Ja recimo niti prije 16 godina nisam neinformirana otišla na carski. Dobro sam znala da je prvi gemin u položaju na zadak, a drugi je u poprečnom položaju. Ovaj drugi skrivao je veliku opasnost da se ne okrene na porodu čime bi mu bio ugrožen život. Nekada su liječnici takve slučajeve rješavali na način da gurnu ruku u maternicu i na taj način okrenu bebu, što je samo krajnja mjera, izuzetno opasna. Od kada se po bolnicama radi carski, toj se metodi ne pribjegava.
Drugi puta pristala sam na carski jer sam imala izuzetnog liječnika kome sam u potpunosti vjerovala.
I smatram da je tako trebalo biti i da sam dobro odlučila zato što nisam htjela ugroziti živote svoje djece. A sve teme o štetnosti carskog mogu pročitati da se ne naljutim. Znam da je prirodni porod zdraviji, poželjniji za ženu i dijete, ali meni je ispalo drugačije.
Ali ono što ne bih preporučila je propagiranje poroda kod kuće. Kad bih znala da sam nekog navela na to, pa da nešto krene ukrivo, savjest bi me uništila. Ipak su u bolnici liječnici, većina njih sa znanjem i ljubavlju prema svom pozivu i meni je puno ljepši osjećaj da si bar djelomično zaštićen ako nešto krene ukrivo.