Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Dvokratni rad u školi

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Dvokratni rad u školi

Čujem da negdje postoji odredba o tome da bi se osobama koje imaju rupu veću od dva sata ili dolaze u obje smjene trebao isplaćivati neki dodatak i da to postoji već 4 godine. Neke škole provode, a neke kao da nikad to čule nisu.

Zanima me zna li netko gdje točno ta odredba stoji i vrijedi li to i za osobe koje rade u dvije škole, a u istom danu rade u obje škole i to u obje smjene.
    Jedna je škola jednosmjenska, a druga još po starom naizmjenično ujutro i popodne.

Postoji li kakav dodatak za rad u dvije škole? Vjerujem da ne, ali me ipak zanima.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam cula da se placa povecava 10% ako u istom danu radis na dvije skole u razlicitim smjenama (za rad na 3 skole sam skoro 100% sigurna da se povecava za 10%) ali sam jos u fazi provjeravanje ove informacije, pa kad saznam javim.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

KOLEKTIVNI UGOVORI
    3024

Na teme*lju članka 185. Zakona o radu (»Narodne novine«, broj 38/95, 54/95, 65/95 i 82/01), članka 3., 9. i 14. Zakona o plaćama u javnim službama (»Narodne novine«, broj 27/01), članka 75a. Zakona o osnovnom školstvu (»Narodne novine«, broj 59/90, 7/93, 7/96, 59/01, 114/01), članka 3., 54. i 84. Temelj*noga kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama (»Narodne novine«, broj 3/02) i članka 2. Dodatka I. Teme*ljnom kolektivnom ugovoru za javne službenike i namješte*nike (»Narodne novine«, broj 33/03 i 42/03).

Vlada Republike Hrvatske i Sindikat hrvatskih učite*lja (u dalj*njem tekstu: Sindikat) zak*ljučili su 17. lip*nja 2003. godine

DODATAK I.
    KOLEKTIVNOM UGOVORU ZA ZAPOSLENIKE U OSNOVNOŠKOLSKIM USTANOVAMA
    Članak 1.

Članak 17. mije*nja se i glasi:

»Članak 17.

(1) Osnovna plaća zaposlenika uvećat će se:

– za rad noću 40%

– za prekovremeni rad 50%

– za rad subotom 25%

– za rad nedje*ljom 35%

– za smjenski rad 10%

– za dvokratni rad 10%

– za rad u turnusu 5%.

(2) Osnovna plaća zaposlenika uvećat će se za 8% ako zaposlenik ima znanstveni stupa*nj magistra znanosti, odnosno za 15% ako zaposlenik ima znanstveni stupa*nj doktora znanosti, ako je znanstveni stupa*nj u funkciji poslova radnog mjesta na kojem je zaposlenik zaposlen.

(3) Smjena (smjenski rad) je svakodnevni rad zaposlenika prema utvrđenom radnom vremenu poslodavca koji zaposlenik obav*lja u prijepodnevnom (prva smjena), poslijepodnevnom (druga smjena) ili noćnom dijelu dana (treća smjena) tijekom radnog tjedna.

(4) Rad u smjenama je rad zaposlenika koji mije*nja smjene ili naizmjenično obav*lja poslove u prvoj i drugoj smjeni tijekom jednog mjeseca.

(5) Rad u smjeni je i rad zaposlenika koji naizmjenično ili najma*nje dva radna dana u tjednu obav*lja poslove u prvoj i drugoj smjeni.

(6) Pravo na dodatak za smjenski rad imaju zaposlenici koji sve svoje radne obveze obav*ljaju u osmosatnom dnevnom radnom vremenu u školi.

(7) Naknada za rad u smjenama iz stavka 4. i 5. ovoga članka isplaćuje se za obav*lja*nje poslova u drugoj smjeni.

(8) Rad u turnusu ima obi*lježje rada u smjenama utvrđeno stavcima 3., 4. i 5. ovoga članka, a isplaćuje se zaposleniku s ugovorom o radu na puno radno vrijeme za određene sate rada u drugoj smjeni.

(9) Poslovi koji se smatraju radom u turnusu, u skladu s uvjetima iz stavka 8. ovoga članka, su poslovi učite*lja u neposrednome odgojno-obrazovnom radu s učenicima, odnosno poslovi stručnog suradnika u sklopu obveza iz stavka 2., članka 59. ovoga ugovora.

(10) Pravo na uveća*nje plaće za rad u turnusu ima i zaposlenik koji je sklopio dva ili više ugovora o radu, a na ukupno puno radno vrijeme.

(11) Noćni rad je u pravilu rad zaposlenika u vremenu između 22 sata na večer i 6 sati ujutro iduće*g dana.

(12) Dvokratni rad je rad zaposlenika koji poslove obav*lja tijekom dvije smjene u jednom danu s prekidom du*ljim od 60 minuta.

(13) Osnovom za ostvariva*nje prava na uveća*nje plaće za dvokratni rad ne smatra se sudjelova*nje u radu učite*ljskih i razrednih vijeća, sjednica stručnog aktiva, održava*nje rodite*ljskih sastanaka i informativnih razgovora s rodite*ljima.

(14) Uveća*nje plaće za dvokratni rad iz stavka 11. ovoga članka isplaćuje se kao postotno uveća*nje dnevne zarade za radni dan u kojem je zaposlenik radio dvokratno.

(15) Za rad u dane blagdana, neradnih dana utvrđenih zakonom i rad na dan Uskrsa zaposlenik ima pravo na plaću uvećanu za 150%.

(16) Dodaci iz stavka 1. i 2. ovoga članka međusobno se ne isk*ljučuju«.

Našla sam. Koga da gnjavim?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Najprije gnjavi u tajništvu.
    Ja sam isto neko vrijeme radila dvokratno, ali nisam dobivala nikakav dodatak za to.
    Valjda zato jer nisam gnjavila, odnosno, saznala sam za to tek u svibnju te godine, a u lipnju sam prestala raditi u toj drugoj školi.
    Da bih dobila zaostatke, trebala sam podnositi tužbu.

Bome bi me tužba koštala kao i zaostaci pa makar bih dobila valjda vraćene novce... ah... nisam ja tip od tuženja.
    (Nisam ni u sindikatu )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

još bi i novce jer radite dvokratno ?

umjesto da pokažete inicijativu i u toj pauzi operete par prozora na školi ????????usisate zbornicu ? odete u nabavku sitnog uredskog materijala ?

also, dakle....

velim ja , neradnici

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas se sve to uredno isplaćuje i smjenski i dvokratni.

Al mi smo velika škola (100-tinjak profesora) i imamo veliki sindikat i svi čitamo sve zakone, pa se uvijek izborimo za sve.

Mjesečno u računovodstvo predajem listu (iskaz) odrađenih sati, i tamo po danima navedem koje dane sam radila drugu smjenu, a koje dvokratno i na plaći m ise to vidi cca 300kn za 10 dana rada u drugoj smjeni.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kažu da ako mi plate smjenski, nema dvokratnog. :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zovi sindikat i traži pravnu pomoć.

luna82 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nego, da se i ja ovdje nadovežem...
    Radim na tri škole (3 različita poslodavca). I to u jednoj uvijek ujutro- nema popodnevne smjene, a u druge dvije uvijek poslijepodne. Da li i ja imam pravo na dodatak na plaću?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •