-
evo, kad sam ustala od kompa, pristavila lonac juhe, uzela crnu vreću i deri!
skoro puna vreća, i to samo iz kuhinje; vinobrana kojem je istekao rok trajanja, a od nedavno samo pasteriziram, pa mi ovo ni ne treba, ambalaže, pola fanta za paprikaš, junk slatkiša koje smo dobili tko zna kad od tko zna koga, plastične šarene čačkalice, ....svašta. našla nekih spužvi, četkica za zube, ono što se koristilo odmah bacila, stavila sve novo. Dva sredstva za pranje prozora, presula u jednu bocu, drugu bacila, dva otvorena škanicla integralnog brašna, oba presula u pripadajuću posudu, nisam ni sat vremena radila, a baš sam pametnog posla napravila
i gledam ti ja kafe aparat ispod sudopera, i pored njega električni roštilj, a vidim na kuhinjskom stolu 22 tegle kisele paprike i desetak tegli umaka od rajčice, jer nemam kud sa tim i upali se meni lampica. Poklanjam bilo kome aparat za kavu i roštilj, dajem i filter vrećice, čak i vakumiranu kavu ako treba i tog trena netko zazvoni; moji starci. Velim ja da bih, ako nekome treba, to poklonila, mama me gleda i veli mi da ostavim. Ja joj kažem da MI TO NE TREBA, da zauzima prostor, a ona gleda u Karla, i kaže :" Pa ostavi to njemu, kad bude veliki". JA ju gledam, kreće rasprava, a ona će : "Dobro, samo ti dijeli, a jesi dobila onu plaću za peti mjesec?" NE vrijedi objašnjavati da ovo nisam koristila osam godina,... to je baš taj mentalitet, pročitajte sa linka koji sam stavila, ja ovo neću nikad više koristiti
kad sam bacila usisavač na vodu za pranje tepiha, koji mi se doslovce ZAPALIO u rukama, nakon par tjedana vidjela sam ga u podrumu. Još smo živjeli na katu kod svekrve, i ja pravo kod nje da pitam što ovo ima značiti. E što me je izrifljala :" Znaš šta Dada, TO se ne baca". "Ali to je pokvareno, pobogu, pa ovdje imate STRUJU I VODU skupa, i gorjelo je". "Ne može se to bacati, takve stvari se ne bacaju, to deda može popraviti (deda nije električar, i sve živo popravlja, ustvari on misli da popravlja, :/ )" da sam rasipnica, ovakva onakva. Oni su tip ljudi koji ne mogu doslovce proći kroz podrum od krame, dovukli su nečije madrace i izvadili onu žicu od njih, krevete iz kuće u kojoj su boravili izbjeglice iz bosne i sve ostalo što su im oni ponudili. Ima tamo ormara, vitrina.U garaži se ne može izaći iz auta, nego se to mora obaviti ispred jer su na zidove sa strane naslagane takve gluposti da boli glava, i ne mogu se otvoriti vrata od auta. Šta drugo da kažem nego da imaju i dasku za peglanje od babe, na kojoj fali pola one spužve-presvlake .
najbolje od svega; odem kupiti novu četku za WC, i kupim i njima jer mi se gadilo i pogledati kod njih u kupaoni njihovu . I sad, stavili novu a stara četka je mjesecima stajala na starom pokvarenom zamrzivaču u podrumu.
jedu sa rasparenim žlicama , dva predivna bešteka stoje u kutijama, i kupi svekrvi šogorica novi beštek, znači još jedan, održi joj bukvicu i naredi da svaki dan jede sa "lijepim" žlicama. E sad, sveki je to trošila samo kad joj kćer dođe, a inače sa "normalnim". Pa ju je ova par puta iznenadila i svekrva nije stigla promjeniti žlice. Onda se svekrva dosjetila; Ima dvije ladice sa priborom za jelo. JEdna za svaki dan, a druga za kćer.
možda bar još ima nade za nas
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma