Treba bit informiran, meni je najdraži "informed choice" samo je užasno teško na kraju pobrat najrelevantniju informaciju - ima milijun izvora i na internetu, milijun mišljenja, milijun strujanja, kao i emotivnog prikazivanja informacija, koje je, hoćeš-nećeš, teško onako skroz objektivno prezentirat, bio ti doktor ili pacijent. Ovaj članak o carskome oko kojeg se sve zavrtilo sam ja percipirala kao da je obojan na način da zastrašuje, plus slika u ovim krajevima ipak ne tako prisutnu sliku da bi se ukinuli vaginalni porodi i svaki išao na carski jer je to tako "doktorima lakše", a onda i taj emotivni podtekst s naglaskom da su to onda djeca koja su izvađena. Rizike definitivno treba znat, a svaka operacija može, u krajnoj linij, i završit smrću, ali treba opet znat u kojem postotku i procijenit u odnosu na svaku trudnoću i u odnosu na svaku ženu. Ja vjerujem da je svrha stavljanja toga na portal bila - osnažite se i još jedanput dobro promislite je li carski baš za vas i ne pristupajte mu olako, ali nekako mislim da je fulana jer previše zastrašuje, pa onda nekako ne vjeruješ takvom članku i na pola se odlijepiš od njegovih teza. To je moj dojam, nisam proučavala porode niti sam za to stručnjak.