Pa kad ste se stigle već "posvađati" (a htjedoh reći "poćerupati" )

Razumijem što Ivarica priča i što zhabica priča, ali vidim i kako se ne razumijete.
Ja sam uvijek prije mislila kako su stanovi bez stvari prazni i hladni, i hladni su bez zavjesa i prostiriki i onih podmetača ispod i iznad TV-a i figurica i novina i knjiga koje se čitaju i slika na sve strane i nekog posebnog komada namještaja, pa na tom namještaju NEŠTO.
E, na tom posebnom namještaju se nađe slika, ukrasa, upaljača, papirića, ma svakakvih čuda i baš mi to ide na živce. Više to nije posebno, to postaje napor za vlasnika (možda ne sve, ali meni da)...iako svaka stvar ima svoje mjesto, pitanje je ovo: neka stvar koja bi trebala biti u ormaru stoji na podu ispod stola zbog nekakve garderobe koju ću TAMO NEKAD obući. I onda kada usisavam sve te stvari koje nemaju mjesto, tj. imaju, ali je to na podu, moram micati na njima prašine itd.
Nemam se gdje normalno okrenuti u stanu.
Guši me... guše me stvari! Osjećam se kao u nekom skladištu.

Vidjela sam stanove koji su hladno uređeni imali ili nemali puno stvari ličnih po njemu, ali sam vidjela stanove koji su jako domaćinski i jako pozitivni čak da nemaju baš nešto puno ukrasa, a ni namještaja.
Želim da nemam toliko stvari da moram preskakati preko njih ili da leđa ostavim kada moram usisavati, tj. da se moram psihički pripremati na takvu "akrobaciju".