Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
Sjetila sam se još jedne zanimljivosti za emsu:
znam barem 4 forumašice koje su rodile kod kuće, a da se nisu javljale na dotičnom topicu.
Eto, da ne ispadne da su ove pro homer birth samo najglasnije.
Ljudi su različiti, neki će bit svakom loncu poklopac, neki pak puno samozatajniji...
na tom topicu se nisu razmjenjivala iskustva, nego argumenti. to što su one rodile doma ne znači ipso facto da bi govorile samo o pro-argumentima, zar ne? možda jednoj od njih porod doma i nije bio tako uzvišeno iskustvo, možda se pokajala, precijenila svoju "zensku snagu" ? možda je jednostavno bilo problema ?!

e jesam heretik... pardon, heretičan poklopac.

Ne govorim o topicima u kojima su strane podijeljene na crnu i bijelu, nego o tome da ja raspravljam s nekim tko je kontra necega sto ja prihvacam.
pa na ovom forumu, ovog karaktera i tema, jako je teško naći topice na kojima se samo načelno raspravlja o nečemu što u biti nikom od nas ne predstavlja način življenja. :? bitno je znati da samo treba navesti argumente ad rem, a ne navesti sebe kao svijetli primjer onoga što zagovaramo (što je, priznajem, donekle teško, jer uglavnom svoje znanje crpimo iz vlastitog iskustva, takve su ovdje teme, raspravljamo o korištenju pelena, a ne o tridesetogodišnjem ratu).

Na istom topicu takve postove uglavnom preskocim, jer nit cu ja nesto prihvatiti iz takvog posta, niti bih osobi potpuno razlicitom misljenja od moga mogla ili zeljela bilo sto dokazivati.
postujem tvoju odluku, al iz dugogodišnjeg forumaškog staža mogu ti reći da forumaši koji nemaju iluzije o tome, i ne pišu tj ne raspravljaju u cilju da uvjere neistomišljenika u vlastite stavove (ako uspiju u tome, to bolje), nego u cilju dobre rasprave, razmjene mišljenja, saznavanja novih argumenata, provjeravanja točnosti vlastitih. a i iz razloga što ponekad na neke stvari jednostavno ne možeš prešutiti (recimo konkretno lažiranje lječničke dokumentacije na ovom forumu, ili recimo rasističke izjave na jednom drugom forumu).