-
Menstruacija i dojenje
Hajde dajte jedan savjet. Jučer sam dobila menstruaciju. Inače, mala ima 5 i pol mjeseci. Uz male poteškoće i u najnovije vrijeme neke čudne grčeve, nastavljamo dojiti. Zadnjih dana je nešto počela stalno plakati pa sam nakon inzistiranja okoline više izgubila živce i dala jednu bočicu adaptiranog. Stvrdnula se stolica nakon dva dana i ja to izbacila. Nisam ni trebala davati, ali nadam se da ćemo to brzo zaboraviti. Nego što me sad muči: sad mi okolo tvrde (isti ti koji su savjetovali adaptirano) da menstruacija može utjecati na okus i količinu mlijeka. Da mala stvarno ne plače zbog toga? I što se može učiniti? thx
-
Osoblje foruma
zbog promjene hormonalnog statusa, stvarno može doći do promjene u količini i okusu mlijeka.
to nakratko može utjecati na bebinu želju/volju, ali bi se u nekoliko dana sve trebalo izbalansirati...
samo nastavite...
-
A dal nas to sad čeka svaki mjesec kad treba doć menstruacija? M. stvarno danas ima jake grčeve, cijelo jutro plače...
-
Osoblje foruma
dijete raste, i njegov probavni sustav se mijenja, postaje manje osjetljiv.
osim toga, neće hormoni više baš tako "skakati".
a i grčevi ne moraju biti povezani s time...
ovo je, moram priznati, prvi put da čujem kako dijete ima grčeve istovremeno sa promjenom kod mame...
-
Pa ne znam ni ja dal je to slučajno, ali činjenica je, da su zadnja tri tjedna počeli problemi i kulminirali jučer i danas. Doduše, malo joj curi i nosić pa može bit da se to sve slučajno poklopilo. Samo znam da sam i sa starijim sinom točno u isto vrijeme imala problema. S 5 i pol mjeseci on počeo divljati, ja dobila mengu, k tome sam još dobila upalu uha i pila antibiotik, mlijeko se vjerovatno promijenilo od lijeka i on počeo skroz odbijati i nekako je sve to dovelo tome da sam prestala dojiti. Ne želim da mi se to još jednom dogodi pa sam se zato uključila u forum i surfam ko blesava da nađem kakav savjet....
-
pa ja na tvom mjestu ne bih odustala, jer sam ja s oboje dobila menstruaciju nakon bogu hvala 42 dana i njega dojila do 15 mjeseci a nju do 16 mjeseci.što apri kaže promjena hormonalnog statusa može doći do promjene okusa mlijeka, i ja sam to primjetila kod svoje curice, da bi drukčije reagirala u danima menstruacije, ali možda može biti da si se ti unervozila (kao ja kad trebam dobiti menstruaciju) pa da si to prenijela i na nju..
-
a grčevi su počeli prije nego što si dala bočicu adaptiranog?
jer ako nisu, moguće je i da je to reakcija na kravlje mlijeko.
Moguće je i da se poklopilo par stvari pa otuda takva reakcija.
U svakom slučaju vezano uz prvu menstruaciju kod svake bebe i mame može biti različita reakcija. Ja sam npr po svom djetetu znala kad ću dobiti jer bi već dan prije počeo intenzivnije sisati i prvih nekoliko ciklusa doslovno prva dva-tri dana visiti na sisi. Druge moje prijateljice dojilice nebi niti primjetile razlike u ponašanju bebe.. nema pravila. Ali ti mogu reći da sse nakon nekoliko ciklusa takva reakcija ublaži i ne bude više toliko intenzivna.
Pokušaj se tih nekoliko dana osloboditi ostalih obaveza i dopusti svom tjelu i bebici da se prilagode novonastanoj situaciji
-
Baš ta intenzivnija potražnja i grčevi su doveli do toga da sam ubacila tu bočicu adaptiranog jer sam mislila da je gladna. Ali hvala Bogu, kao što rekoh, to smo ubrzo nakon dva dana odmah izbacili jer sam vidjela da nije niš bolje od toga. Naprotiv. Ma nekako sam se i ja osjećala čudno, čak sam mislila da sam opet trudna :shock: Vjerovatno sve to od hormona, pa je i ona osjetila. Znači ipak može bit od toga. Vidjet ću za par dana hoćemo bit pametnije. Trebalo bi valjda popustit...
-
-
Osoblje foruma
jedno pitanje, podižem temu da ne otvaram novu.
Mengu sam dobila s djetetovih 14mj i imam (osjetim) ovulaciju svaki mjesec, koju slijedi regularna menstruacija.
Međutim, ovaj mjesec mi je dijete bilo bolesno početkom ciklusa, u vrijeme ovulacije (koju ovaj put nisam osjetila) i sada opet /u vrijeme menstuacije koja neće pa neće pošteno krenuti. I sva tri puta se ponaša kao novorođenče, ekološki dojeno (samo sisa po čitave dane i noći, slabo i ništa ne jede)
jeli moguće da hormoni tako naglo ponovno krenu naopačke, da poremete menstruaciju? Ili je to slučajnost, jednom kad se stabiliziraju-su se stabilizirali?
Baš me to zanima.
trudna nisam sigurno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma