu je obaveza !

kakav dokument .... kakva obaveza .... da pita rasku je krajnje što treba učiniti ... pa zar nema kolege u razredu, najboljeg prijatelja :shock:

pa prirodno je da će moj sin razgovarati sa svojim frendovima u razredu ... isto tako je prirodno da će mu oni dati info što se radilo u školi...

ne kužim ... :shock: :shock: :shock:
    koje sa zadaćama ???

lijepo dođeš doma - nazoveš frenda i pitaš kaj ste danas radili i kaj je za zadku ? sekunda posla

a što kada je dijete bolesno mjesec dana - ispiše se iz škole ?!?!?!

fakat te ne kužim :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa da, klinac pita drugog koji je zaboravio, ali taj se drugi sutradan sjeti, jer je bio na nastavi pa se može sjetit, a dežurni se ne može sjetiti jer nije bio.
    Drugo su bolesti. Uobičajeno je da profesori puste koji dan laganijeg tempa klincu koji se tek vratio, a dok bolest traje znaju i pitati tko informira bolesnog. Tu jedna neprenesena informacija nema takve posljedice.
    U vezi s zadaćama i učenjem - mi nismo nikad našem klincu opravdavali neučenje na račun boravka na porti. I on je također prepisao većinu još na porti. Ali informacija o dz i kontrolnoj ne piše u tuđoj teki, ostala je visit u zraku tamo gdje ju je profesor rekao. DZ više manje, ali ne mislite valjda da dijete namjerno ne bi učilo za najavljenu kontrolnu? :? S obzirom na to da isprika "nisam znao" ne oslobađa od pisanja. Znači kinac bi si svjesno priuštio dobivanje loše ocjene uz dvojbenu ispriku. U to me nećete uvjerit.
    Nama su čak savjetovali "neka pita curice" jer se od njih očekuje da su savjesnije i bolje zapamtile. Ja ipak smatram ako dijete pita jednog ili dva učenika da ne mora ići i do petnaestog i šesnaestog. Ako ne sazna što je trebao on je kriv jer nije savjesno pitao 15 ljudi, a prvih 14 nisu krivi jer nisu savjesno prenijeli informaciju. To je ono što me ljuti. Ako ima dežurni izvan razreda, mora biti i dežurni unutar razreda, zadužen za zapisivanje i prenošenje informacija - ili to treba učiniti profesor.

A to da bi djeca htjela biti na porti a roditelji su protiv - ni to me ne brine. Ne bih se obazirala na sinovo htijenje da dežura ako bih mislila da mogu nešto postić time da ga maknem iz dežurstva. Dva su razloga zašto mi (i neki drugi koje poznajem) nismo inzistirali na tome da naše dijete ne bude na porti:
    1. ne želim bez prijeke potrebe inzistirati da naše dijete bude iznimka, i
    2. stvarno mislimo da je to besmislen i potencijalno opasan običaj kojeg treba ukinuti ili prilagoditi, i to ukidanje ili prilagodba trebaju obuhvatiti sve.
    Uostalom, našem je klincu i suučenicima bilo već dosta te porte što su i govorili.

Dijete doista nije mjerodavno koga smije pustiti u školu. Niti može fizički spriječiti onog kog ne smije - a vidjela sam svojim očima baš takve da prolaze pokraj malaca iz 5. razreda. I da ih stariji učenici zadirkuju. I da dežurna profesorica viče na njih što nisu nekog zaustavili... Prenjela sve to razrednici, mm na vijeću roditelja, ali djeca su i dalje išla na portu, i dreždala dolje sama.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kakav dokument .... kakva obaveza ....
    Postoji li dokument u kojem piše da je obveza razrednika da na satu razredne zajednice (svakako prije početka dažurstava) objasni učenicima da nakon dežurstva za inf. o kontrolnima potraže razrednicu (razrednika)?

...koje sa zadaćama ???

lijepo dođeš doma - nazoveš frenda i pitaš kaj ste danas radili i kaj je za zadku ? sekunda posla...
    A frend je baš usred akcije call of duty i smetne s uma zadaću iz hrvatskog.

...a što kada je dijete bolesno mjesec dana...
    1) Bolovanja trenuno nisu tema.
    2) Profesori većinom prihvate ispriku zbog bolesti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

marival, koliko god se ne slagale oko sporta , ovdje mislim da si u pravu. i da se radi od muhe slona.
    ako dijete inače nema problema u školi, neće ih sigurno imati zbog jednog dana dežurstva u polugodištu. a ako ne želi dežurati, kaže razrednici - i stvar rješena.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Ajte, molim Vas...Svi koji smo ovdje neko vrijeme znamo tko je i što radi Maria pa njen post nismo ni mogli drukčije shvatiti nego kao sarkazam, možda autoironiju...Maria 8)

Nadalje, ja sam (pred nekih sto godina) dežurala na porti.Odn,svi učenici od 5-8 razreda. Dužnosti: otključavati i zaključavati vrata, voditi kjigu porte (ulasci,izlasci),zvoniti za kraj/početak sata i po potrebi nositi knjigu obavijesti po razredima. Na porti nas je bilo po dvoje, jedan stariji i jedan mlađi.Bili smo solo, nije bilo dežurnih nastvanika...To je onda bilo ok ali danas kad ima svega i svačega, mišljenja sam-NE,HVALA!

I iskreno, iz ovih cipela, uopće ne shvaćam point tog učeničkog dežuranja...
    Evo, mogu se ovdje nekako potpisati!
    A ovo za pogrešnu interpretaciju marijinog komentara stvarno nemam riječi!

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji li dokument u kojem piše da je obveza razrednika da na satu razredne zajednice (svakako prije početka dažurstava) objasni učenicima da nakon dežurstva za inf. o kontrolnima potraže razrednicu (razrednika)?
    razrednik je osoba koje mora djetetu uvijek dati informaciju koju dijete od njega traži
    obaveza je djeteta da nadoknadi ono što treba nakon izbivanja sa nastave
    ...koje sa zadaćama ???

lijepo dođeš doma - nazoveš frenda i pitaš kaj ste danas radili i kaj je za zadku ? sekunda posla...
    A frend je baš usred akcije call of duty i smetne s uma zadaću iz hrvatskog. i ok... ti si pitao peru perića i on ti nije dao info pa ćeš tako i opravdati se ako nemaš zadaću taj dan ... ili češ pitati onoga koji ne visi na call od duty nego ideš sa njim putem od škole do kuće
    ...a što kada je dijete bolesno mjesec dana...
    1) Bolovanja trenuno nisu tema. ( bolovanje može biti i jednodnevno )
    2) Profesori većinom prihvate ispriku zbog bolesti.
    i fakat me xxx sa glupostima,a vidim da imaš klince približne starosti kao i moji pa me još više :shock:

ako je nekome stalo pobrinuti će se za sebe .... nema nikakvog opravdanja za lijenost !!!

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne.
    Kontrolne najavljuje predmetni nastavnik i razrednik nema obavezu obavještavati učenike kad imaju kontrolni iz nekog predmeta. Ali, sigurno ima razrednika koji znaju kad im razred piše koji test i razgovara o tome s učenicima na SRO. Zapravo moram to znati i zbog roditelja koji dolaze na info.

...koje sa zadaćama ???

A frend je baš usred akcije call of duty i smetne s uma zadaću iz hrvatskog.[/quote]

To im je najčešća isprika. Frend mu nije rekao svu zadaću. A frend s druge strane galami Kako nisam. Sve sam ti rekao.

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa

razbila mi se kristalna kugla ... pa sam interpretirala od riječi do riječi kako je pisalo

... a i objasnila sve nakod toga ... pa molim čitajte ako Vas interesira

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kak se vodi ova rasprava...

mene u ovoj prici manje brinu zadace, a puno vise ovo
    da je to besmislen i potencijalno opasan običaj kojeg treba ukinuti ili prilagoditi, i to ukidanje ili prilagodba trebaju obuhvatiti sve.
    Dijete doista nije mjerodavno koga smije pustiti u školu. Niti može fizički spriječiti onog kog ne smije - a vidjela sam svojim očima baš takve da prolaze pokraj malaca iz 5. razreda. I da ih stariji učenici zadirkuju. I da dežurna profesorica viče na njih što nisu nekog zaustavili... Prenjela sve to razrednici, mm na vijeću roditelja, ali djeca su i dalje išla na portu, i dreždala dolje sama.

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Ria prvotno napisa

razbila mi se kristalna kugla ... pa sam interpretirala od riječi do riječi kako je pisalo

... a i objasnila sve nakod toga ... pa molim čitajte ako Vas interesira
    Pa da, nezgodno je kad ti treba kristalna kugla za forumiranje...meni bi to bilo jako nezgodno, priznajem...pogotovo kad bi mi se razbila.

Čitala sam i nakon toga, i iskreno, jesam plava, ali nisam baš našla puno objašnjenja.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    To im je najčešća isprika. Frend mu nije rekao svu zadaću. A frend s druge strane galami Kako nisam. Sve sam ti rekao.
    Na roditeljskom sastanku razreda moje kćeri razrednik je rekao da učenici krivo prenose informacije što su učili u školi i što je za zadaću.

Slažem se da to nije najveći problem u našem školstvu i da ne moramo sada pisati pravilnik o tome tko, koga o čemu mora obavijestiti.

I na nepravdu i na nesavršenost sustava se moraju naučiti.

Razred je inače bio najbolji na školi po znanju.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Slažem se da to nije najveći problem u našem školstvu i da ne moramo sada pisati pravilnik o tome tko, koga o čemu mora obavijestiti.
    Slažem se.
    Ali ostajem pri tome da je nedopustivo dežurstvo učenika na ulazu u zgradu po formuli:
    netko mora bit na ulazu
    + čistačice i nastavnici imaju pametnijeg posla
    + zaštitara treba platit
    + škola nema novca
    + a učenici su ionako tu
    = učenici sjede na porti izvan vidokruga i dosega odraslih.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam voljela biti dezurna (sjecam se samo srednje, za OS nemam pojma). Smatram da je to sasvim u redu za ucenike, obzirom koliko ih ima u skoli ne gube vise od dan-dva od nastave, a dobiju odgovornost, slobodno vrijeme (mogu i uciti ako bas zele, ili citati lektiru na porti) i mogucnost upoznavanja s ekipom izvan svog razreda.

Sto se tice opasnosti, salju se djeca i u ducan-gdje takodjer mogu naletjeti na budale. Nije puno sigurnije ni u tramvaju, na ulici, u kinu itd. Nije bas da sve budale na svijetu hitaju u najblizu skolu napadati dezurne ucenike. Zadaca dezurnih niti nije zaustaviti nekoga nego zapisati podatke, upozoriti i traziti pomoc odraslih (nastavnika, cistacica, domara) ako se dogadja nesto van reda s cim ne mogu na kraj.

Smatram da bi to trebala biti nagrada, a ne nuzno obveza svih. Ima djece (i odraslih) kojoj ne mozes ostaviti da cuvaju ni ovcu nacrtanu na zidu i oni bi morali znati zasto ih dezurstvo zaobilazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •