Citiraj Anci prvotno napisa
Nisam to rekla. Rekla sam da ne bih zagovarala. Ne zagovaram npr. porod kod kuće ni VBAC jer nisam to napravila sama.

To dal će to napraviti netko drugi je njegova stvar. Naravno da podržavam pravo izbora, ali ne zagovaram neke opcije koje ja nisam izabrala
evo ja nisam napravila VABC i recimo da ga, kada okolnosti dopustaju mogucnost istog, zagovaram.
a nadam se da cu ga jednom i napraviti.
pogledala sam filomove o porodu kod kuce, citala o iskustvima o istom...cesto znam reci kako bi najradje rodila doma ko moja baka da mi je muka od bolnica, a opet, sumnjam da cu to napravit s obzrom na prijasnji carski rez i da cu sljedeci put biti "prvorotkinja". nadam se.

i to nije moj stav zbog jednoumlja vec razlike kako sam se osjecala u bolnici, kako sam se osjecala u predradjaoni, kako sam se osjecala na babinjacama, kako mi je bilo nepojmljvo da svoje djete samo gledam a ne dodirujem, da ga kraj sebe nemam, da ju otac dotakne tek nakon 7 dana, kako se osjecam kao da svi sve znaju, samo ja ne, ko da se ne radi o meni, o nama....znam kako sam se osjecala gledajuci filmove o porodu kod kuce, znam kako sam plakala kao malo dijete....kolko me sve dirnulo.

recimo o cjepljenju nemam "stav". ne volim ga, mrzim posljedice.
ali ne zagovaram nista.

a na ni jna jednoj ni na drugoj temi ne sudjelujem.

i u RL, zagovaranje se svodi na "ja bi....", "po men je....."
znac krecem od sebe.
i ako apri ima problema sa ledjima ne vidm zasto ne moze rec "ja bi nosila malog u marami, da mi ledja dopustaju"
isto kao sto ja ne bi mogla reci "ja bi rodila doma da me nije strah svih rizika koje nosi moja prethodna trudnoca i porod".