Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: važno-molim savjet

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno važno-molim savjet

imam par nespecifičnih pitanja, nadam se da ćete mi moći pomoći.

Sa 19 godina rodila sam dijete u vanbračnoj zajednici, otac je priznao dijete i upisan je u rodni list.
    Tužbu za alimentaciju sam podnijela da bih mogla dobiti pomoć za uzdržavanje jer sam tada bila redovan student, ali nikad nismo bili ni na jednom ročištu i iskreno, što se mene tiče ni ne moramo.
    vezu s ocem djetea prekinula sam 3 mjeseca nakon poroda, a zadnji put smo se vidjeli prije 5 godina.

Prije tri godine ja sam se udala za divnog čovjeka koji je mom sinu i više od tate.
    I sad slijede pitanja:

1.Nedavno smo kupili stan i htjeli bismo i dijete prijaviti na novu adresu, pa me zanima znate li može li se to bez kontaktiranja biološkog oca, obzirom da nemam pojma kako da dođem do njega?

2. može li moj suprug prijaviti dijete na svoju poreznu karticu kao uzdržavanog člana obitelji?

3. da li je potreban biološki otac ili njegova suglasnost da bi izvadila putovnicu djetetu?

bila bih vam zahvalna ako znate i koji su mi dokumenti potrebni za sve ove radnje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: važno-molim savjet

1.Nedavno smo kupili stan i htjeli bismo i dijete prijaviti na novu adresu, pa me zanima znate li može li se to bez kontaktiranja biološkog oca, obzirom da nemam pojma kako da dođem do njega?

Iskreno ne znam točno. Ali mislim da ako si ti djetetova majka (imaš rodni list djeteta gdje bi trebali biti unešeni svi podaci o promjeni tvojeg prezimena - ako nisu, promijeni ih i izvadi novi rodni list), te tvoj suprug tebe kao svoju suprugu prijavljuje na svoju adresu, može prijaviti i tvoje dijete.

2. može li moj suprug prijaviti dijete na svoju poreznu karticu kao uzdržavanog člana obitelji?

U smislu odredbi Zakona te Pravilnika o zakonu o porezu na dohodak (uzdržavanim) djetetom se smatra dijete koje roditelji, poočimi, pomajke uzdržavaju, kao i usvojeno dijete i dijete povjereno na skrb ako živi zajedno sa skrbnikom.

Eh sad, stvarno ne znam da li će tvoj suprug dobiti status poočima samim tim što živite zajedno u istom domaćinstvu, ili se treba provesti sudski. :/

3. da li je potreban biološki otac ili njegova suglasnost da bi izvadila putovnicu djetetu?

Dugo sam mislila da treba, ali NE TREBA. Jedan roditelj je dovoljan i za predavanje zahtjeva i za podizanje putovnice.

Što se tiče dokumenata za izdavanje putnih isprava, sve ti je objašnjeno OVDJE.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mamma san, puno hvala, starno si mi pomogla

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja želim samo jedan primjer navest što se tiče putovnice potrbna su oba roditelja jedan predat drugi podić.Ako je u pitanju vanbračna zajednica mora otac dat punomoć majci da može obavljat papirologiju.Tako je bilo prošle godine,e kako se zakon mijenja najbolje nazovi Petrinjsku i pitaj bolje nego da se misliš bar ja tako svoje nedoumice rješavam.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ok, budem hvala, ali ako treba otac, onda niš od tog...

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj andjeli prvotno napisa
    Ja želim samo jedan primjer navest što se tiče putovnice potrbna su oba roditelja jedan predat drugi podić.Ako je u pitanju vanbračna zajednica mora otac dat punomoć majci da može obavljat papirologiju.Tako je bilo prošle godine,e kako se zakon mijenja najbolje nazovi Petrinjsku i pitaj bolje nego da se misliš bar ja tako svoje nedoumice rješavam.
    ja sam u 12 mj. prošle godine predala zahtjev za putovnicu za kćer i za par dana došla po nju, a da me nitko nije ni pitao za oca

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bome si imala sreću,moja svekrva nikad nije mogla napravit bez svekra sa kojim nije živjela.Ja nisam mogla bez muža, i sad mi nije jasno koga oni prave blesavim.A jeste imali kakvu vezu jer ja sad ovih dana idem za stariju kćer pravit pa ću baš da vidim mora li i MM doć.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bome si imala sreću,moja svekrva nikad nije mogla napravit bez svekra sa kojim nije živjela.Ja nisam mogla bez muža, i sad mi nije jasno koga oni prave blesavim.A jeste imali kakvu vezu jer ja sad ovih dana idem za stariju kćer pravit pa ću baš da vidim mora li i MM doć.
    nikakvu vezu, i to sam još radila žurno.
    inače bi radila u Gorici gdje živimo, ali kad se radi žurno mora se doći u Petrinjsku
    predala papire i za par dana došla po putovnicu, bez ikakvih pitanja i problema
    stvarno ne kužim je li postoji neki zakon o tome ili kako na koga naletiš od službenika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

NE TREBAJU OBA RODITELJA, dovoljan je JEDAN! (ne vičem, naglašavam )

Pročitajte ono što vam piše u linku koji sam dala u svojem prvom postu na ovom topicu!

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja vam cure zahvaljujem al od nas netko bedaka pravi,ako je zakon kako oni kažu takav valjda je za sve jednak,al sad sam saznala da je i moje nećake isto potrebna bila oba roditelja.Jel postoji još netko koga su tražili da oba roditelja moraju biti potpisani ili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja vam cure zahvaljujem al od nas netko bedaka pravi,ako je zakon kako oni kažu takav valjda je za sve jednak,al sad sam saznala da je i moje nećake isto potrebna bila oba roditelja.Jel postoji još netko koga su tražili da oba roditelja moraju biti potpisani ili.
    Andjeli, prije se je i tražila prisutnost oba roditelja (jedan daje zahtjev, drugi podiže putovnicu), ali sada se više ne traži.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •