Koristite li ih? Koji mirisi su vaši favoriti?
Koristite li ih? Koji mirisi su vaši favoriti?
Koristim zimi.
Volem jasmin i jorgovan iz Aromatice
prosle zime sam bila u fazonu mandarine
bas jucer bacila u smece punu kutiju aromatičnih ulja skup s lampicom..po onom od feng shuia:kaj ne koristis pola godine( u mom slucaju oko 3 godine) niti ne trebas
Jednostavno prelijena bila ustanovljavat jel to stetno za malo dijete ili nije, pa pali ne pali, pa jel se voda isparila il nije..Fino smrdimo po domacinstvu, kom se ne svidja nek nas ne mirisi
![]()
Uuuuu, obožavam.
Čak sam si prošle godine kupila veliku u koju stane valjda više od dcl vode i mirna sam sa doljevanjem.
Taman ima dok izgori svijećica.
A mirisi - već me 2 godine drži lavanda.
Super mi je i naranča.
U stvari nisam niti previše eksperimentirala.
Našla sam to kaj mi je ok i toga se držim![]()
a ima netko onu strujnu lampicu ili difuzer? ja se dvoumim oko kupovine
pod strujnu mislim na aroma lampicu koja umjesto svijećice ima grijač, ima za kupiti u Bio bio
koristim zimi
divlja višnja
citrusi
bor
lavanda
eukaliptus
ružmarin
geranij
i ja bi tu električnu lampicu, kupit ću je pred zimu, koristim uglavnom melisu i lavandu, citruse i ružmarin.
a difuzer? to mi se čini najspretnije, samo košta...
Uglavnom u hladnija doba.
Omiljena mi je mandarina (za dobro raspoloženje),
lemon grass (divno!),
eukaliptus, ružmarin i čajevac su mi must have i zbog ovlaživača zraka
ylang ylang (za dobar sex)
na jednom predavanju o aromaterapiji sam čula da je u stvari najlošije koristiti aroma lampe na svijeću jer se neka ulja na višim temperaturama lako promjene ili brzo ishlape (maglovito mi je vrlo to sjećanjemaxi prvotno napisa
)
pa se treba kemijati s bazičnima uljima i nekoliko kapi ovog ili onog e. ulja
također je bilo rečeno da je najefikasnije napraviti mješavinu ulja i vode i nekom finom špricalicom koja radi maglicu proći po stanu s vremena na vrijeme
nadam se da će se neko javiti tko zna više
on topic, mi ne koristimo ništa, tako nam je najsigurnije zbog astme
jel pomaze?Matilda prvotno napisa
![]()
koristim lavandu, mandarinu, cimet i kupinu
Meni pomoć ne treba. Ja to zbog mirisa.s_a_n_d_r_a prvotno napisa
![]()
Ja bih za ovlaživač zraka (dobila sam onaj od rainbowa) uzela, između ostalog, eukaliptus. Zna li tko čiji je najbolji? Čitala sam nekad davno tu na forumu da neki baš i nisu preporučljivi. S obzirom da imam bebicu htjela bih neki sigurni eukaliptus.
cimet,vanilija, kokos..![]()
U pravilu koristimo aroma lampu zimi i to od Aromatice ima nekakva blagdanske mirodije il kak već, naravno uključuje cimet i baš stvara atmosferu.
Inače, koristimo i naranču, lavandu
Po ljetu ne koristim jer su stalno otvoreni prozori, ali inače svakodnevno po hladnom vremenu.
Lavnda, ružmarin, eukaliptus, naranča, čajevac, cimet...
roby
eterična ulja Primavera, Oshaidi, Pranarom
volim mandarinu, cvijet naranče, jabuku...
a oko božića obavezno koristim jabuku s cimetom...
maxi, gdje se kupi difuzor/difuzer?
prije su ga imali na Smibu, sad više ne pa nemam pojma gdje da tražim
lampicu na struju imaju u Bio bio
620 kuna?!
neka meni mojih lampica![]()
Curke koje se bore tezinom ni slucajno koristiti mirisno ulje od citrus voca jer pobudjuje apetit![]()
:shock: 620 kuna, pljačkaaaaa!!!
A lijepo izgleda. priznajem![]()
:shock: 620 kn. Mislim da je bolje kupiti onu bočnu špricu pa povremeno pošpricati cijeli stan a ne samo 30 kvadrata. Ja inače obožavam mirise ali ne koristim previše ulja odkad sam otkrila vosak koji kad se rastopi pušata prekrasan miris a kad se ohladi sam se stvrdne i samo ga izvadiš i staviš novi. od ulja sam odustala nakon što sam zeznula par lampi jer sam zaboravila na vodu :/ .
Alternativa je svakako bočica sa sprej raspršivačem.
A dilema lampica ili difuzer - evo što kažu pametniji do mene: ili-ili
Meni je moja lampica napravila takav svinjac u sobi da je više blizu ne želim. Ne znam što se dogodilo ( a valjda neka mini eksplozija koju samo spoj ulje -voda - zagrijavanje može izazvati), u sobi sam našla cijeli zid pošprican tekućim sadržajem iz lampice. A baš je bilo friško ofarbano. :/620 kuna?!
neka meni mojih lampica
Sad proučavam ovaj difuzer, ima neko?
ks, gdje kupiti praznu bocicu sa rasprsivacem?
mmm... moje omiljeno ulje je ono od metvice, ali volim i mandarinu, cimet tu i tamo, eukaliptus kad' smo prehlađeni (lakše se diše). otkako špricam platnene pelene čajevac i lavandu zaobilazim u velikom luku... a, baš sam ih voljela.
mislim da sam neki dan vidjela u Sephori u AM-u!!ivarica prvotno napisa
Tamo gdje i difuzer (gore je netko stavio link).ivarica prvotno napisa
jel ovo difuzer?
čini mi se da je sličan onom s gornjeg linka ali je duplo jeftiniji
Najdraža mi je naranča, ali tu i tamo stavim i vaniliju.
Moram još nabaviti i jasmin jer mi je predivan.
Vanilija nije eterično ulje. Postoji ekstrakt, i eventualno macerat. Najčešće su mirisi vanilije za lampice upravo to - sintetski mirisi.
Jasmin apsolut - pravi - 1 ml cca 100 kn. Baš me zanima tko to stavlja u lampice![]()
Imam dojam da je ljudima svejedno što stavljaju u lampice, kao, nećemo stavljati na kožu pa nema štete. E pa ima štete jer to udišete.
ks naranca-oshadhi
eukaliptus--pranarom
Jel valja?
Koristimo, uglavnom zimi.
Lavandu smo koristili joc otkada su djecaci bili bebe.
Od ostalog volimo ruzmarin i narancu (mandarinu kad nadjem).
Kad su prehladjeni, koristim japansku metvicu (iliti sinusan).
Ne da mi se uvijek paliti lampicu pa sam se domislila jadu - imamo isparivace na radijatorima i samo kapnem kap ulja unutra! Lampicu palim na kratko kad imam vremena nadzirati plamen i vodu ili ako se djeca zele zabavljati...
ako se naruci nesto s linka koji je gore netko stavio, jel ima sanse to platiti kod preuzimanja i ima li sanse da mi stigne do petka, ovog?
I ja ovakoimamo isparivace na radijatorima i samo kapnem kap ulja unutra!
Nema smisla zazirati od svijeća jer plamen ionizira zrak. Iz plamena frcaju podjednako i pozitivni i negativni ioni pa je učinak plamena uravnotežujući. Zrak u kojem gori svijeća ima veću vodljivost, a to umanjuje iskrenje. Postoji i eksperiment iz fizike gdje se nabijeni elektroskop ubrzano isprazni ako je u prostoriji plamen.
Posljedica naelektriziranosti je koncentriranje prašine u neposrednoj blizini ljudi (i djece) i onda se takav koncentrat udiše. Plamen se pobrine da do toga ne dolazi.
Ionizatori zraka ispucavaju najčešće samo negativne ione, a posljedica je da se sva prašina zalijepi za pokućstvo i zavjese. Takav okoliš je OK kada se u njega uđe nakon što je ionizator pročistio zrak, ali je u suprotnom još gore.
U Muleru (CC1) imaju zamjenske tanjure za aroma lampe![]()
Nekak si i ja mislim da bi od tih ionizatora moglo biti više štete nego koristi. Imali smo ga svojevremeno na poslu i to čudo je zaista samo skupljalo prašinu. (Završilo u buksi tj. sobi za odlaganje nepotrebnih stvari.)
Jooooj, možda ideja za novi topic - štetna zračenja u domaćinstvu. Ali ne bih sada o tome ovdje...
Valja.roby prvotno napisa
Dakle, kod nas su kvalitetna slijedeće marke eteričnih ulja:
bezuvjetno:
Pranarom
Oshadhi
uvjetno:
Primavera life - jesu čista eterična, ali nisu kemotipizirana
nađe se dobrih eteričnih ulja od malih destilera, od kojih i gore spomenute kuće kupuju
ostalo je smeće
Uskoro na tržište dolazi the best of the best, Florihana, dakle stepenicu iznad Pranaroma i Oshadhia - zbog načina destilacije (valda jedini na svijetu destiliraju tako kako destiliraju). Al o tom po tom![]()
kobila-suzy
gdje se mogu nabaviti ta ulja?
Znaći sve ovo kaj imam doma je shit ili?
Kupila sam neki dan čajevac u ljekarni za 65 kn/10 ml od Aromare?
Kaj ni taj ne valja?
Pitam se onda kaj je onaj iz DM-a 30ml/19 kn :?
Čajevac se, moram priznati, rijetko patvori, ali za sud o tome je li čist ili patvoren, trebao bi mi nalaz plinske kromatografijekahna prvotno napisa
.
Uostalom, 10 ml čajevca respektabilnijih proizvođača od Aromare (gore navedenih) je cca 50-55 kn.
A nabaviti se mogu na istom linku gdje i difuzeri.
malo dizem
a sta je s ovim uljima u dm-u od privatnog proizvodaca (ne mogu se sjetiti kako se zove). jel toj fejk (mislim sintetsko) ili stvarno vrijedi?