Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 220

Tema: Zatrpajmo se stvarima!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    to je bit knjiznice :/
    mene knjižnica nije posebno veselila, ali knjige jesu.

pročitala sam na stotine knjiga iz knjižnice, ali one nisu bile MOJE. i zato sam ih nakupovala kad sam mogla financijski. svaku knjigu koju sam željela pročitati - željela sam IMATI.

a to doista nije potrebno.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu se slazem
    i opet mislim da ste zatrpane zato jer previse kupujete, mislim, ja doma imam 4 duboka i 4 plitka tanjura, a pricamo o ovome kao da je kod vas prazno a kod mene zatrpano. ne znam kako sam dosla do tog da me ranka usporedjuje sa svojim tatom koji skuplja casice od jogurta

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu se slazem
    i opet mislim da ste zatrpane zato jer previse kupujete, mislim, ja doma imam 4 duboka i 4 plitka tanjura, a pricamo o ovome kao da je kod vas prazno a kod mene zatrpano. ne znam kako sam dosla do tog da me ranka usporedjuje sa svojim tatom koji skuplja casice od jogurta
    ja imam po 6 tanjura . kupila ih prije 30 godina u trstu!! imam i čaše pasent! 6 komada!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mene knjižnica nije posebno veselila, ali knjige jesu.
    mene su veselile i knjige iz knjiznice, ali ono sto mi je stvarno neopisivo iskustvo (gust) je pristup necijoj, probranoj i godinama sastavljanoj (kupovinom, poklonima, naslijedjem, kradjom...), kucnoj biblioteci.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a zakaj, kako ti slažeš svoju kućnu biblioteku: po tematci, autoru, veličini, boji...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    a zakaj, kako ti slažeš svoju kućnu biblioteku: po tematci, autoru, veličini, boji...
    joj, kaj nismo vec jednom pricale o tome?

moja biblioteka nije jos jako velika, a imaj na umu da nisam bas ni jako organizirana zenska.

imamo otprilike odvojene strucne knjige od beletristike i referentnih.
    jednom prilikom mi je sestra (ferovka!) beletristiku sortirala (ugrubo) po jezicima/zemljopisu: angloamericka, njemacka, spanjolska, portugalska i juznoamericka, ruska, hrvatska, ostale slavenske. bez abecednog reda unutar skupina
    sad se vec prilicno pobrckalo, ali otprilike se pokusavam toga drzati.

ja privatno nisam nikakav dobar primjer.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jesmo, sad sam tražila u pretražniku i ne mogu naći.
    pa, rekoh, da ponovim (a i nadala sam se kako se ti ne sjećaš)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a sigurno ti ni onda nisam dala kvalitetan odgovor, cim si ga zaboravila

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da skuham kavu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa prije bih rekla da su moje knjige još uvijek u neredu...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otvorila, vidjela da je nesto za soritranje cegagod i zatvorila

jutros nisam mogla nac jednu cipelu.
    pa izasla van u planinarskim.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

otvorila, vidjela da je nesto za soritranje cegagod i zatvorila
    samo za sortiranje knjiga.
    ali to ne bih preporucila nikom za po doma.

jutros nisam mogla nac jednu cipelu.
    pa izasla van u planinarskim.
    to ti je kad imas samo jedan (skup) par

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pomislila sam i ja da je zbog tog, a ne zbog nereda pod kaucem

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

auuuuu,

sta mi je ovo trebalo, naici na ovu temu, a imam pms :shock: !!!

vec sam pripremila vrece.

moram reci da je kod mene red svuda osim u MOM ormaru. i tamo je red, ali brate ormar puuuuca, sve je lijepo poslozeno i uredno nakrcano...

a najvise onog sto je tako lijepo i dobro stoji, ali ja , jelte, imam xy kila viska, pa to ceka skidanje kila! e neces vise...sve ide proc, i za NAGRADU kaj sam smrsavila, kupit cu si novu garderobu, kad dode taj dan.... 8)

e sad zanima me kaj sa djecjom/baby odjecom?, prvi puta sam cuvala jer sam mislila da ce mi brzo zatrebat jos jednom....a sad isto mislim, ali ne znam kad....i kakvo ce to tada biti, hocu li to htjeti ponovo koristit...i di to cuvati, jer se skupi tih djecjih krpica brdooo jedno ....

eto to me muci...

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jasna organizira odlazak kod Marije ig Gline http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=70177
    pa dajte njoj sve stvari viška!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja se držim one oprahine - ako nešto ne koristiš 2 godine, ne treba ti

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Najmanje dva puta godišnje imam čistku ormara. Dok nisam ostala prvi put trudna prije dvije godine uredno sam držala cijelo vrijeme gotovo istu težinu pa nisam čuvala ništa što nisam nosila. Sada imam hrpu trudničke robe i one koja nije trudnička a koju sam kupovala dok sam rasla, pa robu koju sam kupila sada kada još nisam na staroj težini ali više nemam trbuh , uglavnom imam brdo robe koju ću vjerojatno ( nadam se ) opet obući pa je ne želim baciti a ne mogu je ni nositi.

Sada se počela gomilati i dječja robica.
    MM je dobio 15 kila ( pokušao me pratiti dok sam bila trudna ) i nada se da će smršaviti - kupio novo a nije bacio staro.

Knjiga imam i kupujem ih ali mi redovno 'nestanu' tj. svako toliko ih netko trajno posudi a ja se ne mogu više sjetiti kod koga je što pa im je broj cijelo vrijeme otprilike isti.

Od kućanskih aparata samo mikser, toster i pekač za kruh. Moji starci su isto zatrpani sa cca 5-6 miksera/multipraktika, mikrovalnom, fritezom, rezalicom mesa..... a koriste uglavnom samo ovo što ja imam.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj mim prvotno napisa
    Bacati stvari??? :shock: Ni u ludilu!!
    Tko zna kad će zatrebati plastične čašice od velikih jogurta (0,5 L x cca 50 komada), male staklenke od dječje hrane s pripadajućim poklopčićima, kino-ulaznice iz 1987., tekice iz 2. osnovne....

Da, shvatili ste: ja sam "kolekcionar".
    Jeeee!!!
    Ima nas još.

A donedevno su mi se neki smijali!

Čuvam svaku ulaznicu kino predstava koje smo MM i ja gledali. Od 97 pa nadalje.
    Pa dječjih gluposti i đinđa.

A SMS arhiva u mobitelu
    Tu bi mi i mim pozavidjela.
    ja isto tako imam sve kino ulaznice koje smo ja i MM (tada dečko) gledali od 1994 god.... isto tako čuvam sve drage sms godinama recimo od tate kojeg sada nema pa mi je to posebno u
    a đinđa iz djetinjstva? o da ima i toga...ja sam vrlo sentimentalna osoba

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala kaj ste podigli topik ...

za sad sam maknula oko kilu raznih papira...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu , casna rijec, do travnja 2009. pospremit svoju kucu
    ne mozete si uopce zamisliti kak je kod mene zametano

ponekad pomislim da mi je zivot sav sheban i zato kaj mi je doma neprekidno krs i lom

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

često pomislim kako sam strašno neuredna
    pa odem do frendice čiji je stan uvijek zglancaniji od mene i bacim pogled dok ona pomoću vlastite težine gura torbu u ormar a gaće ispadaju.
    Odma mi bude lakše.

Od sentimentarlnih điđa imam dvije kutije od cipela, jedna je krcata a u drugoj je samo jedna boca

Ali zato moja mama
    srećom pa imamo tavan.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

ponekad pomislim da mi je zivot sav sheban i zato kaj mi je doma neprekidno krs i lom
    x

mi imamo neuređen gornji kat gdje se stalno nešto posprema, ali i gomila

imam osjećaj da nećemo nikada smoći snage za neke promjene u životu, jer mi je ta krama nad glavom :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odred za čistoću te čeka spreman!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod nas je u kući sve tip top uredno jar ja popi*dim kad se skuplja krama
    bilo koje vrste..... Fanatik za čišćenje i spremanje

Stvari poklanjam, razmijenjujem, bacam, recikliram.....
    Jedino se s MM-om svaki put svađam kad treba nekaj bacit....
    on je hrčak tip -onda svu kramu odvuče u garažu/skladište 'jer to
    sve može jednom zatrebat', naravno to 'jednom' dođe jako rijetko/nikad

Onda ja po skrivečki bacam - on x puta izvadi iz smeća i ponovo spremi :shock: to zna bit straaaaaaašno.... :/
    Sva sreća pa on tu prostoriju napuni jako brzo , onda kad se već sve obruši na njega kad otvori vrata - čisti sam 2-3 put godišnje....

Eh, romantika....

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa

odred za čistoću te čeka spreman!
    Samo vas čitam

A da se organizira "forumski odred za čistoću" pa da mi "ne hrčci" pomognemo vama hrčcima u bacanju i razmetanju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uh, spadamamo, oboje, na žalost, u oteže kolekcionare i hrčke, samo za različite stvari - ja za robu, on za sentimentalije i knjige. S time da sam ja, po mojoj procjeni, čak i lakša na obaraču za bacit, a i s MM-om sam isto doživjela epizoda da ruje po smeću i vraća u naš pretrpani stan, a u strahu od moje ruke je oformio nekakvu kutijicu u kojoj je napisao "Arhiva za vječnost", i to mu ne smijem dirati. Nama bi pomogla valjda samo Oprah, bila je ona neka emisija kad ona dolazi ljudima upomoć da se riješe stvari. U stvari, bit će nam lakše lišit se naših đinđuva kako će djetetove stvari ekspandirat. Ali, temeljni problem ostaje isti - pretrpanost. Jedino, iznenadila sam se u stvari sada i samoj sebi, skužila sam da se ne osjećam dobro u stanovima koji su ono baš kao moderno goli, fale mi detalji po zidovima, te vražje knjige u kojima se gušimo i sl.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja živim u kući sa tri stana, podrumom i još dvije vanjske prostorije. cijeli život su mama i tata ostavljali stvari jer "možda zatrebaju" i tako je ispalo:
    -podrum pun knjiga mene i mojih sestara (mama je čuvala sve naše bilježnice od 1. osnovne na dalje )
    -jedan stan koji je bio neuređen nakrcan raznoraznim stvarima - od građevinskog materijala, alata do naših igračaka i koječega
    -oba dvije vanjske prostorije krcate stvarčicama za vrt (koje se koriste i ne koriste), bilo je svega - od igle do lokomotive
    -na tavanu stari krevetići, ljuljačke, sanjke...koje nitko poslije nas nije koristio
    Onda je sestra krenula uređivati taj neuređeni stan i sve smo izbacivali danima, ali opet je bilo nekih stvari koje "možda zatrebaju" pa smo dobar dio preselili u prizemlje (jer se koristilo samo pola stana). Pa smo nakrcali i taj stan. E onda smo MM i ja odlučili živjeti u tom stanu i onda smo opet danima sve izbacivali i polovicu prebacili u podrum Pa je nedavno mama napokon odlučila da joj ne trebaju sve te stvari i očistili smo i podrum. Ostalo je još jako malo stvari u jednoj vanjskoj prostoriji.
    A mi smo si, poučeni iskustvom, napravili jednu prostoriju koja nam služi za sve potrebne i nepotrebne stvari. Tako da nam je stan uredan, minimalistički je uređen, ne želim uopće krcati. A kad ne mogu odoljeti da nešto kupim, a znam da možda baš i neću koristiti, kupim i odložim u tu prostoriju. I stan nam je uvijek uredan.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

molim mukicu da me ne zatrpava mailovima s pozivom na tu stranicu ... dobijem svaki dan po par komada :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorcie, ne zatrpava te ona već sam shelfari. U tom mailu koji te vječito podsjeća da se trebaš ulogirati u tekstu imaš link na stranicu gdje upišeš svoju mail adresu pa te skinu sa "podsjećanja". Više se ne sjećam kaj točno piše, jer sam taj "podsjetnik" izbrisala.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Sorcie, ne zatrpava te ona već sam shelfari. U tom mailu koji te vječito podsjeća da se trebaš ulogirati u tekstu imaš link na stranicu gdje upišeš svoju mail adresu pa te skinu sa "podsjećanja". Više se ne sjećam kaj točno piše, jer sam taj "podsjetnik" izbrisala.
    al meni piše na mailu da mi to šalje mukica... ja sam samo jednom otvorila link na ovom topiku, i nisam ukucala ni slova... :? :?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    al meni piše na mailu da mi to šalje mukica... ja sam samo jednom otvorila link na ovom topiku, i nisam ukucala ni slova... :? :?
    ako je mukica registrirana na toj stranici, vjerojatno ti je jednom poslala pozivnicu. koja se stalno iznova šalje

mora biti neki link tipa unsubscribe ili tako nešto.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne mogu vjerovati da tek sad vidim ovaj topic. Ja sam isto kolekcionar, skupljam knjige, marke, cd-e, atlase (tu se pridružio i mm koji bi za njih dao i zadnju kunu). Nas četvero živimo u 46 kvadrata i nekad mislim da smo iskoristili i sve kubične metre prostora. I stalno kao nešto bacamo, a i dalje smo zatrpani. Sljedeće godine ćemo se vjerojatno preseliti pa za tad planiram i veliko čišćenje, samo kako odlučiti čega se riješiti??? Planiramo uređenje stana u minimalističkom stilu, a kamo onda s knjigama :/
    Zasad nas spašava dobra susjeda penzionerka, kod nje su nam dva ormara s knjigama, dječja robica koja čeka mlađe dijete, svi moji albumi s markama... Sam Bog nam ju je poslao

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kod nas je uglavnom uredno jer sam ja freak za to - svaka stvar ima svoje mjesto i sve je posloženo po nekom rasporedu.
    Ono što gomilam u stanu je kozmetika, odjeća i knjige. MM,jadan, ima dvije police u ormaru, sve ostalo je moje.
    Knjige slažem po žanru, autoru i abecedi (tim redom). Kozmetiku po namjeni, marki i datumu otvaranja. Robu po namjeni i boji.
    Sada kad samu sebe čitam se čudim kako MM uopće izdržava sa mnom.
    Ne znam kaj ću dogodine kad L malo naraste i napravi raspašoj

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa

meni je uvijek bio najveci gust doci k nekome tko ima bogatu kucnu biblioteku. doduse, zadnjih godina katastrofalno malo citam, pa se to malo promijenilo. i bas imam veliku zelju da mi klinci odrastaju u domu punom knjiga.

.
    ovo potpisujem

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    Citiraj a zakaj prvotno napisa

meni je uvijek bio najveci gust doci k nekome tko ima bogatu kucnu biblioteku. doduse, zadnjih godina katastrofalno malo citam, pa se to malo promijenilo. i bas imam veliku zelju da mi klinci odrastaju u domu punom knjiga.

.
    ovo potpisujem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam odrasla u stanu punom knjiga i svoj ubrzo pretvorila u isti. Ma, knjige su super, one su uredne stvari. Oblika kvadra, lako se slažu, mogu uspravno, polegnuto, u dva reda - nikad ne stvaraju onaj osjećaj nereda kao neke druge stvari u gomilama.
    Sitnež tipa zbirku lutkica, minijaturne starinske igračke, vaze i slično ugurala sam u vitrinu, unutar koje je dovoljno pobrisati prašinu vrlo rijetko. Otprilike jednom godišnje.
    Makar, kad razmislim, ako knjige prerastu mogućnosti stambenog prostora, onda su mogući kupovi knjiga na podu pomiješani s fasciklima, novinama, radnim papirima raznih vrsta, pored kojih ne možeš proći a da nešto odleprša - e, to je moj otac imao u svojoj sobi pred kraj života, a vidjela sam i kod drugih. Uglavnom profesori, prevodioci, knjige su im život i posao, a stanovi neveliki. Ja nisam dogurala do te faze (možda zato što su mi tekstovi u kompu a ne na fasciklima). Ali redovitim preslagivanjem knjiga da bih iskoristila svaki centimetar polica dovela sam se do situacije da mi je volumen polica popunjen otprilike 98%, knjige su poslagane točno u onim redovima koji su jedva dovoljno visoki da ih prime, tako da između knjige i gornje police jedva ima mjesta za ugurati prst. Negdje i nema.
    A sad većina tog blaga mjesecima stoji u kutijama i čeka postavljanje parketa i montažu polica.

Inače sam slaba na čuvanje odjeće u koju ne stanem i papira raznih vrsta. Ostale stvari koje volim skupljati i rade gužvu većinom su potrošne, pa gomile ne rastu u nedogled: začini i čajevi, kremice i gelovi za tuširanje, svijeće, sitni blokići. Trebala sam proći tridesetu pa da stvarno počnem s užitkom i bez žaljenja koristiti sve te sitnice, a ne samo zgrtati.
    Sad kad imam podrum i tavan pitam se koliko ću se razbahatiti sa stvarima, ali nadam se da neću jako.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I vrijedi ono što je vještičica napisala na prvoj strani
    Meni smeta što zbog malog prostora nemamo adekvatno mjesto za stvari koje se koriste manje-više stalno. Npr. alat raznih vrsta...
    Koliko god slagali i preslagivali, u malom stanu neke stvari koje trebaju biti pri ruci nisu. Imam dojam da se mm od cijele kuće najviše veseli mjestu za svoje alate u podrumu, i što više ne mora svaki put kad krene nešto radit istovarit kubni metar gusto naguranih alata i dijelova po podu dnevne sobe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je sluzbeno poremecaj i ima i svoje sluzbeno ime "Compulsive hoarding"

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Pack_Rat

http://www.ocfoundation.org/hoarding/about-hoarding.php

bacajte, podijelite sve sto vam ne treba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postoji li danas ista ili itko bez dijagnoze?

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi imamo neuređen gornji kat gdje se stalno nešto posprema, ali i gomila

imam osjećaj da nećemo nikada smoći snage za neke promjene u životu, jer mi je ta krama nad glavom :/[/quote]

I meni je krama nad glavom na području cijelog potkrovlja.
    MM hrčak.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Postoji li danas ista ili itko bez dijagnoze?
    da, i bacanje svega i svacega sigurno ima ime
    kao i davanje imena svacemu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tema ko stvorena za mene!
    Priznam, hrčak sam, teško se rješavam bilo kakvih balasta, a ima ih (odjeća, cipele, papiri...). Kad sam ostala trudna napravila sam čistku u ormarima, poklonila cipela i odjeće, no do sada se to izniveliralo i opet imam problem. Nije da nemam mjesta, samo me guši ta količina stvari.
    U međuvremenu je naša zaliha igračaka prerasla vjerojatno skladište na Turbo limača, ima tu puno poklona,a i stvari kojima ja nisam mogla odoljeti (pitam se šta sam vidila u Chiccovom autiću sa plastičnim kotačima koji se ne može voziti po vani i slično).
    Sva robica čeka drugo dijete, a u međuvremenu se naravno gomila.
    Ali ono što me istinski živcira su sitni papirići, kutijice, katalogići koji se svako tolko natrpaju na šank i toliko mi remete moj unutarnji feng shui.
    Zato sam za ove praznike popalila sve ukrasne svijeće koje su zauzimale prostor, sklonila zdjelice koje su mamile post itove, ključiće, spajalice i sličnu glupost, sklonila aroma lampe koje ne koristim... Pomak je mali i jedva osjetan, ali potaknuta ovom temom riješit ću se npr. starih jastuka (zašto ih uopće čuvam), plastičnih posuda koje se kote u mom ormaru, odjeće koja nikad više neće biti u modi...
    aaaaaaaaa, još samo da nađem vremena za to.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sjećam se da mi je kao maloj bilo super doći kod dede i bake i bauljati po tavanu otkrivajući kojekakve sitnice i stvari iz doba kad su bili mladi, slike, pisma, razglednice, neke stvari mojih roditelja kad su bili klinci i sl. I baš mi bude žao što to moje dijete neće moći raditi, neće moći otkrivati tko su njegovi preci na osnovi stvari koje su ostale za njima jer, moji baka i djed su živjeli u kući s velikim tavanom na kojeg su to mogli pospremati.

Moji, pak, žive u stanu i trude se eliminirati kojekakve viškove, mi živimo u još manjem stanu i još više moram selektirati i baš mi je žao zbog toga...

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jooj đe me nađe

imamo definitivno previše stvari, a kako smo se selili živjela sam sa par gaća i odjećom iz jednog većeg kofera ja i troje djece dok je druga odjeća bila pospremljena. Dakle može se!

Ali ne, sad sam uredno ispraznila kutije, počela prati sve ispočetka, oprala jedno 10 mašina i počela puniti ormare koji su se skoro pa napunili!

ja imam inače drugi problem a to je kronična neurednost svih u kući koji ništa ne pospremaju to što ima hrpa odjeće, igračaka, časopisa, alata i kompjuterskih dijelova ne poboljšava stvari!

rekla sam ako ću završiti u paklu to će biti vešeraj sa neprekidnim krugom prljavo-mašina- sušenje- stajanje u hrpama posvuda u stanu
    I naravno gubimo parove čarapa, cipele nestaju, piđame nalazim mjesecima kasnije iza kreveta, kaputi su nam po krevetima, nisam u stanju naći rukavice u košari sa kapama i šalovima za zimu.

Da li je rješenje u više ladica, polica - sada ih definitivno imamo premalo. Ili se broj stvari regulira zapravo brojem ladica?

Zapravo, uvijek radije radim svašta drugo nego spremam (zašto bih JA bila jedina budala u kućanstvu sa još dvoje sposobnih), ali bi manje stvari definitivno stvaralo manje nereda :/

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mama Jelena prvotno napisa
    Da li je rješenje u više ladica, polica - sada ih definitivno imamo premalo. Ili se broj stvari regulira zapravo brojem ladica?
    pa i jedno i drugo. prvo izbacit što ti ne treba, drugo odredit mjesto za sve (možeš odredit privremeno "mjesto za sve što ne znam gdje stoji" pa kad se nakupi razvrstat. ili vidit koliko ti još ladica treba, i za što točno. to je naporno al ako ste se selili znači da to ionako moraTE napravit. zajedno ti i ovo dvoje sposobnih, da svi znate gdje sad to stoji), i onda se trudit (opet - svi. ti i muž se trudit i dat klincima dobar primjer...) sve vraćat na mjesto nakon upotrebe. "a place for everything and everything in it's place", kažu picajzle nemoj kupovat novi namještaj dok se ne rješiš stvari koje ti ne trebaju. nek ti smetaju, lakšeg srca ćeš ih se riješit
    Zapravo, uvijek radije radim svašta drugo nego spremam (zašto bih JA bila jedina budala u kućanstvu sa još dvoje sposobnih), ali bi manje stvari definitivno stvaralo manje nereda :/
    možeš u svakoj prostoriji imat jednu kutiju/veću papirnatu vreću u koju ćeš skupljat stvari koje ti ne trebaju, kako naiđeš na njih. dakle ništa akcija, sve je usput dok radiš bilo što drugo.
    za odjeću možeš probat sa sezonskim pravilom. nađeš neke jednostavne male naljepnice i zaljepiš po jednu na svaki komad robe. kad to obučeš, skineš naljepnicu i baciš. na kraju sezone (kad radiš u ormaru razmjenu ljeto-zima) svaki komad na kojem je još uvik naljepnica, prebaciš u "izbaci iz kuće" kutiju i doniraš to u caritas, npr.

a ovaj osjećaj sa jedinom budalom mi je jako poznat. ja sam vaga odrasla u kaos-familiji u tom pogledu sam se preporodila otkad sam odselila od staraca.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja definitivno imam previše stvari.
    ali ja sam sentimentalac i sve čuvam, od kino ulaznica, biležnica, dječjih crteža.... baš sve. a kako je ovo u mom životu predviđena za mijenjanje sebe na bolje, počinjem sa riješavanjem viška stvari.

za blagdane smo bili svi dva tjedna doma, pa sam upregnula voje dečke i očistili smo dječju sobu , odvojili igračke za smeće i igračke koje ćemo dati dalje, izbacila sam malu robicu i poslala ju frendici koja ima djecu manju od moje. T je bez pogovora razvrstao hrpetinu svojih raznoraznih karata, više od pola smo bacili.
    idući korak su mm-ove i moje stvari, a tu ima svega.

složila sam i kutiju uspomena za svakog klinca - tu idu prvi crteži, diplome medalje i neke sitnice, a sve ostalo u smeće.
    jedino što ne bacam su uspomene sa putovanja, ma kako stare bile i knjige - jer one su blago.
    zato i kombiniram kako bi još negdje uvalila koju policu...

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

koryanshea super ideja za ovu kutiju "ne znam kud ću s ovim", hvala, jer upravo te stvari rade najveći nered i obično ostaju po vodoravnim površinama

I ovo za naljepnice je super!

Babyboys, svaka čast na odrađenom poslu, da je meni tako dva tjedna bez drugih obaveza...

inače ponekad primjetim kod sebe neobičnu pojavu - kad mi je dosta mog (ne)dobrovoljnog posla koji uključuje puno petljanja po kompu idem rado pospremati što mi je ranije bio nonsense posao.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moram priznati da mi uopce nemamo puno stvari u stanu. ono, definitivno nismo hrcci.Jedino smo hrchci u sakupljanju nekakvih papricica, sitnica, pa sve to redamo na regal i izgleda tako ruzno.

inace, sve uredno bacamo, poklanjamo, nosimo u Karitas i sl.

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •